Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018 (II.8.) önkormányzati rendelete

Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018 (II.08.) számú rendelete az önkormányzat és intézményei 2018. évi költségvetéséről

Hatályos: 2018. 02. 08- 2018. 09. 10

Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018 (II.8.) önkormányzati rendelete

2018.02.08.

Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018 (II.08.) számú rendelete az önkormányzat és intézményei 2018. évi költségvetéséről

Báránd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.cikk (2) bekezdésének felhatalmazása alapján, az Alaptörvény 32.cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, a közös önkormányzati hivatalra és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre (intézményekre) terjed ki.

A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2018. évi költségvetését

1.046.533 e Ft költségvetési bevétellel

1.046.533 e Ft költségvetési kiadással

állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat a rendelet 1. melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület.
(3) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 2.1. és a 2.2. melléklet részletezi.
(4) A költségvetési bevételek és költségvetési kiadások előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban az 3.1, 3.2., 3.3 mellékletek részletezik.
(5) A Képviselő-testület az önkormányzat tárgyévi –finanszírozási műveletek és az előző évi pénzmaradvány nélküli-összesített bevételeinek és kiadásainak különbözeteként a költségvetési hiány összegét 14.637 e Ft-ban állapítja meg, melynek finanszírozására kiegészítő támogatást igényel az önkormányzat

A költségvetés részletezése

3. § A Képviselő-testület az önkormányzat 2018. évi költségvetését részletesen a következők szerint állapítja meg:

(1) Képviselő-testület az önkormányzat 2018. évi költségvetését

1.046.533 e Ft bevétellel
1.046.533 e Ft kiadással
Ezen belül:
a) működési célú bevételt 508.821 e Ft-ban
kiegészítő támogatást 22.079 e Ft-ban
b) működési célú kiadásokat 530.900 e Ft-ban
ebből:
- a személyi juttatások kiadásait 300.048 e Ft-ban
- a munkaadókat terhelő járulékokat 45.769 e Ft-ban
- a dologi kiadásokat 143.744 e Ft-ban
- a szociális és egyéb juttatásokat 41.339 e Ft-ban
c) a felhalmozási célú bevételt 515.633 e Ft-ban
d) a felhalmozási célú kiadást: 515.633 e Ft-ban
ebből:
- a beruházások összegét 382.732 e Ft-ban
- felújítások összegét 132.901 e Ft-ban állapítja meg.
(2) A Képviselő-testület költségvetési szerveinek létszámkeretét az alábbiak szerint
állapítja meg:
- Közös Önkormányzati Hivatal 14 fő
- Önkormányzat 149 fő
- ebből közfoglalkoztatott 135 fő
- Balassa Iván Művelődési Ház és Könyvtár 2 fő
- Bárándi Napsugár Óvoda 19 fő
(3) A Képviselő-testület a köztisztviselői illetményalapot a költségvetési törvényben meghatározott 45.000 Ft-ban, a cafetéria juttatás 200.000 Ft-ban, a Bárándi Közös Önkormányzati Hivatal székhelytelepülésén a köztisztviselők részére az önkormányzat hivatalának köztisztviselői közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről szóló 6/2001. (X.29.) számú rendeletében meghatározottak szerint az illetménykiegészítést 15 %-ban állapítja meg.
(4) A Képviselő-testület az önkormányzat - Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (Stabilitási tv.) rendelkezési szerinti – adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit (az adósságot keletkeztető ügyletek futamidejének végéig, illetve a kezesség érvényesíthetőségéig) és az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011. (XII.30.) Korm. rendeletben meghatározottak szerinti saját bevételeit a 4. számú melléklet szerint állapítja meg.
(5) Az önkormányzat több éves kihatással járó kötelezettségeit évenkénti bontásban az 5. számú melléklet szerint fogadja el a Képviselő-testület.
(6) Az önkormányzat likviditási tervét (előirányzat felhasználási ütemtervét) 6. számú melléklet tartalmazza.

A költségvetés végrehajtásának szabályai

4. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetési hiány csökkentése érdekében év közben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) A költségvetési szerveknél jutalom nem tervezhető.

