Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2011. (II. 16.) önkormányzati rendelete

Nyírábrány Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2011.(II.16.) önkormányzati rendelete az adóigazgatási feladatokat ellátók érdekeltségi rendszeréről

Hatályos: 2011. 03. 01- 2022. 03. 24

Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2011. (II. 16.) önkormányzati rendelete

Nyírábrány Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2011.(II.16.) önkormányzati rendelete az adóigazgatási feladatokat ellátók érdekeltségi rendszeréről1

2011.03.01.

Nyírábrány Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. §. (1) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva, a helyi adókról szóló 1990. évi C. tv. 45. §-ában kapott felhatalmazás alapján, a következőket rendeli el:

1. § Az adóbevételek növelése, az adóellenőrzési és adóbehajtási feladatok ösztönzése végett, az önkormányzatot megillető adóbevétel terhére, a Képviselő-testület érdekeltségi alap képzését engedélyezi.

2. § [A rendelet hatálya]

E rendelet hatálya kiterjed Nyírábrány Nagyközség Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában adóigazgatási feladatokat végző, e feladatok ellátásában, ellenőrzésében, szervezésében, irányításában személyesen közreműködő köztisztviselőkre.

3. § [Az érdekeltségi alap forrása]

(1) Az esedékesség időpontjáig meg nem fizetett és az adóügyi dolgozók eredményes közreműködése révén befolyt adótartozás 40 %-a.

(2) Az adóellenőrzés során feltárt és beszedett adóhiány40 %-a.

(3) A beszedett bírság és késedelmi pótlék.

4.  § [Az érdekeltségi alapból történő kifizetés]

(1) A 2. §-ban meghatározott köztisztviselőket akkor illeti meg jutalék, ha az önkormányzat kezelésében lévő adókból elszámolt bevétel eléri a folyó évi fizetési kötelezettség 90 %-át. A folyó évi helyesbített előírás számításakor figyelmen kívül kell hagyni a nem jogerős előírásokat, a visszatérítés címén előírt, valamint a bíróság által felfüggesztett és a felszámolási eljárás keretében tartozásként nyilvántartott összegeket.

(2) Az érdekeltségi jutalékot az éves zárási munkák után, legkésőbb a tárgyévet követő március 31-ig kell kifizetni, a feltételek teljesítése esetén.

(3) A kifizetésre maximum a köztisztviselők tárgyhavi illetményének négyszerese használható fel, amennyiben a költségvetésről szóló törvény eltérően nem rendelkezik.

(4) A kifizethető jutalék mértékét a gazdasági vezető javaslata alapján a jegyző állapítja meg, vezető beosztású köztisztviselő esetén a polgármester egyetértésével. A jutalék kifizetése előtt a polgármester tájékoztatja a Képviselő-testületet.

5. § [Az érdekeltségi alap kezelése]

(1) Az érdekeltségi alapot elkülönítetten kell nyilvántartani. Az érdekeltségi alapként felhasználható összegeket a zárási összesítő, illetve az analitikus nyilvántartások összesített adatai tartalmazzák.

(2) Az érdekeltségi alapot megillető részesedést március 31-ig, illetve szeptember 30-ig kell az önkormányzat költségvetési számlájára átutalni. z érdekeltségi alapnak fedeznie kell a bérjellegű kifizetéseket terhelő adót és járulék összegét is.

(3) Az érdekeltségi alap kezelésének szabályszerűségét a Pénzügyi Bizottság – Elnöke útján – figyelemmel kíséri.

6. § [Záró rendelkezés]

Ez a rendelet 2011. március 1-jén lép hatályba.

1

Az önkormányzati rendeletet a Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (III. 25.) önkormányzati rendelete 1. §-a hatályon kívül helyezte 2022. március 25. napjával.