Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2022. (IX. 22.) önkormányzati rendelete

a településen lévő társasházak felújításának pénzügyi támogatásáról szóló 9/2020. (IV. 23.) számú önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 09. 22- 2022. 09. 22

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2022. (IX. 22.) önkormányzati rendelete

a településen lévő társasházak felújításának pénzügyi támogatásáról szóló 9/2020. (IV. 23.) számú önkormányzati rendelet módosításáról1

2022.09.22.

Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói jogkörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a településen lévő társasházak felújításának pénzügyi támogatásáról szóló 9/2020. (IV. 23.) számú rendelettel kapcsolatban a következőket rendeli el:

1. § A rendelet 3. § (3) és (4) bekezdése hatályát veszíti, helyette az alábbi rendelkezés lép hatályba:

"(3) A támogatásra elkülönített keretösszeg felosztására a benyújtott pályázatok ütemenkénti elbírálása után kerül sor, a rendelkezésre álló keretösszeg erejéig. A keretösszeg kimerülésekor a pályázatok benyújtása felfüggesztésre kerül."

2. § A rendelet 5. § (1) és (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezések lépnek:

"(1) A pályázat útján elnyert támogatás kizárólag a társasház városképi jelentőségű, külső homlokzatot (falazat, nyílászáró és tetőszerkezet) érintő - kivéve üzleti célú helyiségek homlokzatfelújítása - és e mellett választható módon a (2) és (3) bekezdésben meghatározott felújítási munkálataihoz vehető igénybe.

(2) A támogatás a társasház városképi jelentőségű, külső homlokzatot érintő felújítása mellett az épületek energiahatékonyságáról, valamint energetikai jellemzőinek meghatározásáról és tanúsításáról szóló hatályos szabályozás alapján energetikai koncepcióval vagy épületenergetikai számítással alátámasztott, kimutatható energia-megtakarítást eredményező munkálatokra is igényelhető. A pályázónak pályázatában be kell nyújtania az épület 60 napnál nem régebbi energetikai tanúsítványát."

3. § A rendelet 6. § (1) bekezdésében az 50 %-os mérték 80 %-ra módosul.

4. § A rendelet 7. § (2) és (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezések lépnek:

"(2) Társasház felújítás esetén a pályázati felhívás a tárgyévre vonatkozóan Hajdúszoboszló Város költségvetésének elfogadását követő hónap 1-jétől érhető el és tölthető le az Önkormányzat www.hajduszoboszlo.eu honlapjáról.

(3) A pályázati felhívást a (2) bekezdésben szereplő közzététellel egyidejűleg közzé kell tenni a helyben szokásos módon is (az önkormányzat hirdetőtábláján, a városi lapban és a városi televízióban)."

5. § A rendelet 9. § (2) bekezdése kiegészül az alábbi mondattal:

"A bejelentés ténye nem mentesíti nyertes pályázót a felújítás kapcsán felmerülő közterület használatra vonatkozó egyéb engedélyek, hozzájárulások megszerzése alól."

6. § A rendelet 13. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

"(2) A felújítás pályázati célnak csak részben megfelelő módon történő kivitelezése, vagy műszaki tartalom elmaradása esetén, támogató jogosult a támogatási összeg arányos csökkentésére, amennyiben az továbbra is megfelel Hajdúszoboszló Város településképének védelméről szóló önkormányzati rendelet hatálya alá tartozó településképi bejelentési eljárás keretében támasztott követelményeknek. A pályázati célnak nem megfelelő felújításra vonatkozóan felmerült költség vagy az elmaradt műszaki tartalomra eső költség a nyertes pályázó részére nem kerül átutalásra."

Záró rendelkezések

1. § Jelen rendelet kihirdetése napján lép hatályba.

1

A rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2022. szeptember 23. napjával.