(5) Amennyiben a költségvetési szerv 30 napon túli, elismert tartozásállományának mértéke eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át, vagy a 150 millió forintot, és a tartozását egy hónapon belül nem tudja 30 nap alá szorítani, akkor az irányító szerv a költségvetési szervnél önkormányzati biztost jelöl ki.

(6) A költségvetési szerv vezetője köteles a tartozásállományról adatot szolgáltatni. A költségvetési szerv az általa elismert tartozásállomány tekintetében – nemleges adat esetén is – havonta a tárgyhó 25-i állapotnak megfelelően a tárgyhónapot követő hó 5-ig az önkormányzat jegyzője részére köteles adatszolgáltatást teljesíteni.

(7) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(8) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

Az előirányzatok módosítása

5. § (1) Az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a képviselő-testület dönt.

(2) A költségvetési szervek bevételi és kiadási előirányzatai saját hatáskörben módosíthatók, a kiadási előirányzatok egymás között átcsoportosíthatók.

(3) A képviselő-testület az előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével - negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(4) A költségvetési szerv alaptevékenysége körében szellemi tevékenység szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére szolgáló kiadási előirányzat csak a személyi juttatások terhére növelhető.

(5) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a Képviselő-testületet tájékoztatja.

(6) A képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv, valamint a munkamegosztási megállapodásban foglalt előirányzatok felett rendelkező önállóan működő költségvetési szerv köteles betartani. Az előirányzat túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.

A gazdálkodás szabályai

6. § (1) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) Az önállóan működő költségvetési szerv az alapfeladatai ellátását szolgáló személyi juttatásokkal és az azokhoz kapcsolódó járulékok és egyéb közterhek előirányzataival minden esetben, egyéb előirányzatokkal a munkamegosztási megállapodásban foglaltaknak megfelelően rendelkezik.

(3) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv által a (önállóan működő és gazdálkodó, vagy önállóan működő) költségvetési szerv számára ellátott feladatok fedezetéül az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv nyilvántartásaiban elkülönített előirányzatok szolgálnak, amelyet az önállóan működő költségvetési szerv érdekében használ fel.

(4) Az önállóan működő költségvetési szerv feladatai ellátásáról, munkafolyamatai megszervezéséről oly módon gondoskodik, hogy az biztosítsa az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv költségvetésében részére megállapított előirányzatok takarékos felhasználását.

(5) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembe vételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

(6) A közös önkormányzati hivatal, valamint a költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

7. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) A belső ellenőrzés megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

Záró és vegyes rendelkezések

8. § Jelen rendelet helyben szokásos módon történő kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.

1. melléklet

1.sz. melléklet az 1/2018.(II.8.) számú önkormányzati rendelethez
Báránd Községi Önkormányzat
2018. évi költségvetésének összevont mérlege
Bevételek e Ft-ban

Sz.

Bevételi jogcím

2017.évi

2018.évi

eredeti

terv

1.

I. Önkorm. működési bevételei (2+3+4)

38.558

63.318

2.

Közhatalmi bevételek

20.338

25.000

2.1

Helyi adók

18.180

22.800

2.2

Illetékek

2.3

Bírságok,díjak. pótl.

158

100

2.4

Egyéb fiz. köt.bev.

2.000

2.100

3.

Int. műk.bev..

29.153

34.318

3.1

Szolgáltatások

1.670

2.163

3.2

Bérleti díj,tulajd.bevételek

9.642

6.168

3.3

Térítési díj

13.693

10.000

3.4

Áru- és készletértékesítés

10.000

3.5

ÁFA

4.148

5.987

4.

II. Átengedett közp. adók

3.900

4.000

5.

III. Támogatások, kieg.

241.792

254.744

5.1

Norm.tám.

224.569

232665

5.2

Kieg.tám

16.862

22.079

5.3

Központosított tám.

361

6.

IV. Átvett pénzeszk. ÁH belülről

214.729

212.838

6.1

Működési tám. ÁH belülről

214.729

212.838

6.1.1

Tb-től átvett

6.795

7.587

6.1.2

Eu fej ei.. átvett

976

2.226

6.1.3

Egyéb műk. tám.

