Balmazújváros Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (XI. 16.) önkormányzati rendelete

a veszélyhelyzet során a közvilágítás üzemeltetésével kapcsolatos szabályokról

Hatályos: 2022. 11. 16

Balmazújváros Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (XI. 16.) önkormányzati rendelete

a veszélyhelyzet során a közvilágítás üzemeltetésével kapcsolatos szabályokról

2022.11.16.

A veszélyhelyzet során az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a közvilágítás üzemeltetésével kapcsolatos szabályokról szóló 449/2022. (XI. 9.) Kormányrendelet 4. §-ban kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

1. § (1) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a költséghatékonyság elérése érdekében - a település energetikai helyzetének figyelembevételével, mérlegelve a helyi közbiztonsági, személy- és vagyonvédelmi, valamint közútbiztonsági szempontokat, - a lámpatestek számának maximum 50 %-ával csökkentheti a közvilágítás mértékét.

(2) Felhatalmazza a polgármestert, hogy a lámpatestek számának csökkentését a szükséges és elégséges mértékben, költséghatékonyan, időarányosan, folyamatában hajtsa végre.

2. § A közvilágítás mértékének csökkentésével, illetve visszahelyezésével járó kiadások fedezetét a költségvetési tartalék terhére biztosítja.

3. § Ez a rendelet 2022. november 16-án lép hatályba.

4. § (1) A rendelet hatályát veszti az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása és kezelése érdekében veszélyhelyzet kihirdetéséről és egyes veszélyhelyzeti szabályokról szóló 424/2022.(X. 28.) Korm. rendelet hatályát vesztésének időpontjában.

(2) A rendelet újra hatályba lép, amennyiben a veszélyhelyzetre vonatkozó jogszabályok újra hatályba lépnek.

5. § Ez a rendelet 2022. november 16-án lép hatályba.