Báránd Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 18/2015.(IX.10.) önkormányzati rendelete

a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról szóló 1/2015.(II.10.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 09. 11- 2015. 09. 11

Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 42. § 1. pontjában, a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 44/C. § (1) bekezdésben meghatározott feladatkörében eljárva, a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 44/C. § (2) bekezdésben kapott felhatalmazás alapján, a következőket rendeli el:

1.§

Báránd Község Önkormányzat Képviselő-testületének a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról szóló 1/2015.(II.10.) önkormányzati rendeletének 3.§ 2. pontja a következők szerint módosul:


„A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz kezelését, összegyűjtését, elszállítását, ártalommentes elhelyezését, valamint a szolgáltatás folyamatosságának biztosítását – Báránd Községi Önkormányzattal (továbbiakban: Önkormányzat) megkötött közszolgáltatási szerződés alapján 2015. március 1. napjától Furkó József (a továbbiakban: Közszolgáltató) végzi.”

2.§

Báránd Község Önkormányzat Képviselő-testületének a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról szóló 1/2015.(II.10.) önkormányzati rendeletének 4.§ 3. pontja 2015. szeptember 11. napjától hatályon kívül helyezésre kerül.

3.§

Báránd Község Önkormányzat Képviselő-testületének a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról szóló 1/2015.(II.10.) önkormányzati rendelete az alábbiakban foglaltak szerinti 7/A. § -szal egészül ki:

7/A.§

1. Az ingatlantulajdonos mentesül a közszolgáltatás igénybevételére vonatkozó kötelezettsége alól, amennyiben beépített, de nem használt, vagy beépítetlen ingatlanán háztartási szennyvíz nem keletkezik.

2. A vízellátással rendelkező üdülőingatlanok és egyéb időlegesen használt ingatlanok, azaz az olyan ingatlanok tulajdonosai, akik az ingatlant nem a teljes naptári évben használják a közszolgáltatást évente legalább 1 alkalommal kötelesek igénybe venni.

3. A közszolgáltatás igénybevételére vonatkozó kötelezettség alóli mentesülés okát az ingatlantulajdonos írásban köteles bejelenteni a közszolgáltatónak. A bejelentésben foglaltak valódiságát a közszolgáltató jogosult ellenőrizni. A mentesülési ok megszűnését az ingatlantulajdonos írásban köteles bejelenteni a közszolgáltatónak.”

4.§

1. Ez a rendelet 2015. szeptember 11. napján lép hatályba és hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

2. A rendelet kihirdetéséről a jegyző a helyben szokásos módon gondoskodik.

Báránd, 2015. szeptember 10.



Dr. Kovács Miklós                                                                               Dr. Kiss Gyula

polgármester                                                                                        jegyző