Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2012. (X.26.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól

Hatályos: 2021. 11. 27- 2022. 09. 29

Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2012. (X.26.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól

2021.11.27.

Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott hatáskörében eljárva, a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (továbbiakban: Nvtv.) 18. § (12) bekezdésben kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet személyi hatálya kiterjed Téglás Város Önkormányzat képviselő-testületére (továbbiakban: önkormányzat), annak szerveire, továbbá az önkormányzat által alapított és tulajdonosi irányítása alatt működő költségvetési szervekre (továbbiakban: intézmények).

(2) A rendelet tárgyi hatálya kiterjed az önkormányzat tulajdonából és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jogokból álló törzsvagyonára és üzleti vagyonára (továbbiakban együtt: önkormányzati vagyon).

(3) A rendeletet a lakások és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletére és elidegenítésére kizárólag az erről szóló önkormányzati rendeletben nem szabályozott kérdésekben kell alkalmazni.

(4) Nem terjed ki a rendelet hatálya a közterületek használatára.

Az önkormányzat vagyona

2. § (1) Az Önkormányzat vagyona törzsvagyonból és üzleti vagyonból áll.

(2) Az önkormányzat törzsvagyona forgalomképtelen vagy korlátozottan forgalomképes vagyon.

3. § (1) A forgalomképtelen törzsvagyon körébe tartozó vagyontárgyak körét a kizárólagos önkormányzati tulajdonban lévő, a Nvtv-ben meghatározott vagyontárgyak alkotják, melyek jegyzékét a rendelet 1. melléklete tartalmazza.

(2) Az önkormányzat az önkormányzati vagyonból nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonná vagyonelemet nem minősít.

4. § (1) Korlátozottan forgalomképes vagyonnak minősülnek a Nvtv-ben meghatározott vagyontárgyak, valamint a rendelet 2. mellékletében rögzített vagyontárgyak.

(2) A korlátozottan forgalomképes törzsvagyon csak a Képviselő-testület egyedi döntése alapján minősíthető át és idegeníthető el.

5. § (1) Az önkormányzat üzleti vagyona mindaz a vagyon, amely nem tartozik a törzsvagyonba. Az üzleti vagyon az önkormányzat eredményes, növekvő színvonalú működését, gyarapodását szolgálja.

(2) Az üzleti vagyon ingatlan vagyonelemei:

a) építési telkek,

b) mezőgazdasági földterületek,

c) ipari területek,

d) bérlakások,

e) nem lakáscélú ingatlanok.

(3) Az üzleti vagyon ingó és vagyoni értékű jog vagyonelemei:

a) készpénz,

b) egyéb pénzeszközök és követelések,

c) értékpapírok, kötvények, részvények, üzletrészek,

d) használati és haszonélvezeti jog, szolgalmi jog,

e) egyéb vagyoni értékű jog.

(4) Az önkormányzat üzleti vagyona forgalomképes.

(5) Az önkormányzat üzleti vagyonához tartozó ingatlan vagyonelemeket a 3. melléklet tartalmazza.

A vagyon nyilvántartása

6. § (1) Az önkormányzat vagyonáról a Nvtv-ben és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvényben meghatározott előírásoknak megfelelő számviteli és kataszteri nyilvántartásokat kell vezetni.

(2) A kataszter elkészítéséről, folyamatos vezetéséről, továbbá az önkormányzat tulajdonába kerülő ingatlanok tulajdonjogának az ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzéséről, a kataszterben való átvezetéséről a jegyző gondoskodik.

(3)1 A vagyont, annak értékét és változásait az önállóan gazdálkodó szervként működő Polgármesteri Hivatal tartja nyílván a számviteli előírásoknak megfelelően. Az érték nyilvántartásától el lehet tekinteni, ha az adott vagyontárgy értéke természeténél, jellegénél fogva nem állapítható meg. A nyilvántartásnak tartalmaznia kell a vagyon elsődleges rendeltetése szerinti közfeladat megjelölését is.

(4) A nyilvántartási adatok – a minősített adat védelméről szóló törvény szerinti minősített adat kivételével – nyilvánosak.

A tulajdonosi jogok gyakorlása

7. § (1) Az önkormányzatot – az önkormányzatokról szóló törvényben meghatározott eltérésekkel – megilletik mindazok a jogok és terhelik mindazok a kötelezettségek, melyek a tulajdonost megilletik, illetve terhelik.

(2) A tulajdonost megillető jogokat – az e rendeletben meghatározott eltérésekkel – az önkormányzat Képviselő-testülete, egyes jogkörét átruházott hatáskörben a polgármester gyakorolja.

(3) A Képviselő-testület, valamint a polgármester és az intézmények a kezelésükbe adott vagyontárgyakkal – a tevékenységi körükhöz tartozó kötelező és önként vállalt feladatok sérelme nélkül – a hatályos törvényi előírások és e rendelet keretei között gazdálkodhatnak.

