Földes Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (XI. 3.) önkormányzati rendeletének indokolása

az önkormányzat által adományozható elismerésekről

Hatályos: 2021. 11. 05
az önkormányzat által adományozható elismerésekről
Részletes indokolás
Az 1–12. §-hoz és az 1–6. melléklethez
1. §-2. § : a rendelet megfogalmazza a rendeletalkotás célját, az elismerés fajtáit, elnevezését, meghatározza a civil szervezet fogalmát.
3. §-4. §: a rendelet meghatározza a Földes Községért Emlékérem kitüntetésben részesíthető személyek körét, az adományozható elismerések számát, a kitüntetés odaítélésére irányuló javaslattétel határidejét, az elismeréssel járó jutalmat és kiváltságokat.
5. §: a rendelet meghatározza a Kállay László-díj kitüntetésben részesíthető személyek körét, az adományozható elismerések számát, a kitüntetés odaítélésére irányuló javaslattétel határidejét, az elismeréssel járó jutalmat.
6. § a rendelet meghatározza a Csapó Géza-díj kitüntetésben részesíthető személyek körét, a kitüntetés odaítélésére irányuló javaslattétel határidejét, az elismeréssel járó jutalmat.
7. § a rendelet meghatározza a tanulmányi versenyen elért kimagasló eredményért járó elismerésben részesíthető személyek körét, a kitüntetés odaítélésére irányuló javaslattétel határidejét, az elismeréssel járó jutalmat.
8. § a rendelet meghatározza a kimagasló művészeti munkáért járó elismerésben részesíthető személyek körét, a kitüntetés odaítélésére irányuló javaslattétel határidejét, az elismeréssel járó jutalmat.
9. § a rendelet meghatározza a mikulás díjban részesíthető gyermekek körét, a kitüntetés odaítélésére irányuló javaslattétel határidejét, az adományozható elismerések számát, az elismeréssel járó jutalmat.
10. § a rendelet meghatározza a díjak adományozásának álalános rendjét, a javaslattevők körét, a javaslatok elbírálásának és a díjak átadásának rendjét.
11-12. § a rendelet hatálybalépéséről, valamint a hatályos 6/2016. (III.8.) önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezéséről rendelkezik.