206.958

203.025

7.

V. Átvett pénzeszk. ÁH kívülről

432

8.

VI. Felhalm.célú bev.

452.264

9.

VIII Finanszírozási bevételek

45.032

63.369

10.

Bevételek összesen:

555.376

1.046.533

Báránd Községi Önkormányzat
2018. évi költségvetésének összevont mérlege
Kiadások e Ft-ban

Sz.

Kiadási jogcím

2017.évi

2018.évi

eredeti

terv

1.

I.Működési költségvetés kiadásai

458.836

1.1

Személyi juttatások

274.339

300.048

1.2.

Szociális hozzájárulási adó

43.407

45.769

1.3

Dologi kiadások

94.325

143.744

1.4

Egyéb működési célú kiadások

46.765

41.339

szociális, rászorultság jellegű kiad.

34.595

32.699

műk.célú pénzeszk.átad. ÁH.belül

10.850

6.320

műk.célú pénzeszk.átad. ÁH.kívűl

1.920

2.320

2.

II. Felhalmozási költségvetési kiadások

92.886

515.633

2.1

Beruházások,felújítások

92.886

515.633

2.2

Egyéb felhalmozási kiadások

-felhalm. pénzeszk.átad. ÁH kívülre

3.

III. Tartalékok

3.654

4

Költségvetési kiadások összesen:

555.376

1.046.533

1/a. sz melléklet az 1/2018.(II. 8.) számú önkormányzati rendelethez
Báránd Községi Önkormányzat
Bevételek e Ft-ban

Sz.

Bevételi jogcím

2017.évi

2018.évi

eredeti

terv

1.

I. Önkorm. működési bevételei (2+3+4)

35.501

46.118

2

Közhatalmi bevételek

20.338

25.000

2.1

Helyi adók

18.180

22.800

2.2

Illetékek

2.3

Bírságok,díjak. pótl.

158

100

2.4

Egyéb fiz. köt.bev.

2.000

2.100

3

Int. műk.bev..

11.263

21.118

3.1

Szolgáltatások

1.513

2.006

3.2

Bérleti díj, tulajdonosi bev.

9.342

5.868

3.3

Térítési díj

3.4

Áru-és készletértékesítés

10.000

3.5

ÁFA

408

3.244

4.

II. Átengedett közp. Adók

3.900

4.000

5.

III. Támogatások,kieg.

241.431

254.744

5.1

Norm.tám.

224.569

232.665

5.2

Kieg.tám

16.862

22.079

5.2

Közp.tám.

6.

IV. Átvett pénzeszk. ÁH belülről

214.254

212.838

6.1

Működési tám. ÁH belülről

214.254

212.838

6.1.1

Tb-től átvett

6.765

7.587

6.1.2

Eu fej. ei., átvet

976

2.226

6.1.3

Egyéb műk. tám.

206.483

203.025

7.

V. Átvett pénzeszk. ÁH kívülről

432

8.

VI. Felhalm.célú bev.

452264

9.

VIII Finanszírozási bevételek

44.221

63.369

10.

Bevételek összesen:

535839

1.033.333

Báránd Községi Önkormányzat
Kiadások e Ft-ban

Sz.

Kiadási jogcím

2017.évi

2018.évi terv

eredeti

1.

I.Működési költségvetés kiadásai

284.518

336.877

1.1

Személyi juttatások

173.708

184.570

1.2.

Szociális hozzájárulási adó

22.028

23.788

1.3

Dologi kiadások

42.017

87.180

1.4

Egyéb működési célú kiadások

46.765

41.339

- szociális, rászorultság jellegű kiad.

34.595

32.699

- műk.célú pénzeszk.átad. ÁH.belül

10.850

6.320

- műk.célú pénzeszk.átad. ÁH.kívűl

1.020

2.320

2.

II. Felhalmozási költségvetési kiadások

90.386

515.633

2.1

Beruházások

90.386

382.732

2.2

Felújítások

132.901

3.

Általános tartalék

3.