Képviselő-testületi hatáskörök

8. § (1) Az Nvtv-ben meghatározott vagyon minősítése, átminősítése a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

(2)2 A képviselő-testület jogosult dönteni – a 9. § (3) bekezdésében foglalt kivétellel – az ingatlanok (épületek, építmények, telkek és egyéb földterületek) adásvételéről, cseréjéről, megterhelésérő.

(3) Testületi hatáskör az egymillió forint nettó értékhatárt elérő és a feletti ingóságokkal így az értékpapírok vételével – eladásával kapcsolatos döntések meghozatala.

(4) A törzsvagyon részek külső szervek részére üzemeltetésbe-, kezelésbe történő átadásáról kizárólag a Képviselő-testület dönthet.

A polgármester hatásköre

9. § (1) A polgármester jogosult megtenni a tulajdonost megillető jognyilatkozatokat:

a) a Képviselő-testület által elfogadott szerződéseket aláírja,

b) ellenőrzi a szerződésben foglaltak teljesítését és indokolt esetben megteszi azokat a jognyilatkozatokat, amelyek szerződés felbontására vagy megszüntetésére irányulnak, vagy érvényesíti az önkormányzat igényeit, ideértve bírósági eljárás megindítását is,

c) önállóan elutasíthat olyan szerződési ajánlatokat, amelyek elfogadása jogszabályi rendelkezéssel, vagy önkormányzati határozatban előírtakkal ellentétes lenne,

d) közműszolgáltatók részére közművezetékek elhelyezése céljára vezetékjogot, vagy szolgalmi jogot, vagy használati jogot önkormányzati ingatlanokon olyan mértékig biztosíthat, amelyek az érintett ingatlanok rendeltetés szerinti felhasználását nem befolyásolják,

e) dönt az építési telkekre bejegyzett visszavásárlási joggal kapcsolatos kérelmekről,

f) dönt a vállalkozói telkekre bejegyzett jogokkal, tényekkel kapcsolatos kérelmekről.

(2)3 A polgármester hatáskörébe tartozik a nettó egymillió Ft alatti értékű ingóságok, így az értékpapírok adásvételével, cseréjével, megterhelésével és bérbeadásával, kapcsolatos döntések, valamint a per-, teher- és igénymentes ingóságok és ingatlanok tulajdonjogának térítésmentes átvételére vonatkozó döntés meghozatala, az alapítvány tulajdonát képező ingóságok és ingatlanok kivételével.

(3)4 A polgármester jogosult arra, hogy az önkormányzat rendezési tervének végrehajtásához szükséges ingatlanok tulajdonjogának megszerzéséről döntsön, a Képviselő-testület által meghatározott ajánlati ár alkalmazásával.

(4)5 A polgármester jogosult dönteni az önkormányzat azon ingatlanainak határozatlan időre, vagy legfeljebb 5 év határozott időre történő bérbeadásáról, mely ingatlanok nem kerültek átadásra az intézmények használatába.

Az intézményvezetők hatásköre

10. § (1)6 Az intézmény kezelésébe adott vagyontárgyak rendeltetésszerű használata, állagának meg- óvása; karbantartása, az esetleges felújítások igényének bejelentése a gazdálkodásukat összefogó és felügyelő Polgármesteri Hivatalhoz.

(2)7 Kezdeményezik a feladataik ellátásához nem szükséges ingatlanok és egyéb vagyonféleségek más szerveknél történő hasznosítását, illetve selejtezését is a Polgármesteri Hivatalnál.

(3) Az intézmények jogosultak a kezelésükben lévő vagyon

a) ingyenes használatára,

b) hasznainak szedésére,

c) birtoklására,

d) hasznosítására.

(4) Az intézmények ingó vagyontárgyainak értékesítésére vagy selejtezésére az intézmény vezetője 50.000.- Ft egyedi értékig önállóan, 50.001 – 100.000,- Ft egyedi érték esetén a polgármester, 100.000,- Ft-ot meghaladó egyedi érték esetén pedig a képviselő-testület előzetes hozzájárulásával jogosult. Az érték-megállapítás alapja az értékesítésre vagy selejtezésre kerülő vagyontárgy vagy vagyontárgyak bruttó forgalmi értéke. Az értékesítésből származó bevétel az érintett intézmény költségvetését illeti meg. Az intézmény vezetőjének az értékesítésről és a selejtezésről a zárszámadáshoz kapcsolódóan számot kell adnia.

(5) Az intézményvezető maximum egy évig terjedő határozott időtartamra jogosult bérbe, használatba adni a használatában lévő ingatlant. Az éven túli bérbe, használatba adáshoz a képviselő-testület hozzájárulása szükséges.

(6) A bevételszerző tevékenység eredményességéért és jogszerűségéért az intézményvezető felel.

(7) Az éves zárszámadás keretében be kell számolni az intézmények vezetőinek a kezelésükbe adott önkormányzati tulajdonú vagyontárgyak állapotáról.

