Görbeháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2017 (I.27.) önkormányzati rendelete

a Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott közszolgálati tisztviselők juttatásairól

Hatályos: 2021. 02. 16- 2021. 08. 31

Görbeháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2017 (I.27.) önkormányzati rendelete

a Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott közszolgálati tisztviselők juttatásairól

2021.02.16.

Görbeháza Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselők szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (3) bekezdés b) pontjában, 237. §-ában, valamint Magyarország 2017. évi központi költségvetéséről szóló 2016. évi XC törvény 59. § (5) és (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva; Görbeháza Község Önkormányzatának a képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 10/2015.(VIII.14.) önkormányzati rendelete 6. melléklete alapján a Görbeháza Községi Önkormányzat Pénzügyi és Területfejlesztési Bizottsága, valamint Szociális, Kulturális, Oktatási és Ügyrendi Bizottsága véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya kiterjed Görbeháza Község Önkormányzat Képviselő-testülete hivatalának alkalmazásában álló, a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) 1. § e) pontjában meghatározott köztisztviselőkre és közszolgálati ügykezelőre és a 4 – 9. §-ban foglaltak az Önkormányzatnál foglalkoztatási jogviszonyban álló polgármesterre is.

Illetményalap

2. § Az önkormányzat a Görbeházai Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek illetményalapját 55.360 Ft-ban állapítja meg.1

Illetménykiegészítés

3. § A képviselő-testület egységesen valamennyi felsőfokú és érettségi végzettségű köztisztviselőnek illetménykiegészítést állapít meg, melynek mértéke a köztisztviselő alapilletményének 20%-a.2

Közszolgálati tisztviselői juttatások, támogatások

4. § (1) A köztisztviselő részére az önkormányzat a következő visszatérítendő és vissza nem térítendő szociális juttatásokat biztosítja:

a) Közeli hozzátartozó halála esetén temetési támogatás

b) Egészségügyi hozzájárulás

c) Bankszámla hozzájárulás

d) Illetményelőleg

(2) A fenti támogatások éves összegéről a Képviselő-testület a költségvetési rendeletében dönt.

(3) A juttatások elbírálását és az elszámolás rendjét valamint a visszatérítés szabályait a jegyző a Közszolgálati Szabályzatban állapítja meg.

Közeli hozzátartozó halála esetén temetési támogatás

5. § (1) Az önkormányzat a köztisztviselőt közeli hozzátartozójának halála esetén temetési támogatásban részesíti.

(2) Közeli hozzátartozónak a Ptk. 8:1. § (1) 1. pontjában nevesített személyek számítanak.

(3) A temetési támogatás mértéke a mindenkori köztisztviselői illetményalap összegével megegyező mértékű.

Egészségügyi hozzájárulás

6. § (1) A köztisztviselő egészségügyi szűrővizsgálaton való részvételét az önkormányzat támogatja oly módon, hogy a vizsgálat költségeit fedezi.

(2) A köztisztviselő a képernyő előtti munkavégzéshez éleslátást biztosító szemüveg elkészítéséhez, szemészeti szakorvos igazolása alapján térítésben részesül. Ezen a jogcímen térítés az első igénylést követő minden második évben adható.

(3) A szemüvegtérítésre adott támogatás mértéke 15.000.- Ft.

(4) A térítés teljesítése utólagosan, a bemutatott számla alapján történik.

Bankszámla hozzájárulás

7. § (1) Az önkormányzat a köztisztviselő részére 1.000 Ft/hó mértékű bankszámla-hozzájárulást állapít meg, melynek kifizetése tárgyévben egy alkalommal történik meg.

(2) A közszolgálati jogviszony szünetelése esetén, vagy ha a közszolgálati jogviszony év közben keletkezik, illetve szűnik meg, a hozzájárulás időarányos része jár.

Illetményelőleg

8. § (1) A köztisztviselő részére kérelme alapján illetményelőleg kifizetése engedélyezhető, ha a kérelmező családi, egészségügyi, szociális indokai ezt megalapozzák.

(2) Illetményelőleg igénylésére évente egy alkalommal van lehetőség, felső határa a köztisztviselő mindenkori egy havi nettó keresetének megfelelő összeg.

(3) Az fizetési előleg visszafizetését az előleg kifizetését követő hónaptól kezdődően, hat havi egyenlő részletekben kell megállapítani.

Egyéb juttatás

9. § (1) A hivatal eredményes tevékenysége érdekében teljesített kiemelkedő munkavégzésért illetve a többlet teljesítmény elismeréseként a hivatal köztisztviselői jutalomban részesíthetők.

(2) Az eseti jutalomkeret éves mértékét a Képviselő-testület az éves költségvetésében határozza meg.

Záró rendelkezések

10. § (1) E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, de rendelkezéseit a 2017. január 1. napjától kell alkalmazni.

(2) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg a Polgármesteri Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselőket megillető szociális, jóléti és egészségügyi juttatásokról, valamint szociális és kegyeleti támogatásokról szóló 8/2001.(XI.30.) önkormányzati rendelet, valamint az azt módosító 2/2005.(II.28.), 18/2005.(XI.30.) 6/2007.(VI.1.) önkormányzati rendeletek hatályukat vesztik.

1

Módosította az 5/2021.(II.15.) önkormányzati rendelet 1. §-a. Hatályos 2021. február 16. napjától.

2

Módosította a 23/2017.(XII.14.) önkormányzati rendelet 1. §-a. Hatályos 2018. január 1. napjától.