Költségvetési kiadások összesen:

374.904

852.510

éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)

149

149

közfoglalkoztatottak létszáma

139

135

1/b. sz melléklet az1/2018.(II.8.) számú önkormányzati rendelethez
Közös Önkormányzati Hivatal
Bevételek e Ft-ban

Sz.

Bevételi jogcím

2017.évi eredeti

2018.évi terv

1.

I. Intézményi működési bev.

1.1

Szolgáltatások

1.2

ÁFA

1.3

Egyéb műk.bev.

1.4

Átengedett közp. Adók

2.

II. Átvett pénzeszk ÁH belül

475

3.

III. Átvett pénzeszk ÁH kívül

4.

IV. Közhatalmi bevételek

5.

Finanszírozási bev.

203

Bevételek összesen:

678

Közös Önkormányzati Hivatal
Kiadások e Ft-ban

Sz.

Kiadási jogcím

2017.évi

2018.évi terv

eredeti

1.

I.Működési költségvetési kiadás

60.233

66.199

1.1 Személyi juttatás

43.484

48.838

1.2 Szoc. hozzájárulási adó

8.879

8.986

1.3 Dologi kiadások

7.870

8.375

2.

II. Felhalmozási kiadások

2.500

Céltartalék

3.654

Kiadások összesen:

66.387

66.199

éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)

14

14

közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

1/c. sz melléklet az1/2018.(II.8.) számú önkormányzati rendelethez
Balassa Iván Művelődési Ház és Könyvtár
Bevételek e Ft-ban

Sz.

Bevételi jogcím

2017.évi

2018.évi terv

eredeti

1.

I. Intézményi működési bev.

500

500

Szolgáltatások

157

157

ÁFA

43

43

Bérleti dij

300

300

Átengedett közp. Adók

2.

II. Átvett pénzeszk ÁH belül

361

3.

III. Átvett pénzeszk ÁH kívül

4.

Finanszírozási bevételek

400

Bevételek összesen:

1.261

500

Balassa Iván Művelődési Ház és Könyvtár
Kiadások e Ft-ban

Sz.

Kiadási jogcím

2017.évi

2018.évi terv

eredeti

1.

I. Működési költségvetési kiadás

8.580

11.636

Személyi juttatás

4.363

5.885

Szoc. hozzájárulási adó

941

1.148

Dologi kiadások

3.276

4.603

Kiadások összesen:

8.580

11.636

éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)

2

2

közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

1/d. sz melléklet az 1/2018.(II.8.) számú önkormányzati rendelethez
Bárándi Napsugár Óvoda
Bevételek e Ft-ban

Sz.

Bevételi jogcím

2017.évi eredeti.

2018.évi terv

1.

I. Intézményi működési bev.

17.390

12.700

Étk. térítési díj

13.693

10.000

ÁFA

3.697

2.700

Egyéb műk.bev.

Átengedett közp. adók

2

II. Átvett pénzeszk ÁH belül

3.

III. Átvett pénzeszk ÁH kívül

4.

Közhatalmi bevételek

5.

V. Finanszírozási bevételek

208

Bevételek összesen:

17.598

12.700

Bárándi Napsugár Óvoda
Kiadások e Ft-ban

Sz.

Kiadási jogcím

2017.évi

2018.évi

eredeti

terv

1.

I. Működési költségvetési kiadás

105.505

116.188

Személyi juttatás

52.784

60.755

Szoc. hozzájárulási adó

11.559

11.847

Dologi kiadások

41.162

43.586

Kiadások összesen:

105.505

116.188

éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)

19

19

2. melléklet

2. sz melléklet az 1/2018.(II.8.) számú önkormányzati rendelethez

2.1. sz melléklet az 1/2018.(II.8.) számú önkormányzati rendelethez

Működési célú bevételek és kiadások mérlege

(önkormányzati szinten)

e Ft-ban

sorsz.

Bevételek

2017.évi eredeti

2018.évi terv

Kiadások

2017.évi eredeti

2018.évi terv

1

Közhatalmi bevételek

20.338

25.000

Személyi juttatások

274.339

300.048

2.

