Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2013. (VII.30) KT rendelete

a közterület használatáról szóló 9/2004. (V.25) KT rendelet módosításáról

Hatályos: 2013. 08. 01- 2013. 08. 01

Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében és a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 37. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 34. § (5) bekezdésében és az egyes törvényeknek a közigazgatási hatósági eljárásokkal, az egyes közhiteles hatósági nyilvántartásokkal összefüggő, valamint egyéb törvények módosításáról szóló 2013. évi LXXXIV. törvény 98. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1.§

Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a közterület használatáról szóló 9/2004. (V.25) KT rendeletének 4.§ (2) bekezdése a következő j) ponttal egészül ki:

„j) a közterület filmforgatási célú használatára”

2.§

Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a közterület használatáról szóló 9/2004. (V.25) KT rendelete az alábbi 8/A.§-szal egészül ki:

„8/A.§(1) A mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény (a továbbiakban: Mgtv.) szerinti filmalkotás forgatása céljából történő közterület-használat (a továbbiakban: filmforgatás célú közterület-használat) vonatkozásában a rendelet szabályait az e szakaszban foglalteltérésekkel kell alkalmazni.

(2) A filmforgatás célú közterület-használattal összefüggő, Mgtv-ben meghatározott képviselő-testületi hatásköröket a polgármester gyakorolja.

(3) Mentesség kizárólag közérdekű célokat szolgáló filmalkotások forgatása esetén adható. Közérdekű célokat szolgálnak különösen az oktatási, a tudományos és az ismeretterjesztő témájú filmalkotások.

(4) A közterület használati díjkedvezmény mértéke maximum 50% lehet.

(5) A filmforgatás célú közterület-használat nem haladhatja meg az egy hét időtartama.

(6) Vasárnapra és ünnepnapra vonatkozó közterület-használat nem hagyható jóvá. A közterület-használat naponta 7 és 21 óra közötti időtartamra vonatkozhat.

(7) A forgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható, valamint a rendkívüli természeti események esetén a közterület-használati engedélyt olyan időtartamban kell meghosszabbítani és a közterület-használatot engedélyezni, ameddig a filmforgatás akadályozott volt. A közterület-használatot ilyen esemény esetén az akadály elhárulása után azonnal, természeti esemény esetén az esetleges kárelhárítást és helyreállítást követően újra biztosítani kell.

(8) Kizárólag stáb-parkolás vagy technikai kiszolgálás céljából történő közterület használathoz az e rendelet szerinti közterület-használati hozzájárulás szükséges.

(9) A filmforgatás során a szomszédos lakó ingatlanok gyalogos vagy gépkocsival történő megközelítését a közterület-használó köteles folyamatosan biztosítani. E kötelezettséget nem tartalmazó hatósági szerződés nem hagyható jóvá.

(10) Ha az Mgtv. szerinti hatósági szerződés megküldésének időpontjában a közterületre vonatkozóan érvényes közterület-használati szerződés van, a közterület-használat jóváhagyását meg kell tagadni.”


3.§

Ez a rendelet 2013. augusztus 1. napján lép hatályba, és a hatálybalépést követő napon hatályát veszti.

Báránd, 2013. július 30.

Dr. Kovács Miklós                                                                              Dr. Kiss Gyula

polgármester                                                                                       jegyző


Jelen rendeletet kihirdetem: 2013. július 30.

                                                                                             

Dr. Kiss Gyula

jegyző