Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2017. (VII. 27.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 12/2012. (VI. 01.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 07. 28- 2017. 07. 28

Konyár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2017. (VII. 27.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 12/2012. (VI. 01.) önkormányzati rendelet módosításáról

2017.07.28.

A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 18. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, Konyár Község Önkormányzat Képviselő-testületének az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2016. (V. 27.) számú Önk. rendelet 2. számú mellékletében biztosított véleményezési jogkörében eljáró Ügy- és Közrendi Bizottság, valamint Pénzügyi Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. § Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 12/2012. (VI. 01.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 7. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Az önkormányzati ingatlanvagyon részletes adatait az ingatlan vagyonkataszter tartalmazza, amelynek folyamatos vezetését a Konyári Polgármesteri Hivatal pénzügyi ügyintézője végzi.

2. § A Rendelet 11. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A vagyonkezelői jog gyakorlását, a vagyonkezelési szerződésben meghatározott jogok, kötelezettségek teljesítését az Önkormányzat évente – a Konyári Polgármesteri Hivatal útján – ellenőrzi. A vagyonkezelő a tulajdonosi ellenőrzést tűrni köteles, az ellenőrzés érdekében kötelezhető minden – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseit nem sértő – az önkormányzati vagyonra és vagyonkezelésre vonatkozó adat szolgáltatására és okirat bemutatására.

3. § A Rendelet 12. § az alábbi (3) bekezdéssel egészül ki:

„(3) A versenytárgyalás lebonyolítását a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a Konyári Polgármesteri Hivatal végzi. Az ajánlattételes pályázati eljárás szabályait e rendelet 4. melléklete (Pályázati Versenyeztetési Szabályzat), a nyíltlicit eljárási szabályait e rendelet 5. melléklete (Árveréses-licitálásos Versenytárgyalási Szabályzat) tartalmazza.

4. § A Rendelet 16. § (2) és (3) bekezdései helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(2) A versenytárgyalás lebonyolítását a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a Konyári Polgármesteri Hivatal végzi. Az ajánlattételes pályázati eljárás szabályait e rendelet 4. melléklete (Pályázati Versenyeztetési Szabályzat), a nyíltlicit eljárási szabályait e rendelet 5. melléklete (Árveréses-licitálásos Versenytárgyalási Szabályzat) tartalmazza.

(3) Az önkormányzati vagyon elidegenítése esetén értékbecslést kell készíteni. Az értékbecslést 500 000 Ft értékhatárig a Konyári Polgármesteri Hivatal adóügyi ügyintézője, míg 500 000 Ft értékhatár felett értékbecsléssel foglalkozó szakértő készíti el. A szakértői díj összege részét képezi az eladási árnak.

5. § A Rendelet 18. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezve.