PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2014. (VI.27.) önkormányzati rendelete

a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról szóló 2/2014. (I. 31.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 07. 01- 2014. 07. 01

Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 45. § (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 4. § (2) bekezdés d) pontjában biztosított feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról szóló 2/2014. (I. 31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 2. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízzel kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatás teljesítésére 2014. május 1. napjától 2019. április 30. napjáig jogosult, illetőleg kötelezett közszolgáltató: Püspökladányi Városüzemeltető és Gyógyfürdő Kft. 4150 Püspökladány, Kossuth u. 26. (a továbbiakban: Közszolgáltató).”


2. §


A Rendelet 7. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


7. §


Az önkormányzat és a Közszolgáltató között kötendő, a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére irányuló közszolgáltatási szerződésben meg kell határozni:
a)    a szerződő felek megnevezését és azonosító adatait,
b)    a szerződés tárgyát,
c)    a közszolgáltatás teljesítésének kezdő napját,
d)    a teljesítés helyét,
e)    a begyűjtésre vonatkozó szabályokat,
f)    a felek jogait és kötelezettségeit,
g)    a közszolgáltatási díj megállapításának módját,
h)    a szerződés módosításának és felmondásának feltételeit.”


3. §


A Rendelet 11. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


11. §


(1)  Üdülőingatlan: az, az ingatlan, amelyet az ingatlan-nyilvántartásban üdülőként tartanak nyilván, abban állandó jelleggel senki sem tartózkodik, azt tulajdonosa a használati szezonban (április 1. és szeptember 30. között) csak üdülésre, vagy üdültetésre használja.


(2)  Időlegesen használt ingatlan: a pihenésre, üdülésre, egyéb célra használt olyan ingatlan, amelyet az ingatlantulajdonos nem a teljes naptári évben, legalább 4 hónapig nem használja, ahol sem lakóhelyet, sem tartózkodási helyet nem létesítettek, azonban a közműves ivóvízellátást igénybe veszik.


(3) Nem használt ingatlan: az, az ingatlan, ahol a közműves ivóvízellátást nem veszik igénybe, valamint ahol sem lakóhelyet, sem tartózkodási helyet nem létesítettek.


(4)  A vízellátással rendelkező üdülőingatlanok és az időlegesen használt ingatlanok tulajdonosai a közszolgáltatást évente legalább 1 alkalommal kötelesek igénybe venni. Mentesül az ingatlantulajdonos a közszolgáltatás igénybevételére vonatkozó kötelezettsége alól, ha az ingatlant egy naptári évben legalább 8 hónapig nem használja.


(5)  A közszolgáltatás igénybevételére vonatkozó kötelezettség alóli mentesülés okát, illetőleg annak megszűnését az ingatlantulajdonos írásban köteles bejelenteni a Közszolgáltatónak. A bejelentésben foglaltak valódiságát a Közszolgáltató jogosult ellenőrizni.   

 

(6)  Az (1)-(3) bekezdésben megjelölt ingatlanok esetében e rendelet 6. § (5)-(6) bekezdéseiben rögzített szabályok alkalmazhatók.”


4. §


A Rendelet 1. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.


5. §


Ez a rendelet 2014. július 1-jén lép hatályba és 2014. július 2-án hatályát veszti.



D o m b i  Imréné                           K e s e r ű   László
    polgármester                                         jegyző



  1. melléklet a 10/2014. (VI. 27.) önkormányzati rendelethez


„1. melléklet a 2/2014. (I. 31.) önkormányzati rendelethez



A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésének kötelező

közszolgáltatása igénybevételéért 2014. évben fizetendő legmagasabb közszolgáltatási díjak:


alapdíj

1 000

(Ft/ürítési alkalom)

ürítési díj összesen

1 119

(Ft/m3)

ebből szállítás díja

868

elhelyezés, ártalmatlanítás díja

251

(A díjak az általános forgalmi adót nem tartalmazzák.)”