PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2004. (III.26.) önkormányzati rendelete

az egyes önkormányzati hatáskörök gyakorlásának átruházására

Hatályos: 2015. 03. 28- 2019. 02. 01

Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkor-mányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. (továbbiakban: Ötv.) 16. § (1) bekezdésében biztosított jogkörében, figyelemmel az Ötv. 9. § (3) bekezdésében és a 23. § (2) bekezdésében foglaltakra, egyes önkormányzati hatáskörök gyakorlásának átruházására az alábbi rendeletet alkotja.


1. §


A Szociális és Humán Bizottság átruházott hatáskörben jóváhagyja a szociális intézmény szervezeti és működési szabályzatát, házirendjét és szakmai programját.


2. §


Az Oktatási, Kulturális és Sportbizottság átruházott hatáskörben
a)  jóváhagyja a közművelődési és közgyűjteményi intézmény szervezeti és működési szabályzatát, éves munkatervét, valamint a közgyűjteményi intézmény küldetés nyilatkozatát,
b)   meghatározza az óvoda nyitvatartási rendjét,
c)   meghatározza a testnevelési és sportfejlesztési célkitűzéseket és feladatokat,
d)   együttműködik az illetékességi területén tevékenykedő testneveléssel és sporttal foglalkozó szervezetekkel.


3. §


A Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság átruházott hatáskörben jóváhagyja az önkormányzati mezőgazdasági célú földterületek használatba adását 5 ha nagyságrendig.


4. §


A polgármester átruházott hatáskörben
a) intézkedik az önkormányzat kezelésében lévő közúton álló, illetve tárolt járművek elszállításával kapcsolatban, figyelemmel az 1/1975. (II. 5.) KPM-BM rendelet 59. § (1) és (3) bekezdésében foglaltakra,
b)  utasítja a mezőőröket feladataik ellátásában,
c) az önkormányzat általános- és céltartalékából 500 000 Ft értékhatárig kötelezettséget vállalhat a költségvetési rendelet módosításai közötti időszakra vonatkozóan.


4/A. §


A jegyző átruházott hatáskörben ellátja a közúti közlekedésről szóló jogszabály rendelkezéseiben meghatározott közútkezelői hatásköröket.


5. §


A képviselő-testület által a polgármesterre, a bizottságokra, és a jegyzőre átruházott további hatásköröket az ágazati önkormányzati rendeletek tartalmazzák.


6. §


E rendelet 2004. május 1-én lép hatályba.



Dr. M o l n á r  László sk.                    K e s e r ű  László sk.
         polgármester                                          jegyző