Az önkormányzati vagyon hasznosítása

11. § (1) Önkormányzati vagyont értékesíteni nettó 10 millió Ft értékhatártól csak versenyeztetés útján, az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő részére, a szolgáltatás és ellenszolgáltatás értékarányosságával lehet, az Nvtv-ben meghatározottak szerint. A versenyeztetést a rendelet I. függelékét képező szabályzat alapján kell lebonyolítani.

(2) A nettó 10 millió Ft értékhatár alatti vagyon értékesítésére a képviselő-testület döntése szerint pályázati eljárás mellőzésével is történhet.

(3) Az önkormányzati vagyon elidegenítésére tett javaslatot csak forgalmi értékbecsléssel megalapozva lehet előterjeszteni a képviselő-testület felé.

(4) Amennyiben az ingatlan piaci értéken történő értékesítése az értékbecslő által megállapított áron nem lehetséges, a Képviselő-testület a megállapított árhoz képest legfeljebb 10 %-kal alacsonyabb áron az ingatlant értékesítheti.

(5) Az önkormányzat vagyonát ingyenesen átruházni az Nvtv-ben meghatározottak szerint lehet.

(6) Az önkormányzat pénz- és értékpapírvagyonával a költségvetése és a szervezeti és működési szabályzatában meghatározottak szerint gazdálkodik.

Követelésekről való lemondás

12. § (1) Az intézményt megillető követelésről az intézmény likviditásának megtartása mellett lemondani az intézményvezető

a) az 100.000,- Ft egyedi összeget meg nem haladó követelés esetében önállóan,

b) az 100.000,- Ft egyedi összeget meghaladó követelés esetében a képviselő-testület engedélyével jogosult.

(2) Az önkormányzat követeléseiről 100.000,- Ft egyedi értékhatárig a polgármester, 100.000,- Ft egyedi értékhatár feletti összegről a képviselő-testület jogosult lemondani.

(3) A követelésről csak akkor lehet lemondani, ha

a) az nem veszélyezteti az önkormányzat likviditását,

b) a követelés érvényesítése érdekében indított eljárás során a követelést részben vagy egészben nem lehet behajtani, és az eljárás előreláthatóan a későbbiekben sem vezetne eredményre,

c) a követelés érvényesítése, behajtása bizonyítottan a követelés összegét meghaladó költségekkel jár,

d) a bíróság bevonásával történő behajtás során a követelésről való lemondásról bírói egyezség történt,

e) a felszámolási eljárás vagy a csődeljárás során a követelést részben vagy egészben nagy valószínűséggel pénzügyileg nem lehet realizálni, vagy a csődeljárás során csődegyezségi megállapodást kötöttek.

Záró rendelkezések

13. § (1) Ez a rendelet 2012. november 1-jén lép hatályba.

(2) Hatályát veszti az önkormányzat vagyonáról, a vagyongazdálkodásról, a vagyon feletti rendelkezés szabályairól szóló 15/2006. (VI. 28.) rendelete és az azt módosító 6/2007. (III. 29.) rendelet.

1. melléklet8

Forgalomképtelen vagyontárgyak910

1.

A

B

C

Megnevezés

Hrsz

Megjegyzés

2.

Ady E. utca

1038

forgalomképtelen föld

3.

Ady Endre út

034

forgalomképtelen föld

4.

Akácos utca

1013

forgalomképtelen föld

5.

Akácos utca

969

forgalomképtelen föld

6.

Akácos utca

925

forgalomképtelen föld

7.

Alkotmány utca

258/11

forgalomképtelen föld

8.

Annakert utca

3502

forgalomképtelen föld

9.

Árok

015

forgalomképtelen föld

10.

Árok

0151

forgalomképtelen föld

11.

Árok

0153

forgalomképtelen föld

12.

Árok

0181/18

forgalomképtelen föld

13.

Árok

1389

egyéb építmény

14.

Árok

4253/1

forgalomképtelen föld

15.

Árok

4253/2

forgalomképtelen föld

16.

Árok

4253/3

forgalomképtelen föld

17.

Árok

5101/1

forgalomképtelen föld

18.

Árok

5112/2

forgalomképtelen föld

19.

Árok

5401/1

forgalomképtelen föld

20.

Barátság utca

1349

forgalomképtelen föld

21.

Báthori utca

1218/2

forgalomképtelen föld

22.

Báthory utca

1284

forgalomképtelen föld

23.

Beck P. utca

567/1

forgalomképtelen föld

24.

Beck Pál utca

539/1

forgalomképtelen föld

25.

Belterületi út

1303/1

forgalomképtelen föld

26.

Belterületi út, K

2540

forgalomképtelen föld

27.

Belterületi út, Kossuth utca

1540

forgalomképtelen föld

28.

Bocskai utca

1373

forgalomképtelen föld

29.

Bocskai utca

56

forgalomképtelen föld

30.

Bóti utca

1188

forgalomképtelen föld

31.

Bökönyi utca

1218/1

forgalomképtelen föld

32.

Böszörményi utca

707/12

forgalomképtelen föld

33.

Csatorna

0167/1

forgalomképtelen föld

34.