Int. műk. bev.

29.153

34.318

Szoc.hozzájárulási adó

43.407

45.769

3.

Átengedett közp.adók

3.900

4.000

Dologi kiadások

94.325

143.744

4.

Támogatások, kieg.

241.792

254.744

Egyéb működési célú kiadások

46.765

41.339

5.

Átvett pénze. ÁH belül (műk.)

162.479

212.838

Cél tartalék

3.654

6.

Költségvetési bev.összesen:

457.662

530.900

Költségvetési kiadások összesen

462.490

530.900

7.

Hiány belső fin. bev (pénzm)

4.828

8.

Műk.célú fin.bev.összesen

4.828

9.

Kv-i és fin. bev. összesen

462.490

530.900

Kv-i és fin.kiadások összesen

462.490

530.900

2.2 sz melléklet az 1/2018.(II.8.) számú önkormányzati rendelethez

Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege

(önkormányzati szinten)

e Ft-ban

Bevételek

2017.évi eredeti

2018.évi terv

Kiadások

2017.évi eredeti

2018.évi terv

1.

Tárgyi eszk ért.,bérlet

Beruházások

92.886

382.732

2.

Átvett pénz.

52.682

452.264

Felújítások

132.901

3.

Költségvetési bev.összesen:

30.499

452.264

Költségvetési kiadások össz.

92.886

523.075

4.

Hiány belső fin. bev (pénzmaradvány)

40.204

63.369

5.

Hiány külső fin.

6.

Felhalm.célú fin.bev.összesen

92.886

515.633

7.

Kv-i és fin. bev. összesen

92.886

515.633

Kv-i és fin.kiadások összesen

92.886

515.633

3. melléklet

3. sz melléklet az 1/2018.(II.8) számú önkormányzati rendelethez

3.1. sz melléklet az 1/2018.(II.8) számú önkormányzati rendelethez

Báránd Községi Önkormányzatának

2018.évi bevételei, kiadásai –kötelező feladatok

e Ft-ban

Kormányzati funkció

Bevételek

Kiadások

Finanszírozási egyenleg

066010 Zöldfelület -kezelés

4.837

5.214

-377

045160 Útfenntartás

5.067

5.090

-23

064010 Közvilágítás

8.128

8.425

-297

013320 Köztemető fenntart.

4.954

3.972

982

018010 Egyéb köt.önk. fel.

66.272

66.272

Céltartalék

101050 Önk rsz.szoc.ell

32.699

32.699

066020 Községgazd. tev

9.668

12.843

-3175

081030 Sportlét.fennt.

919

-919

011130 Önk. jogalkotás

1.041

15.626

-14.585

011220 Adók

26.900

26.900

072112 Ügyelet

23.295

26.273

-2.978

074031 Család-nővéd.

7.429

9.166

-1.737

074032 Ifjuság-eü.gond

158

288

-130

041233 Közfoglalk.

217.092

218.799

-1.707

013350 Önk. vagyon. gazd.

425.073

507.520

-82.447

018010Finanszírozás

63.369

63.369

Összesen:

895.982

846.834

49.148

Báránd Községi Önkormányzatának

2018.évi bevételei, kiadásai –önként vállalt feladatok

e Ft-ban

Korm. funkció

Bevételek

Kiadások

Finanszírozási egyenleg

081071Üdültetés

1.400

724

676

084031 Civil szerv.tám.

1.920

-1.920

031030 Mezőőri szolg.

3.180

3.032

148

Összesen:

4.580

5.676

-1.096

3.2. sz melléklet az 1/2018.(II.8) számú önkormányzati rendelethez

Bárándi Közös Önkormányzati Hivatal

2018.évi bevételei, kiadásai –kötelező feladatok

e Ft-ban

Korm. funkció

Bevételek

Kiadások

Finanszírozási egyenleg

011130 Igazgatás

52.349

66.199

-13.850

Összesen:

52.349

66.199

-13.850

3.3. sz melléklet az 1/2018.(II.8.) számú önkormányzati rendelethez

Balassa Iván Művelődési Ház és Könyvtár

2018.évi bevételei, kiadásai –kötelező feladatok

e Ft-ban

Kormányzati funkció

Bevételek

Kiadások

Finanszírozási egyenleg

082091 Művelődési Ház

3.698

8.208

-4.510

082042 Könyvtár

3.428

-3.428

Összesen:

3.698

11.636

-7.938

Bárándi Napsugár Óvoda

2018.évi bevételei, kiadásai –kötelező feladatok

e Ft-ban

Kormányzati funkció

Bevételek

Kiadások

Finanszírozási egyenleg

091110 Óvoda

54.388

64.806

-10.418

096015 Étkeztetés

35.536

51.382

-15.846

Összesen:

89.924

116.188

-26.264

Önkormányzat mindösszesen: 1.046.533 1.046.533

4. melléklet

4. sz melléklet az 1/2018.(II.8.) számú önkormányzati rendelethez

Báránd Önkormányzat saját bevételeinek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához

Ezer forintban

Sor-szám

Bevételi jogcímek

2018. évi előirányzat

1.

Helyi adók

22.800

2.

Az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

6 168

3.

Díjak, pótlékok bírságok

100

4.

Tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel

5.

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

6.

Kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN

29.068

5. melléklet

5.sz melléklet az 1/2018.(II.8.) számú önkormányzati rendelethez
Az önkormányzat a Gst..Tv.3. §(1) bekezdése szerint adósságot keletkeztető ügyletekből fennálló kötelezettségei az adósságot keletkeztető ügyletek futamidejének végéig

Kötelezettség megnevezése

Futamidő

Kötelezettség összese

1

Közvilágítás korszerűsítése

180 hó

303.629 Ft/hó + ÁFA

Bérleti és üzemeltetési díj

2017.07.01-2032.06.30.

69.409.589Ft

6. melléklet

6.sz melléklet a /2018.(II.8.) számú önkormányzati rendelethez

Előirányzat felhasználási terv 2018. évre

6.sz. melléklet

Sor-szám

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Auguszt.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Összesen: ezer Ft-ban

1.

Bevételek

2.

Közhatalmi bevételek

1000

10.000

1.200

10.000

2.800

25.000

3.

Intézményi működési bevételek

1.270

1.200

2.300

2.300

5.070

5.070

5.070

2.438

2.700

1.900

2.500

2.500

34.318

4.

Átengedett központi adók

2.000

2.000

5.

Támogatások , kiegészítések

19.389

19.389

19.389

19.389

19.389

19.389

26.831

19.389

19.389

19.389

19.389

34.023

254.744

6.

Átvett pénzeszközök Áh. belülről

21.543

21.543

16.975

19.000

18.632

15.632

14.576

18.632

16.000

17.326

17.327

15.652

212.838

7.

Átvett pénzeszközök Áh. kívülről

8.

Felhalmozási bevételek

3.877

41.934

62.868

129.447

22.533

144.105

47.500

452.264

9.

Kölcsön visszatérülése

10.

Finanszírozási bevételek

63.369

63.369

11.

Bevételek összesen:

105.571

43.132

54.541

82.623

105.959

40.091

175.924

41.659

72.622

182720

86.716

54.975

1.046.533

12.

Kiadások

13.

Személyi juttatások

26.799

26.799

24.400

24.850

25.206

24.400

24.942

24.400

24.900

24.450

24.450

24.452

300.048

14.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4.127

4.127

3.758

3.308

3.758

3.758

3.758

3.758

3.835

3.836

3.835

3.761

45.769

15.

Dologi kiadások

8.700

8.900

15.090

15.300

15.358

12.100

12.560

17.792

11.128

11.128

11.128

4.500

147.744

látottak pénzbeli juttatásai

17.

Egyéb működési célú kiadások

4.100

3.200

3.030

3.250

3.250

2.400

5.520

3.590

3.250

3.250

3.250

3.249

41.339

18.

Beruházások

3.877

41.934

185.550

151.371

382.732

19.

Felújítások

62.868

22.533

47.500

132.901

20.

Egyéb felhalmozási kiadások

21.

Tartalékok

22.

Kölcsön nyújtása