Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 23.) önkormányzati rendeletének indokolása

a Püspökladányi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság által ellátott feladatok önkormányzati költségvetési szerv általi átvételéről és a társaság megszüntetéséről

Hatályos: 2024. 02. 24

Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 23.) önkormányzati rendeletének indokolása

2024.02.24.
a Püspökladányi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság által ellátott feladatok önkormányzati költségvetési szerv általi átvételéről és a társaság megszüntetéséről
Végső előterjesztői indokolás
A 2024. januári testületi ülésen részletes tájékoztatást adtunk a járóbeteg-szakellátást érintő változásról. A kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény 30. §. (1a) bekezdés szerint a helyi önkormányzat által biztosított járóbeteg-szakellátás nyújtására az egészségbiztosítás keretében csak költségvetési szervként működő egészségügyi intézménnyel köthető finanszírozási szerződés. 2024. június 30-ig minden helyi önkormányzat köteles a gazdasági formában működő járóbeteg-ellátó szolgáltatóját költségvetési szervvé alakítani. A járóbeteg-szakellátás biztosításához, folyamatos működtetéséhez a Püspökladányi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft ( a továbbiakban: Eü Kft.) átszervezése, valamint a Püspökladányi Városüzemeltető és Gyógyfürdő Kft (a továbbiakban: Gyógyfürdő Kft) járóbeteg-szakellátásainak átvétele szükséges.
Az egészségügyi szolgáltatás gyakorlásának általános feltételeiről, valamint a működési engedélyezési eljárásról szóló 96/2003. (VII. 15.) Korm. rendelet 3. § (1) bekezdés szerint az egészségügyi szolgáltató nevének a szolgáltatás alapvető tevékenységét és tényleges formáját kell kifejeznie.
A helyi önkormányzat 100%-os tulajdonában lévő gazdasági társaság, vagy ezen gazdasági társaság 100%-os tulajdonában lévő gazdasági társaság (ezen alcím alkalmazásában a továbbiakban együtt: társaság) által ellátott állami vagy önkormányzati feladat, illetve végzett egyéb tevékenység (ezen alcím alkalmazásában a továbbiakban együtt: feladat) költségvetési szerv által történő átvételére, a társaság megszüntetésére, a megszüntetéssel összefüggő eljárások lefolytatására, a társaság jogainak és kötelezettségeinek rendezésére, a társaság tagjának helytállási kötelezettségére az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény rendelkezéseit kell alkalmazni.
A helyi önkormányzat képviselő-testülete az önkormányzati feladat költségvetési szerv általi átvételéről és a társaság e törvény alapján történő megszüntetéséről önkormányzati rendelettel dönt. Az átvétel időpontjának, az önkormányzati rendelet kihirdetésének és hatálybalépésének megállapításakor figyelemmel kell lenni az önkormányzati feladat átvételéhez, valamint az ebben az alcímben és törvényben meghatározottak teljesítéséhez szükséges időigényre.
Az önkormányzati rendeletben meg kell határozni:
a) a társaságot cégneve, székhelye, cégjegyzékszáma, főtevékenysége, adószáma feltüntetésével,
b) azt a költségvetési szervet, és adatait, amely a közfeladatot átveszi
c) azt a személyt, aki az önkormányzatot képviseli,
d) azt a személyt, aki a szervezeti átalakítással, az átadás-átvétellel összefüggő feladatok végrehajtásáért felelős,
e) a feladat átvételének időpontját.
A feladat átvételének időpontjában a társaság valamennyi jogának és kötelezettségének jogutódja az átvevő költségvetési szerv. A feladatátadás tervezett napja 2024. július 1.
A feladat ellátásával összefüggő hatósági engedélyek jogosultjának a feladat átvételének időpontjától az átvevő költségvetési szerv tekintendő. A hatósági engedélyek ennek megfelelő módosítását az átvevő költségvetési szerv a feladat átvételének időpontját követően haladéktalanul kezdeményezi.
A társaság ezen alcím alapján történő megszűnésére a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló törvény (a továbbiakban: Ctv.) végelszámolásra vonatkozó szabályait – ideértve a jogutód nélküli megszűnés bejegyzése iránti eljárás szabályait is – nem kell alkalmazni.
Ha a feladatot újonnan alapított költségvetési szerv veszi át, az új költségvetési szerv nyilvántartásba vétel iránti kérelem benyújtásának annyival kell megelőznie a feladat átvételének időpontját, hogy a feladat folyamatos ellátása biztosított legyen, és az átvevő költségvetési szerv legkésőbb a feladat átvételének időpontjától megkezdhesse a működését, továbbá, hogy a foglalkoztatottak jogviszonyával kapcsolatos intézkedések kellő időben megtörténjenek.