Csatorna

0167/14

forgalomképtelen föld

35.

Csatorna

0167/9

forgalomképtelen föld

36.

Csatorna

0173/8

forgalomképtelen föld

37.

Csatorna

0175/4

forgalomképtelen föld

38.

Csatorna

073

forgalomképtelen föld

39.

Csatorna

078/1

forgalomképtelen föld

40.

Csatorna

1307

forgalomképtelen föld

41.

Csatorna

1358

forgalomképtelen föld

42.

Csatorna

1389/1

forgalomképtelen föld

43.

Csokonai utca

787

forgalomképtelen föld

44.

Degenfeld utca közterület

343/1

forgalomképtelen föld

45.

Dézsmáskert utca

3961

forgalomképtelen föld

46.

Dézsmáskert utca

3931

forgalomképtelen föld

47.

Dohányos utca

1101

forgalomképtelen föld

48.

Domb utca

996

forgalomképtelen föld

49.

Domb utca

393

forgalomképtelen föld

50.

Domb utca

892

forgalomképtelen föld

51.

Dózsa György utca

707/14

forgalomképtelen föld

52.

Dózsa György utca

708/2

forgalomképtelen föld

53.

Dózsa György utca (régi lakótelep előtt)

708/4

forgalomképtelen föld

54.

Dögtér

016/2

forgalomképtelen föld

55.

Dűlő út

088/1

forgalomképtelen föld

56.

Dűlőút

0202/40

forgalomképtelen föld

57.

Dűlőút

0202/41

forgalomképtelen föld

58.

Dűlőút

0209/1

forgalomképtelen föld

59.

Dűlőút

0209/2

forgalomképtelen föld

60.

Dűlőút

0209/3

forgalomképtelen föld

61.

Dűlőút földterülete

06/2

forgalomképtelen föld

62.

Egyetértés utca

4117

forgalomképtelen föld

63.

Egyetértés utca

332

forgalomképtelen föld

64.

Felszabadulás ut

324

forgalomképtelen föld

65.

Felszabadulás utca

3691

forgalomképtelen föld

66.

Felszabadulás utca

4008

forgalomképtelen föld

67.

Fényes utca

905

forgalomképtelen föld

68.

Fényes utca

946

forgalomképtelen föld

69.

Fényes utca

386

forgalomképtelen föld

70.

Fenyves utca

257

forgalomképtelen föld

71.

Földterület (út)

0250

forgalomképtelen föld

72.

Földterület (út)

060

forgalomképtelen föld

73.

Földút

1502

forgalomképtelen föld

74.

Gábor Áron utca

1070

forgalomképtelen föld

75.

Gyár utca

125

forgalomképtelen föld

76.

Határ utca

4175

forgalomképtelen föld

77.

Hétvezér utca

3762

forgalomképtelen föld

78.

Hétvezér utca

328

forgalomképtelen föld

79.

Homok utca

1302/1

forgalomképtelen föld

80.

Hős utca

1258

forgalomképtelen föld

81.

Hős utca

1230/1

forgalomképtelen föld

82.

Hulladéklerakó

0194/26

forgalomképtelen föld

83.

Iskola utca

376/1

forgalomképtelen föld

84.

József Attila utca

166

forgalomképtelen föld

85.

Kender utca

1172

forgalomképtelen föld

86.

Kiépítetlen járda

708/1

forgalomképtelen föld

87.

Kisszőlő utca

845

forgalomképtelen föld

88.

Kisszőlő utca

595

forgalomképtelen föld

89.

Kivett utca

1501/14

forgalomképtelen föld

90.

Kossuth utca

1189

forgalomképtelen föld

91.

Kossuth utca 52.

379/12

forgalomképtelen föld

92.

Közpark, Stadion utca

883/2

forgalomképtelen föld

93.

Közterület

258/12

forgalomképtelen föld

94.

Közterület

2741

forgalomképtelen föld

95.

Közterület

382

forgalomképtelen föld

96.

Közterület

3928/2

forgalomképtelen föld

97.

Közterület

4057

forgalomképtelen föld

98.

Közterület

4174

forgalomképtelen föld

99.

Közterület

707/70

forgalomképtelen föld

100.

Közterület út

2725

forgalomképtelen föld

101.

Közterület utca

258/10

forgalomképtelen föld

102.

Közterület, Böszörményi utca

342

forgalomképtelen föld

103.

Közterület, út

022

forgalomképtelen föld

104.

Közterület, út

023

forgalomképtelen föld

105.

Közterület, út

258/6

forgalomképtelen föld

106.

Közterület, út

044

forgalomképtelen föld

107.

Közterület, út

062

forgalomképtelen föld

108.

Közterület, út

068

forgalomképtelen föld

109.

Közterület, út

068/1

forgalomképtelen föld

110.

Közterület, út

076

forgalomképtelen föld

111.

Közterület, út

096

forgalomképtelen föld

112.

Közterület, út

098

forgalomképtelen föld

113.

