PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2018. (II.23.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátásokról, valamint a személyes gondoskodást nyújtó alapszolgáltatásokról szóló 4/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 03. 01- 2018. 03. 01

Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 132. § (4) bekezdés g) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a Püspökladány Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 6/2013. (IV. 4.) önkormányzati rendelet 56. § (2) bekezdés c) pontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Szociális és Humán Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:


1. §


A szociális ellátásokról, valamint a személyes gondoskodást nyújtó alapszolgáltatásokról szóló 4/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) a 11. §-át követően a következő alcímmel egészül ki:  


„Eseti jelleggel biztosított méltányossági rendkívüli települési támogatás


11/A. §


(1) Méltányosságból eseti jelleggel pénzbeli ellátásként méltányossági települési támogatás állapítható meg abban az esetben, ha az adott évi költségvetésben, ezen jogcímen, elkülönített előirányzat időarányos része rendelkezésre áll.


(2) A méltányossági települési támogatás megállapítása iránti kérelmet a 3. melléklet szerinti formanyomtatványon kell benyújtani.


(3) A polgármester méltányossági jogkörében eljárva a kérelmező sajátos egyedi élethelyzetére, körülményeire tekintettel méltányossági települési támogatást állapíthat meg.


(4) A méltányosság gyakorlása során mérlegelni kell továbbá az ellátott
      a)    életkorát,
      b)    testi, lelki egészségállapotát,
      c)    egyéb családi körülményeit.


(5) Méltányossági települési támogatás megállapítására irányuló kérelem nyújtható be, abban az esetben, ha a kérelmező a települési támogatásra e rendelet alapján jövedelmi helyzete alapján nem jogosult.
 
(6) Méltányossági települési támogatás a jogosult családjában egy éven belül egy alkalommal kerülhet megállapításra.


(7) A méltányossági települési támogatás legkisebb összege 5 000 forint, legmagasabb összege 30 000 forint.”


2. §


A Rendelet 18. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) Az e rendeletben nem szabályozott eljárási kérdésekben az általános közigazgatási rendtartásról szóló, valamint a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény rendelkezéseit kell alkalmazni.”


3. §


A Rendelet


a) 6. § (1) bekezdésében, a 7. § (3) bekezdés c)-d) pontjában és a 8. § (1) bekezdés a) pontjában szereplő „200 %-át” szövegrész helyébe a „250 %-át”,
b) 7. § (3) bekezdés a)-b) pontjában szereplő „150 %-át” szövegrész helyébe a „200 %-át”


szöveg lép.
 

4. §


Ez a rendelet 2018. március 1-én lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.




       D o m b i  Imréné                         K e s e r ű   László
             polgármester                                     jegyző