PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2015. (V.1.) önkormányzati rendelete

Püspökladány Város Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről szóló 7/2005. (V. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 05. 31- 2015. 05. 31

Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 62. § (6) bekezdés 6. pontjában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában, valamint az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 28. §-ában biztosított véleményezési jogkörében eljáró lakosság, érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetek, vallási közösségek, települési önkormányzatok, államigazgatási szervek, valamint Püspökladány Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 6/2013. (IV. 4.) önkormányzati rendelet 52. § (2) bekezdés c) pont cb) alpontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:


1. §


A Püspökladány Város Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről szóló 7/2005. (V. 27.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: HÉSZ)  19. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) A város területén, elsősorban a gazdasági célú építmények elhelyezésére,

Gksz-1    Kereskedelmi, szolgáltató gazdasági terület (általános)
Gksz-2    Kereskedelmi, szolgáltató gazdasági terület
Gip-1    Ipari gazdasági terület
Gip-1X    Ipari gazdasági terület (intenzív)

került kijelölésre.”


2. §


(1) A HÉSZ 21. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) Az övezet a gazdasági célú ipari építmények elhelyezésére szolgál, amelyek más beépítésre szánt területen nem helyezhetők el. Az ipari terület az OTÉK ipari besorolásai közül az egyéb ipari terület.”


(2) A HÉSZ 21. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(3) Az ipari gazdasági területen az, ha az építmény jelen rendelet övezeti előírásainak, továbbá a rendeltetése szerinti külön hatósági előírásoknak megfelel, valamint a más rendeltetési használatból eredő sajátos hatások nem korlátozzák a szomszédos telkeknek az övezeti előírásoknak megfelelő beépítését, használatát kivételesen elhelyezhető a gazdasági tevékenységi célú épületen belül, a tulajdonos, a használó és a személyzet számára szolgáló lakások.”


3. §


A HÉSZ a 21. §-át követően a következő alcímmel egészül ki:


„Gip-1X építési övezet


Ipari gazdasági terület (intenzív)


22. §


(1) Az övezet a gazdasági célú ipari építmények elhelyezésére szolgál, amelyek más beépítésre szánt területen nem helyezhetők el. Az ipari terület az OTÉK ipari besorolásai közül az egyéb ipari terület.


(2) Az övezet a Táncsics Mihály utcától délre található intenzív beépítésű ipari terület sajátos szabályozása miatt került kijelölésre.


(3) Az övezetbe csak környezeti hatás szempontjából semleges, nem jelentősen zavaró hatású (nem különlegesen veszélyes, pl. tűz-, robbanás-, fertőzőveszélyes) üzemek (pl: élelmiszer-, könnyűipar, gépipar, fémipar, építőipar, település-ellátás) helyezhetők el.


(4) Az ipari gazdasági területen, ha az építmény jelen rendelet övezeti előírásainak, továbbá a rendeltetése szerinti külön hatósági előírásoknak megfelel, valamint a más rendeltetési használatból eredő sajátos hatások nem korlátozzák a szomszédos telkeknek az övezeti előírásoknak megfelelő beépítését, használatát kivételesen elhelyezhető a gazdasági tevékenységi célú épületen belül, a tulajdonos, a használó és a személyzet számára szolgáló lakások.


(5) Az övezetet teljes közművesítettséggel kell ellátni.


(6) Az övezet építési telkeinek kialakítása során alkalmazandó legkisebb telekméreteket, azok legnagyobb beépítettségét, továbbá az építhető építménymagasság mértékét a következő táblázat szerint kell meghatározni.

 

Beépítés módja

Övezeti jele

Az alakítható telek


Legnagyobb Beépítettsége %

Legnagyobb építmény magasság

(m)

Legkisebb területe (m2)

Legkisebb szélessége (m)

  Legkisebb       Mélysége    (m)

Szabadon álló

Gip-1X

2000

25

-

50

12,5


(7) A telek minimális zöldfelületi fedettsége 25 %.”


4. §


A HÉSZ

a)    2. § (1) bekezdésében a „Gip-1 Ipari gazdasági terület” szövegrész     helyébe a „Gip-1 Ipari gazdasági terület Gip-1X Ipari gazdasági terület     (intenzív)”,

b)    23. § (1) bekezdésében a „Kid-1 Idegenforgalmi hasznosítású NATURA     2000     alatt     álló különleges terület” szövegrész helyébe a „Kid-1     Idegenforgalmi hasznosítású NATURA 2000 alatt álló különleges terület     Kid-2 Idegenforgalmi hasznosítású (beépítésre szánt) különleges terület”,

c)    33. § (5) bekezdésében a „ „Köu-3” ” szövegrész helyébe a „ „Köu-4” „,

d)    40. § (4) bekezdésében a „3,00 ha” szövegrész helyébe a „9000 m2”, az „5,00 ha” szövegrész helyébe a „3 ha”, a „0,6 ha” szövegrész helyébe az „1500 m2”

szöveg lép


5. §


A HÉSZ 1. mellékletében szereplő T-2-1 Külterületi szabályozási terv az 1. mellékletben szereplő rajzi mellékletek szerint módosul.


6. §


A HÉSZ 2. mellékletében szereplő T-2-2 Belterületi szabályozási terv a 2. mellékletben szereplő rajzi melléklet szerint módosul.


7. §


(1) Ez a rendelet a kihirdetését követő 30. napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.


(2) E rendelet rendelkezéseit a hatálybalépése előtt indított, folyamatban lévő ügyekre is alkalmazni lehet, amennyiben az, az építtető számára kedvezőbb.



         D o m b i  Imréné                                     K e s e r ű  László
             polgármester                                                jegyző