Közterület, út

2752

forgalomképtelen föld

114.

Közterület, út

2809

forgalomképtelen föld

115.

Közterület, út

2857

forgalomképtelen föld

116.

Közterület, út

5449

forgalomképtelen föld

117.

Közterület, utca

057

forgalomképtelen föld

118.

Közterületi út

064/1

forgalomképtelen föld

119.

Közterület-út

0104

forgalomképtelen föld

120.

Közterület-út

0108

forgalomképtelen föld

121.

Közterület-út

0110

forgalomképtelen föld

122.

Közterület-út

0112

forgalomképtelen föld

123.

Közterület-út

0114

forgalomképtelen föld

124.

Közterület-út

0119

forgalomképtelen föld

125.

Közterület-út

0133

forgalomképtelen föld

126.

Közterület-út

0138/1

forgalomképtelen föld

127.

Közterület-út

0138/2

forgalomképtelen föld

128.

Közterület-út

0143

forgalomképtelen föld

129.

Közterület-út

0145

forgalomképtelen föld

130.

Közterület-út

0147

forgalomképtelen föld

131.

Közterület-út

0149

forgalomképtelen föld

132.

Közterület-út

0156

forgalomképtelen föld

133.

Közterület-út

0159

forgalomképtelen föld

134.

Közterület-út

0182

forgalomképtelen föld

135.

Közterület-út

0184

forgalomképtelen föld

136.

Közterület-út

0187

forgalomképtelen föld

137.

Közterület-út

0189

forgalomképtelen föld

138.

Közterület-út

0192

forgalomképtelen föld

139.

Közterület-út

0197

forgalomképtelen föld

140.

Közterület-út

0199

forgalomképtelen föld

141.

Közterület-út

0210

forgalomképtelen föld

142.

Közterület-út

0216

forgalomképtelen föld

143.

Közterület-út

0225

forgalomképtelen föld

144.

Közterület-út

0228

forgalomképtelen föld

145.

Közterület-út

0240

forgalomképtelen föld

146.

Közterület-út

0242

forgalomképtelen föld

147.

Közterület-út

082

forgalomképtelen föld

148.

Közterület-út

087

forgalomképtelen föld

149.

Közterület-út

092

forgalomképtelen föld

150.

Közterület-út

2963

forgalomképtelen föld

151.

Közterület-út

2998

forgalomképtelen föld

152.

Közterület-út

3054/2

forgalomképtelen föld

153.

Közterület-út

3377

forgalomképtelen föld

154.

Közterület-út

4465

forgalomképtelen föld

155.

Közterület-út

4884

forgalomképtelen föld

156.

Közterület-út

4912

forgalomképtelen föld

157.

Közterület-út

4939

forgalomképtelen föld

158.

Közterület-út

4966

forgalomképtelen föld

159.

Közterület-út

4986

forgalomképtelen föld

160.

Közterület-út

5112/1

forgalomképtelen föld

161.

Közterület-út

5231

forgalomképtelen föld

162.

Közterület-út

020

forgalomképtelen föld

163.

Közterület-utca

3956

forgalomképtelen föld

164.

Közút

1574

forgalomképtelen föld

165.

Közút

2915

forgalomképtelen föld

166.

Közút

2921/1

forgalomképtelen föld

167.

Közút

2921/2

forgalomképtelen föld

168.

Közút

3019

forgalomképtelen föld

169.

Közút

3041

forgalomképtelen föld

170.

Közút

3288

forgalomképtelen föld

171.

Közút

3407

forgalomképtelen föld

172.

Közút

4402

forgalomképtelen föld

173.

Közút

4404/2

forgalomképtelen föld

174.

Közút

4682

forgalomképtelen föld

175.

Közút

4721

forgalomképtelen föld

176.

Közút

4753

forgalomképtelen föld

177.

Közút

4789

forgalomképtelen föld

178.

Közút

4813

forgalomképtelen föld

179.

Közút

4869

forgalomképtelen föld

180.

Közút

4879

forgalomképtelen föld

181.

Közút, közterület

313

forgalomképtelen föld

182.

Kun Béla utca

477

forgalomképtelen föld

183.

Kun Béla utca

433

forgalomképtelen föld

184.

Kurucz utca

1302/2

forgalomképtelen föld

185.

Külterületi út

0167/12

forgalomképtelen föld

188.

Liget utca

235

forgalomképtelen föld

187.

Magazin utca

825

forgalomképtelen föld

188.

Május 1. utca

462/2

forgalomképtelen föld

189.

Május 1. utca

481/10

forgalomképtelen föld

190.

Május 1. utca

507/16

forgalomképtelen föld

191.

Malom utca

216

forgalomképtelen föld

192.

Mártírok utca

89

forgalomképtelen föld

193.

Mátyás Király utca

728

forgalomképtelen föld

194.

Nádas utca

1398

forgalomképtelen föld

195.

Nádas utca

13/3

forgalomképtelen föld

196.

Nádas utca

22

forgalomképtelen föld

197.

