Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2024. (III. 29.) önkormányzati rendeletének indokolása

a szociális ellátásokról, valamint a személyes gondoskodást nyújtó alapszolgáltatásokról szóló 4/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2024. 03. 30

Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2024. (III. 29.) önkormányzati rendeletének indokolása

2024.03.30.
a szociális ellátásokról, valamint a személyes gondoskodást nyújtó alapszolgáltatásokról szóló 4/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szt.) 92. § (1)-(2) bekezdése és 92/B. § (1) bekezdés a) pontja szerint a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról a fenntartó önkormányzat – ha a fenntartó önkormányzati társulás, akkor a társulási megállapodásban erre kijelölt települési önkormányzat – rendeletet alkot. A rendeletalkotás Püspökladány Város Önkormányzata feladata.
A szociális ellátásokról, valamint a szociális gondoskodást nyújtó alapszolgáltatásokról szóló 4/2015. (II. 27.) számú önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Önkormányzati rendelet) szerint a Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ Intézményfenntartó Társulás fenntartásában működő Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ (a továbbiakban: Intézmény) intézményének működtetésével biztosítja a személyes gondoskodást nyújtó alapszolgáltatásokat, valamint szakosított ellátást.
Az önkormányzat rendeletben szabályozza a személyes gondoskodásért fizetendő térítési díjak mértékét, a fizetésre kötelezettek körét, a térítési díjak csökkentésének, illetve elengedésének eseteit és módjait. A fenntartónak konkrét összegben kell meghatároznia az intézményi térítési díjat.
Ha az Szt. eltérően nem rendelkezik, a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéért térítési díjat kell fizetni. Az intézményi térítési díj a személyes gondoskodás körébe tartozó szociális ellátások ellenértékeként megállapított összeg (a továbbiakban: intézményi térítési díj). Az intézményi térítési díjat a fenntartó a tárgyév április 1-jéig állapítja meg. Az intézményi térítési díj összege nem haladhatja meg a szolgáltatási önköltséget.
Az Intézmény elkészítette a szolgáltatásokhoz kapcsolódó önköltségszámítást, illetve javaslatot fogalmazott meg az intézményi térítési díjra. A javaslat alapján az Étkeztetés, az Idősek bentlakásos otthona étkezéssel és az Idősek bentlakásos otthona étkeztetés nélkül ellátás intézményi térítési díja emelkedne.
A társult települések térítési díjjal kapcsolatos döntései folyamatban vannak.
A térítési díj megállapításával kapcsolatban a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény és a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátások és gyermekvédelmi szakellátások térítési díjáról és igénylésükhöz felhasználható bizonyítékokról szóló 328/2011 (XII.29.) Korm. rendelet vonatkozó rendelkezései az irányadóak.
Térítésmentesen kell biztosítani a gyermekek esélynövelő szolgáltatásait, a gyermekjóléti szolgálat és a gyermekjóléti központ e törvényben meghatározott szolgáltatásait, amely esetekben intézményi térítési díjat sem kell megállapítani.
A gyermekétkeztetés intézményi térítési díjának alapja az élelmezés nyersanyag költségének egy ellátottra jutó napi összege. A Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete elkészítette az önköltségszámítást, mely az előterjesztés melléklete. A megbízott igazgató a Gyermekétkeztetés térítési díjának módosítását nem javasolja.
A Püspökladányi Egyesített Óvodai Intézmény főigazgatója javaslata szerint a Bölcsődei gondozási térítési díj továbbra is 0 Ft/nap.
Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 32. § alapján fizetési kötelezettséget megállapító, fizetésre kötelezettek körét bővítő, a fizetési kötelezettség terhét növelő, a kedvezményt, mentességet megszüntető vagy korlátozó jogszabály kihirdetése és hatálybalépése között legalább 30 napnak el kell telnie. Erre való tekintettel 2024. május 1. napjával lépne hatályba a módosítás.
Az általános forgalmi adó fizetési kötelezettséget és annak mértékét magasabb szintű jogszabály, az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi XXVII. törvény 82. §-a szabályozza, ezért az önkormányzat rendeletalkotási felhatalmazása a térítési díj ÁFA tartalom nélküli összegére terjed ki.
A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjáról szóló 29/1993. (II. 17.) Korm. rendelet 3. § (4) bekezdése értelmése alapján az intézményi térítési díjat és a személyi térítési díjat az 1 és 2 forintos címletű érmék bevonása következtében szükséges kerekítés szabályairól szóló 2008. évi III. törvény 2. §-ának megfelelő módon kerekítve kell meghatározni.
Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 85. § (1) bekezdés f)-h) pontjai értelmében a tevékenység közérdekű jellegére tekintettel mentes az általános forgalmi adó alól a közszolgáltató által a szociális ellátás, a gyermek- és ifjúságvédelem, valamint bölcsődei ellátás keretében nyújtott szolgáltatás, az étkeztetés kivételével.
A jelenleg hatályos intézményi térítési díjak összegeit a Önkormányzati rendelet 6., 7. számú melléklete tartalmazza.
A Püspökladányi Egyesített Óvodai Intézmény főigazgatója törvényi változás miatt a hivatkozott rendelet 13/A. § (11) bekezdés d) pontjának módosítására tett javaslatot:
„Az intézményi gyermekétkeztetést ingyenesen kell biztosítani, ha a gyermek
olyan családban él, amelyben a szülő nyilatkozata alapján az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének kétszeresét
helyébe a következő szöveg lép:
olyan családban él, amelyben a szülő nyilatkozata alapján az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg a kötelező legkisebb munkabér személyi jövedelemadóval és társadalombiztosítási járulékkal csökkentett összegének 130%-át. (2024-ben: nettó 230 649 Ft/fő)