Pereszteg Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2018 (VII.16.) önkormányzati rendelete

az egyes szociális ellátásokról és gyermekvédelmi támogatásokról szóló 3/2015. (III.09.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 07. 17- 2020. 12. 17

Pereszteg Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 132. § (4) bekezdésében, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 18. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (1) bekezdése a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. §


Pereszteg Község Önkormányzat Képviselő-testületének az egyes szociális ellátásokról és gyermekvédelmi támogatásokról szóló 3/2015. (III.09.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 9. § (1)-(3) bekezdéseinek helyébe a következő rendelkezések lépnek:


(1) A temetési költségekhez való hozzájárulás adható, az eltemettető részére amennyiben családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének az hétszeresét.


(2) A temetési költségekhez való hozzájárulásként megállapított összeg,


a) 30.000,- Ft, ha a háztartásban az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkor legkisebb összegének ötszörösét nem éri el,


b) 20.000,- Ft, ha a háztartásban, az egy főre jutó jövedelem az öregségi nyugdíjminimum mindenkori legkisebb összegének ötszörösét eléri, vagy meghaladja, de az öregségi nyugdíjminimum mindenkori legkisebb összegének hétszerét nem éri el.


(3) A temetési költségekhez való hozzájárulás iránti kérelmet a halálesetet követő három hónapon belül lehet benyújtani.

2. §


A Rendelet 10. § (1)-(4) bekezdései helyébe a következő rendelkezések lépnek:


(1) Települési támogatásként 1. § (2) bekezdésében meghatározott személynek gyermeke születésekor egyszeri születési támogatást állapító meg, amennyiben a kérelmező családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének az tízszeresét.


(2) A támogatásfolyósításnak feltétele, hogy a szülők valamelyike, illetve a gyermeket egyedül nevelő szülő peresztegi lakcímmel rendelkezzen a születés időpontjában.


(3) A születési támogatás összege gyermekenként 50.000,- Ft.


(4) A születési támogatás iránti kérelmet a szülést követő 6 hónapon belül lehet benyújtani.

3. §

 

Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.