Nyár utca

3663/2

forgalomképtelen föld

198.

Nyár utca

3663/3

forgalomképtelen föld

199.

Nyár utca

3663/4

forgalomképtelen föld

200.

Nyárfa utca

863

forgalomképtelen föld

201.

Nyárfa utca

536

forgalomképtelen föld

202.

Nyíl utca

204

forgalomképtelen föld

203.

Önkormányzati közút

2702

forgalomképtelen föld

204.

Önkormányzati közút

5257

forgalomképtelen föld

205.

Önkormányzati közút

5428

forgalomképtelen föld

206.

Önkormányzati út

031

forgalomképtelen föld

207.

Önkormányzati út

032

forgalomképtelen föld

208.

Petőfi utca

457

forgalomképtelen föld

209.

Pipacs utca

1290/1

forgalomképtelen föld

210.

Pozsár Gyula utca

104/2

forgalomképtelen föld

211.

Pozsár Gyula utca

104/4

forgalomképtelen föld

212.

Rézsü

072/1

forgalomképtelen föld

213.

Sipos Sándor utca

258/8

forgalomképtelen föld

214.

Stadion utca

1037

forgalomképtelen föld

215.

Stadion utca

1049

forgalomképtelen föld

216.

Stadion utca

882

forgalomképtelen föld

217.

Szabadság utca

503

forgalomképtelen föld

218.

Szabadság utca

562

forgalomképtelen föld

219.

Szabadság utca

612

forgalomképtelen föld

220.

Szabadság utca

418

forgalomképtelen föld

221.

Szabolcs utca

1211

forgalomképtelen föld

222.

Szabolcs utca

1211/1

forgalomképtelen föld

223.

Széchenyi utca

73

forgalomképtelen föld

224.

Szegfű utca

1236/15

forgalomképtelen föld

225.

Szegfű utca

1242

forgalomképtelen föld

226.

Szemétlerakó telep

0188/2

forgalomképtelen föld

227.

Szemétlerakó telep

0194/2

forgalomképtelen föld

228.

Szilágy Erzsébet utca

681

forgalomképtelen föld

229.

Tavasz utca

3900

forgalomképtelen föld

230.

Temető

061/3

forgalomképtelen föld

231.

Temető utca

1280

forgalomképtelen föld

232.

Tóalj utca

1419

forgalomképtelen föld

233.

Tóthfalusi utca

1140

forgalomképtelen föld

235.

Új utca

641

forgalomképtelen föld

236.

Újvárosi utca

337

forgalomképtelen föld

237.

Út

013

forgalomképtelen föld

238.

Út

026

forgalomképtelen föld

239.

Út

030

forgalomképtelen föld

240.

Út

2539

forgalomképtelen föld

241.

Út

0167/3

forgalomképtelen föld

242.

Út

0173/14

forgalomképtelen föld

243.

Út

0229/18

forgalomképtelen föld

244.

Út

0257/29

forgalomképtelen föld

245.

Út

036

forgalomképtelen föld

246.

Út

038

forgalomképtelen föld

247.

Út

042

forgalomképtelen föld

248.

Út

047

forgalomképtelen föld

249.

Út

052

forgalomképtelen föld

250.

Út

055/24

forgalomképtelen föld

251.

Út

071

forgalomképtelen föld

252.

Út

074/12

forgalomképtelen föld

253.

Út

08//8

forgalomképtelen föld

254.

Út

080

forgalomképtelen föld

255.

Út

093

forgalomképtelen föld

256.

Út

2573

forgalomképtelen föld

257.

Út

2577

forgalomképtelen föld

258.

Út

2617

forgalomképtelen föld

259.

Út

2643

forgalomképtelen föld

260.

Út

2676

forgalomképtelen föld

261.

Út

2962

forgalomképtelen föld

262.

Út

3542

forgalomképtelen föld

263.

Út

3663/1

forgalomképtelen föld

264.

Út

4099

forgalomképtelen föld

265.

Út

4519

forgalomképtelen föld

266.

Út

4562

forgalomképtelen föld

267.

Út

4604

forgalomképtelen föld

268.

Út

4640

forgalomképtelen föld

269.

Út

4835

forgalomképtelen föld

270.

Út

4854

forgalomképtelen föld

271.

Út (Kossuth utca -Báthory utca között)

1573

forgalomképtelen föld

272.

Út (TSZ)

0167/11

forgalomképtelen föld

273.

Út (TSZ)

0167/7

forgalomképtelen föld

274.

Út (TSZ)

0173/16

forgalomképtelen föld

275.

Út (TSZ)

0173/18

forgalomképtelen föld

276.

Út (TSZ)

0181/17

forgalomképtelen föld

277.

Út (TSZ)

0194/11

forgalomképtelen föld

278.

Út (TSZ)

0203/1

forgalomképtelen föld

279.

Út (TSZ)

0203/2

forgalomképtelen föld

280.

Út (TSZ)

0206/4

forgalomképtelen föld

281.

Út (TSZ)

0208/22

forgalomképtelen föld

282.

