Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (V. 25.) önkormányzati rendeletének indokolása

a rendkívüli gyermekvédelmi támogatásról és a személyes gondoskodás keretébe tartozó gyermekjóléti alapellátásokról szóló 19/2008. (IX.18.) számú rendelete módosításáról

Hatályos: 2023. 05. 26

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (V. 25.) önkormányzati rendeletének indokolása

2023.05.26.
a rendkívüli gyermekvédelmi támogatásról és a személyes gondoskodás keretébe tartozó gyermekjóléti alapellátásokról szóló 19/2008. (IX.18.) számú rendelete módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
A Képviselő-testület 2022. december 15-i ülésén (294/2022. (XII.15.) Kt. határozatával) határozott Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának a gyermekvédelmi átmeneti gondozást nyújtó ellátások bővítéséről. A döntés egy 40 férőhelyes családok átmeneti otthonának kialakítását és működtetését hagyta jóvá. A feladat végrehajtására kijelölte a Hajdúszoboszlói Kistérségi Szociális, Család- és Gyermekjóléti Központot. A családok átmeneti otthona (továbbiakban: CSÁO) ellátási területe Hajdúszoboszló város közigazgatási területe. A szolgáltatás beindításának egyik feltétele, hogy a szolgáltatás igénybevételének, megszűnésének, térítési díjának és a jogorvoslati lehetőségének módját helyi rendeletben kell szabályozni. Ennek megfelelően beterjesztjük a döntéshozók elé a rendkívüli gyermekvédelmi támogatásról és a személyes gondoskodás keretébe tartozó gyermekjóléti alapellátásokról szóló 19/2008. (IX.18.) számú önkormányzati rendelet módosítását.
A rendelet kiegészül egy paragrafussal – 13/D §. – mely a fenti szabályokat tartalmazza, valamint mellékletként csatoljuk az igénybevételhez kötendő megállapodás tervezetét illetve szintén mellékletként tüntetjük fel az intézményi térítési díjak összegét.
A személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátások és gyermekvédelmi szakellátások térítési díjáról és az igénylésükhöz felhasználható bizonyítékokról szóló 328/2011 (XII.29.) Korm. rendelet 14. § (1) bekezdésének alapján az átmeneti gondozás intézményi térítési díja nem haladhatja meg az egy ellátottra jutó szolgáltatási önköltség és a tárgy évi normatív állami hozzájárulás különbözetének az egy napra jutó összegét. Ugyanezen paragrafus (2) bekezdése kimondja, hogy átmeneti gondozás esetén havi intézményi térítési díj megállapítása is kötelező. Mivel a CSÁO szolgáltatás bevezetése most realizálódik, ennek megfelelően az intézményvezető asszony az irodára benyújtotta a 2023. évben költségvetésében meghatározott szolgáltatási önköltség összegét, és a bértámogatás összegét.
2023. évben a szolgáltatás költsége összesen: 42.511.749 Ft
Bértámogatás összege: 33.863.370 Ft
Különbözet: 8.648.379 Ft
80 %-os feltöltöttség esetén 2023. június 1-jei indulással számolva az intézményi térítési díj napi összege 1.038 Ft/fő, havi összege: 31.147 Ft/fő.
A Tisztelt Döntéshozók több alapszolgáltatás esetében is élnek/éltek azon jogszabályi lehetőséggel mely szerint csökkentett intézményi térítési díjat állapítanak meg (Gyvt. 147. § (4) bekezdés) az ellátások tekintetében. Jelenleg is csökkentett intézményi térítési díj megállapítását javasoljuk. Tekintettel arra, hogy ezen szolgáltatási formát leginkább a rászoruló családok fogják igénybe venni, a csökkentett intézményi térítési díj mértékét napi 300 Ft/fő, havi 9.000 Ft/fő összegben javasoljuk meghatározni. Az intézményi térítési díjakat a kerekítés szabályait alkalmazva tüntettük fel.
A személyi térítési díj megállapításánál gyermekek átmeneti ellátása esetében a gyermek családjában az egy főre jutó rendszeres havi jövedelmet kell figyelembe venni, és személyi térítési díj összege igénybe vevőként nem haladhatja meg az egy főre jutó jövedelem 50 %-át.
Természetesen a többi ellátási formához hasonlóan térítésmentes ellátásban kell részesíteni a jogosultat, ha a térítési díj fizetésre kötelezett személy jövedelemmel nem rendelkezik.