Görbeháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2017 (I.27.) önkormányzati rendelete

a Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott közszolgálati tisztviselők juttatásairól

Hatályos: 2017. 01. 28- 2017. 12. 31
Görbeháza Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselők szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (3) bekezdés b) pontjában, 237. §-ában, valamint Magyarország 2017. évi központi költségvetéséről szóló 2016. évi XC törvény 59. § (5) és (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva; Görbeháza Község Önkormányzatának a képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 10/2015.(VIII.14.) önkormányzati rendelete 6. melléklete alapján a Görbeháza Községi Önkormányzat Pénzügyi és Területfejlesztési Bizottsága, valamint Szociális, Kulturális, Oktatási és Ügyrendi Bizottsága véleményének kikérésével a következőket rendeli el:



A rendelet hatálya


1. §


A rendelet hatálya kiterjed Görbeháza Község Önkormányzat Képviselő-testülete hivatalának alkalmazásában álló, a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) 1. § e) pontjában meghatározott köztisztviselőkre és közszolgálati ügykezelőre és a 4 – 9. §-ban foglaltak az Önkormányzatnál foglalkoztatási jogviszonyban álló polgármesterre is.



Illetményalap


2. §


Az önkormányzat a Görbeházai Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek illetményalapját 46.500 Ft-ban állapítja meg.




Illetménykiegészítés


3. §


A képviselő-testület egységesen valamennyi felsőfokú és érettségi végzettségű köztisztviselőnek illetménykiegészítést állapít meg, melynek mértéke a köztisztviselő alapilletményének 10%-a.


Közszolgálati tisztviselői juttatások, támogatások


4. §


(1)    A köztisztviselő részére az önkormányzat a következő visszatérítendő és vissza nem térítendő szociális juttatásokat biztosítja:


  1. Közeli hozzátartozó halála esetén temetési támogatás
  2. Egészségügyi hozzájárulás
  3. Bankszámla hozzájárulás
  4. Illetményelőleg


(2) A fenti támogatások éves összegéről a Képviselő-testület a költségvetési rendeletében dönt.


(3)  A juttatások elbírálását és az elszámolás rendjét valamint a visszatérítés szabályait a jegyző a Közszolgálati Szabályzatban állapítja meg.




Közeli hozzátartozó halála esetén temetési támogatás


5. §


(1)   Az önkormányzat a köztisztviselőt közeli hozzátartozójának halála esetén temetési támogatásban részesíti.


(2)   Közeli hozzátartozónak a Ptk. 8:1. § (1) 1. pontjában nevesített személyek számítanak.


(3)   A temetési támogatás mértéke a mindenkori köztisztviselői illetményalap összegével megegyező mértékű.



Egészségügyi hozzájárulás


6. §


(1)   A köztisztviselő egészségügyi szűrővizsgálaton való részvételét az önkormányzat támogatja oly módon, hogy a vizsgálat költségeit fedezi.

(2)  A köztisztviselő a képernyő előtti munkavégzéshez éleslátást biztosító szemüveg elkészítéséhez, szemészeti szakorvos igazolása alapján térítésben részesül. Ezen a jogcímen térítés az első igénylést követő minden második évben adható.

(3)   A szemüvegtérítésre adott támogatás mértéke 15.000.- Ft.

(4)   A térítés teljesítése utólagosan, a bemutatott számla alapján történik.



Bankszámla hozzájárulás


7. §


(1)   Az önkormányzat a köztisztviselő részére 1.000 Ft/hó mértékű bankszámla-hozzájárulást állapít meg, melynek kifizetése tárgyévben egy alkalommal történik meg.

(2)   A közszolgálati jogviszony szünetelése esetén, vagy ha a közszolgálati jogviszony év közben keletkezik, illetve szűnik meg, a hozzájárulás időarányos része jár.



Illetményelőleg


8. §


(1)   A köztisztviselő részére kérelme alapján illetményelőleg kifizetése engedélyezhető, ha a kérelmező családi, egészségügyi, szociális indokai ezt megalapozzák.

(2)   Illetményelőleg igénylésére évente egy alkalommal van lehetőség, felső határa a köztisztviselő mindenkori egy havi nettó keresetének megfelelő összeg.

(3)   Az fizetési előleg visszafizetését az előleg kifizetését követő hónaptól kezdődően, hat havi egyenlő részletekben kell megállapítani.


                                                                     

Egyéb juttatás


9. §


(1)  A hivatal eredményes tevékenysége érdekében teljesített kiemelkedő munkavégzésért illetve a többlet teljesítmény elismeréseként a hivatal köztisztviselői jutalomban részesíthetők.


(2)   Az eseti jutalomkeret éves mértékét a Képviselő-testület az éves költségvetésében határozza meg.



Záró rendelkezések


10. §


(1)    E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, de rendelkezéseit a 2017. január 1. napjától kell alkalmazni.


(2)    A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg a Polgármesteri Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselőket megillető szociális, jóléti és egészségügyi juttatásokról, valamint szociális és kegyeleti támogatásokról szóló 8/2001.(XI.30.) önkormányzati rendelet, valamint az azt módosító 2/2005.(II.28.), 18/2005.(XI.30.) 6/2007.(VI.1.) önkormányzati rendeletek hatályukat vesztik.





Giricz Béla Lászlóné                                                                                 Dr. Juhász Péter

    polgármester                                                                                                  jegyző                                                                                                    




Záradék:


A rendeletet kihirdettem:


Görbeháza, 2017. január 27.



Dr. Juhász Péter

jegyző