Sokorópátka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (V.24.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2013.(XII.17.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 05. 25- 2019. 05. 27

Sokorópátka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdés meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörben, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2013.(XII.17.) önkormányzati rendeletet (továbbiakban: Rendelet) az alábbiak szerint módosítja:

  1. §


A Rendelet preambuluma helyébe a következő rendelkezés lép:

Sokorópátka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdés meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörben, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

2. §


A Rendelet 10. § (4) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:

Az alakuló ülést a választás eredményének jogerőssé válását követő 15 napon belül kell összehívni. Összehívásáról a megválasztott polgármester gondoskodik. Az alakuló ülést a polgármester hívja össze és vezeti.

3. §


A Rendelet 28. § (1) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:

A polgármester a választópolgárok által megválasztott, társadalmi megbízatású munkaviszonyban álló tisztségviselő, a helyi önkormányzat vezetője, felelős az önkormányzat egészének működéséért.

4. §


Ez a rendelet a kihirdetése napját követő napon lép hatályba.