PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2015. (I.30.) önkormányzati rendelete

Püspökladány Város Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről szóló 7/2005. (V. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 01. 31- 2015. 01. 31

Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény a 13. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, Püspökladány Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 6/2013. (IV. 4.) önkormányzati rendelet 52. § (2) bekezdés c) pont cb) alpontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:


1. §


A Püspökladány Város Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről szóló 7/2005. (V. 27.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: HÉSZ) 3. §-a a következő (7)-(8) bekezdéssel egészül ki:


„ (7) A Helyi Szabályozási Terven jelölt szabályozások esetén az érintett telekből történő leválasztás, kisajátítás, telekalakítás nem akadályozza az építési engedély kiadását. Az építési engedély kiadásának nem feltétele a szabályozás szerinti telekalakítás végrehajtása. Az építési engedély kiadása során azt kell figyelembe venni, hogy a szabályozás és az ennek megfelelő telekalakítás későbbi megvalósulása során az építési telekből visszamaradó telekrész megfelel-e az építési telekre előírt követelményeknek, a tervezett építési tevékenység a visszamaradó telek vonatkozásában megfelel-e az övezeti és az egyéb általános építésügyi követelményeknek (beépítettség, zöldterület, telepítési távolság, építési hely).


 (8)   A (7) bekezdés alkalmazásával kiadott építési engedéllyel megvalósuló értéknövelő beruházások esetén az Építésügyi Hatóságot és Püspökladány Város Önkormányzatát kártérítési felelősség nem terheli és az építtető nyilatkozni köteles az esetleges szabályozás tudomásul vételéről.”


2. §

   
A HÉSZ 25. § (2) bekezdés c) pontjában a „20.000 m2” szövegrész helyébe a „8.000 m2” szöveg lép.


3. §


A HÉSZ 42. § (2) bekezdésében a „10 ha” szövegrész helyébe az „1 ha” szöveg lép.


4. §


(1)  Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.


(2)  E rendelet rendelkezéseit a hatálybalépése előtt indított, folyamatban lévő ügyekre is alkalmazni lehet, amennyiben az, az építtető számára kedvezőbb.


        D o m b i  Imréné                                 K e s e r ű  László
             polgármester                                      jegyző