PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2020. (IX.25.) önkormányzati rendelete

Püspökladány Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 6/2013. (IV. 4.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 09. 26- 2020. 09. 26

Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


Püspökladány Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 6/2013. (IV. 4.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: SZMSZ) 10. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) A Képviselő-testület és a bizottsági ülések meghívóját a tervezett írásbeli előterjesztésekkel együtt a képviselő-testületi ülést megelőző hét szerdai napján kell kézbesíteni.”


2. §


Az SZMSZ 44. §-a a következő (2a) bekezdéssel egészül ki:


„(2a) Állampolgári jogon történő hozzászólásra jelentkező állampolgárnak a polgármester adja meg a szót legfeljebb 3 perc időtartamra, a hozzászólásokra összesen 20 perc áll rendelkezésre.


3. §


Az SZMSZ 58. § (1) bekezdésében a „soron következő ülései előtt egy héttel” szövegrész helyébe a „soron következő üléseinek hetében” szöveg lép.


4. §


Hatályát veszti az SZMSZ 34. §-a.


5. §


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.




    T ó t h  Lajos                         K e s e r ű   László
      polgármester                                 jegyző