PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2013. (XI.29.) önkormányzati rendelete

a kitüntetések, elismerő címek, díszpolgári cím adományozásáról szóló 4/2013. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2013. 11. 30- 2013. 11. 30

Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


A kitüntetések, elismerő címek, díszpolgári cím adományozásáról szóló 4/2013. (II. 27.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) a következő IV/A. fejezettel egészül ki:


„IV/A. Fejezet


Polgármesteri elismerő oklevél


15/A. §


(1)  Oklevél adományozására kerülhet sor abban az esetben, ha a város önkormányzatáért, illetve annak szerveiért és egyáltalán a város lakosságáért egyes személyek, csoportok vagy közösségek olyan elismerést kiváltó tevékenységet hajtottak végre, esetleg részükre olyan előnyöket nyújtottak, amelyek a szokásos és elvárható mértéket meghaladják és magatartásukkal, helytállásukkal példaértékűen érdekeket elégítettek ki vagy értékeket szolgáltattak.


(2)  Oklevél adományozására az (1) bekezdésben meghatározott feltételek bekövetkezését követően kerül sor.


(3) Az oklevél adományozhatóságának joga a város polgármesterét illeti meg, aki annak átadásáról is - lehetőleg a nyilvánosság (helyi média által megörökítetten) biztosításával - gondoskodik.


15/B. §


(1)  Az oklevél tartalma mindenben megfelel a Díszpolgári címnél átadott díszes oklevél tartalmával, azzal az eltéréssel, hogy az oklevélen a „Polgármesteri elismerő oklevél” elnevezés szerepel, nem szerepel rajta képviselő­-testületi határozat szám, illetve azt, csak a város polgármestere írja alá.


(2)  Az oklevél adományozásának lehetősége nem korlátozott.”


2. §


A Rendelet 18. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki:


„(3)  Jelen fejezet rendelkezései a Polgármesteri elismerő oklevél adományozásánál nem alkalmazhatóak.”


3. §


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatálybalépését követő  napon hatályát veszti.



          D o m b i  Imréné                       K e s e r ű   László
                polgármester                                jegyző