Út (TSZ)

0213/17

forgalomképtelen föld

283.

Út (TSZ)

0218

forgalomképtelen föld

284.

Út (TSZ)

0226/46

forgalomképtelen föld

285.

Út (TSZ)

0227/41

forgalomképtelen föld

286.

Út (TSZ)

0229/13

forgalomképtelen föld

287.

Út (TSZ)

0229/20

forgalomképtelen föld

288.

Út (TSZ)

0237/35

forgalomképtelen föld

289.

Út (TSZ)

0237/6

forgalomképtelen föld

290.

Út (TSZ)

0238/1

forgalomképtelen föld

291.

Út (TSZ)

0238/2

forgalomképtelen föld

292.

Út (TSZ)

0239/12

forgalomképtelen föld

293.

Út (TSZ)

0239/9

forgalomképtelen föld

294.

Út (TSZ)

0241/4

forgalomképtelen föld

295.

Út (TSZ)

0243/1

forgalomképtelen föld

296.

Út (TSZ)

0244

forgalomképtelen föld

297.

Út (TSZ)

0246

forgalomképtelen föld

298.

Út (TSZ)

0258

forgalomképtelen föld

299.

Út (TSZ)

053/7

forgalomképtelen föld

300.

Út (TSZ)

065/17

forgalomképtelen föld

301.

Út (TSZ)

069

forgalomképtelen föld

302.

Út (TSZ)

1529

forgalomképtelen föld

303.

Út (TSZ)

010/2

forgalomképtelen föld

304.

Út (TSZ)

0165/2

forgalomképtelen föld

305.

Úttörő utca

837

forgalomképtelen föld

306.

Vadász utca

795

forgalomképtelen föld

307.

Vadász utca

767/2

forgalomképtelen föld

308.

Városháza utca

3644

forgalomképtelen föld

309.

Városháza utca

3962

forgalomképtelen föld

310.

Városháza utca

318

forgalomképtelen föld

311.

Vasút utca

1318

forgalomképtelen föld

312.

Zug, Pozsár Gyula utca

140

forgalomképtelen föld

313.

Közterület-út

3890

forgalomképtelen föld

2. melléklet11

Korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak

1.

A

B

C

Megnevezés

Hrsz (Tul.hányad)

Megjegyzés

2.

Bölcsőde, Fényes u. 9-13.

909

épület

3.

Polgárőr iroda, szolgálati lakások, Kossuth u. 35.

293

épület

4.

Gondozási Központ, Liget utca 1.

288/2

épület

5.

Egészségház, Fényes u. 16.

991

épület

6.

Családsegítő, Pozsár Gyula u. 3.

214/11

épület

7.

Kiállító terem, Pozsár Gyula u. 1.

217

épület

8.

Raktár épület, Pozsár Gyula u. 1.

217

épület

9.

Iskola, Fényes u. 2-8

387

épület

10.

Iskola, Úttörő u. 15.

826/6

épület

11.

Könyvtár, Kossuth u. 66.

385/1

épület

12.

Műhely, súlyemelő terem, Pozsár Gyula u. 36.

103

épület

13.

Óvoda, Kossuth u. 72.

909

épület

14.

Polgármesteri Hivatal, Kossuth u. 61.

1

épület

15.

Szennyvíztisztító telep (Hajdúhadház)

0311 (390/1000)

üzemeltetésre átadott

16.

Temetkezési Vállalat Debrecen, Antall J. u. 5.

9192 (123/10000)

telek

17.

Temetkezési Vállalat Debrecen, Arany J. u. 42.

9193 (123/10000)

beépített terület

18.

Tároló építmény, Liget u. 1./A

288/1

beépítetlen terület

19.

Rendezvényterem, Sipos Sándor u. 3.

293

épület

20.

Vízmű telep (Hajdúhadház)

11334

üzemeltetésre átadott

3. melléklet12

Az önkormányzat üzleti vagyonába tartozó forgalomképes ingatlan vagyontárgyai

1.

A

B

C

Megnevezés

Hrsz (Tul.hányad)

Megjegyzés

2.

Akácerdő 10 ha 8694 m2

0211/11 (9270/12128)

ültetvény

3.

Badacsonyi nyaralóház 748 m2

1362 (1/3)

beépített ingatlan

4.

Beépítetlen terület, Pozsár Gyula utca 1.

217

telek

5.

Beépítetlen terület 1 ha 7365 m2

826/8

telek

6.

Beépítetlen terület 62 m2

1230/2

telek

7.

Beépítetlen terület 6865 m2

1306

telek

8.

Beépítetlen terület 1000 m2

1501/11

telek

9.

Beépítetlen terület 1001 m2

1501/12

telek

10.

Beépítetlen terület 999 m2

1501/13

telek

11.

Beépítetlen terület 1176 m2

1501/15

telek

12.

Beépítetlen terület 999 m2

1501/16

telek

13.

Beépítetlen terület 1000 m2

1501/17

telek

14.

