Földes Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2011.(XII.1.) Önkormányzati Rendelete

Földes Nagyközség háziorvosi és védőnői körzeteiről

Hatályos: 2011. 12. 01- 2016. 05. 26

Földes Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete az 1990. évi LXV. törvény 16.§ (1) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja:

1.§

(1) A rendelet hatálya Földes Nagyközség közigazgatási területén önálló orvosi tevékenységet végző orvosokra és védőnőkre terjed ki.

(2) Önálló orvosi tevékenység: a területi ellátási kötelezettség körében az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény szerint a háziorvos, házi gyermekorvos, fogorvos (továbbiakban együtt: háziorvos) által nyújtott egészségügyi ellátás.


2.§

Földes Nagyközség közigazgatási területén:

(1) Háziorvosi tevékenység két háziorvosi körzetben az I-es és a II-es számú körzetben folytatható. Az I-es és II-es számú háziorvosi körzetekhez tartozó utcák jegyzékét az 1-es számú melléklet, az utcatérképet a 2-es számú melléklet tartalmazza.

(2) Házi gyermekorvosi tevékenység és fogorvosi tevékenység egy körzetben a település egész területére vonatkozóan folytatható.

3.§


(1) A védőnői tevékenység két védőnői körzetben az I-es és a II-es körzetben folytatható. Az I-es és II-es védőnői körzetekhez tartozó utcák jegyzéke megegyezik a háziorvosi körzetekhez tartozó utcák jegyzékével.

(2) Mindkét védőnői körzetben feladatot ellátó védőnő iskola védőnői és óvoda védőnői feladatokat is ellát egyaránt a Karácsony Sándor Általános Művelődési Központ 1-8 osztályában, illetve a Földes Napközi Otthonos Óvoda csoportjaiban

4. §


(1) A rendelet 2011. december1-jén lép hatályba. Hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti a Földes Nagyközség háziorvosi körzeteiről szóló 17/2002. (IX.12) számú önkormányzati rendelet.

Mellékletek