Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2024. (II. 22.) önkormányzati rendeletének indokolása

Hajdúszoboszló helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló 14/2016. (V. 26.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2024. 02. 23

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2024. (II. 22.) önkormányzati rendeletének indokolása

2024.02.23.
Hajdúszoboszló helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló 14/2016. (V. 26.) önkormányzati rendelete módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
Tisztelt Képviselő-testület!
Tisztelt Bizottság!
A településrendezési eszközeink M11 jelű módosítására a Képviselő-testület 66/2023. (III.23.) számú határozatában elvi hozzájárulását adta.
Jelen 2023. évi „M11”- számú két módosítás Hajdúszoboszló Város Településrendezési eszközeinek meghatározott területre vonatkozó 2023. évi M11 számú módosítása, mely a 4. számú főút négysávosításához kapcsolódik.
Az M11 jelű településrendezési eszközök módosítása a 419/2021. (VII.15.) Korm. rendeletben meghatározott „egyszerűsített eljárás” keretében történik.
A településterv módosításait az elfogadás előtt az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény szerint elfogadott elektronikus úton történő egyeztetési eljárás keretén belül véleményeztettük az érintett államigazgatási, önkormányzati és egyéb szervekkel (a továbbiakban együtt: véleményezésre jogosult szerv) és a lakossággal.
A meghirdettük és lefolytattuk a partnerségi egyeztetést. A partnerségi egyeztetéshez a tájékoztatási dokumentáció hozzáférhető volt papír alapon hivatalunkban és elektronikus formátumban a hivatalos honlapunkon. A felhívásra a határidő lejártáig észrevétel nem érkezett. A véleményezésre jogosult szervek válaszlevelükben az épített környezet szempontjából nem tartották szükségesnek a környezeti vizsgálat lefolytatását, ezen belül a környezeti értékelési munkarész elkészítését. A véleményezésre jogosult szervek véleményét elfogadtuk, környezeti vizsgálat elkészítését nem kértük.
Az előírt eljárások lefolytatását követően lehetővé vált Hajdúszoboszló helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló 14/2016. (V. 26.) önkormányzati rendelete tervének módosítása.
Az előterjesztés mellékletét képezi a módosító rendelet tervezete.
Kérem a Tisztelt Képviselő Testületet, hogy a módosításhoz szükséges döntéseket előterjesztés szerint meghozni szíveskedjen!
Hajdúszoboszló, 2024. 02. 06.
Dr. Kálmánné Hunyadi Györgyi
főépítész