Sopronkövesd község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014(VII.10.) önkormányzati rendelete

a lakáscélú támogatásról szóló 6/2009. (XII.8.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 07. 15- 2014. 07. 15

Sopronkövesd község Önkormányzatának Képviselő-testülete a lakáscélú támogatásról szóló 6/2009. (XII.8.) önkormányzati rendeletét (továbbiakban ÖR.) az alábbiak szerint módosítja:


1.§


Az ÖR. 3.§-a az alábbi bekezdésekkel egészül ki:


(6)       Önkormányzattól vásárolt telek estén a támogatás folyósítható, ha az épület készültségi foka az 50%-ot meghaladja. Életkor és a gyermekek tekintetében a telek vásárlási időpont irányadó. A telek vásárlást követően születetett gyermekek szám a támogatás kifizetésének időpontjáig vehető figyelembe.


(7)       Nem önkormányzattól vásárolt telek esetén a támogatás folyósítható, ha az épület készültségi foka az 50%-ot meghaladja. Életkor és gyermekek száma vonatkozásában a támogatás kifizetésének dátumát kell figyelembe venni.


(8)       Használt családi ház vásárlása esetén a támogatás folyósítható, ha az ingatlantulajdonos és családja az ingatlanban lakcímet létesített és életvitelszerűen az ingatlanban él. Az életkor és a gyermekek száma vonatkozásában az ingatlanba történő bejelentkezés időpontja szerinti állapotot kell figyelembe venni.



2.§


Ez a rendelet 2014. július 15-én lép hatályba.