Beépítetlen terület 1195 m2

4092

telek

15.

Beépítetlen terület 70 m2

95

forgalomképes föld

16.

Beépítetlen terület 1773 m2

258/9

telek

17.

Beépítetlen terület 224 m2

92

telek

18.

Beépítetlen terület 2513 m2

1546

forgalomképes föld

19.

Beépítetlen terület Hétvezér u. 1823 m2

4035

telek

20.

Beépítetlen terület Nádas u. 2. 1294 m2

18 (209/216)

forgalomképes föld

21.

Beépítetlen terület Nádas u. 4. 977 m2

17/1 (2973/3240)

forgalomképes föld

22.

Beépítetlen terület, Felszabadulás u. 1520 m2

3983/2

telek

23.

Beépítetlen terület, Kossuth u.61/A. 1256 m2

2

lakóház, udvar, gazd.ép.

24.

Beépítetlen terület, Nádas u. 6. 1114 m2

16

forgalomképes föld

25.

Beépítetlen terület, Nádas u. 2. 430 m2

17/2

forgalomképes föld

26.

Beépítetlen terület, Nádas u. 8. 1079 m2

15

forgalomképes föld

27.

Beépítetlen terület, Vadász u. 1/A. 721 m2

776

telek

28.

Beépítetlen terület 223 m2

658

telek

29.

Beépítetlen terület, Fényes u. 15. 648 m2

918

telek

30.

Irodaház, Pozsár Gy. u. 1.

217

épület

31.

Erdő 4173 m2

2514/2

erdő, szántó

32.

Erdő 2435 m2

3054/3

erdő

33.

Erdő 5183 m2

3054/1

erdő

34.

Erdő 1125 m2

5101/2

erdő

35.

Erdő 1892 m2

0118

erdő

36.

Erdő, Kisrét 1 ha 446 m2

0167/6 (4146/10446)

erdő

37.

Gyep 3140 m2

4404/1

forgalomképes föld

38.

Gyep, legelő 5 ha 9148 m2

0194/15 (37/59148)

forgalomképes föld

39.

Gyep, legelő 1 ha 5545 m2

0194/17 (36/15545)

forgalomképes föld

40.

Gyep, legelő 1 ha 469 m2

0194/18 (97/10469)

forgalomképes föld

41.

Gyep, legelő 5398 m2

4401

forgalomképes föld

42.

Gyümölcsös 1077 m2

2674

ültetvény

43.

Gyümölcsös 1476 m2

2510

ültetvény

44.

Ipari park

0181/19 (39/100)

telephely

45.

Kert 1022 m2

2794

forgalomképes föld

46.

Kert 1140 m2

2620 (201/204)

forgalomképes föld

47.

Kert 1055 m2

2711

forgalomképes föld

48.

Kert 1085 m2

2556

forgalomképes föld

49.

Kert 1102 m2

2708

forgalomképes föld

50.

Kert 1175 m2

2797

forgalomképes föld

51.

Kert 1176 m2

2509

forgalomképes föld

52.

Kert 1262 m2

2793

forgalomképes föld

53.

Kert 1689 m2

4952

forgalomképes föld

54.

Kert 1912 m2

2774

forgalomképes föld

55.

Kert 1914 m2

2726

forgalomképes föld

56.

Kert 2020 m2

2884

forgalomképes föld

57.

Kert 2090 m2

2618

forgalomképes föld

58.

Kert 2168 m2

2683

forgalomképes föld

59.

Kert 2195 m2

4948

forgalomképes föld

60.

Kert 3275 m2

2689

forgalomképes föld

61.

Kert 372 m2

2885

ültetvény

62.

Kert 379 m2

2805

forgalomképes föld

63.

Kert 454 m2

2705

forgalomképes föld

64.

Kert 475 m2

2597

forgalomképes föld

65.

Kert 582 m2

2790

forgalomképes föld

66.

Kert 612 m2

2800

forgalomképes föld

67.

Kert 620 m2

2639

forgalomképes föld

68.

Kert 675 m2

4762

forgalomképes föld

69.

Kert 676 m2

2585

forgalomképes föld

70.

Kert 684 m2

2587

forgalomképes föld

71.

Kert 699 m2

5306

forgalomképes föld

72.

Kert 810 m2

2815

forgalomképes föld

73.

Kert 849 m2

4403

forgalomképes föld

74.

Kert 891 m2

2960

forgalomképes föld

75.

Kert 908 m2

2842

forgalomképes föld

76.

Kert 965 m2

2768

forgalomképes föld

77.

Kert 983 m2

2932

forgalomképes föld

78.

Lakóház, Kossuth Lajos utca 65. 1385 m2

5

lakóház, udvar, gazd.ép.

79.

Lakóház, Pozsár Gyula utca 7. 1246 m2

185

lakóház, udvar

80.

Lakóház, parkoló, Fényes u. 10. 1628 m2

389

lakóház, udvar

81.

Multifunkciós Közösségi Ház, Kossuth u. 63. 1987 m2

4

beépített ingatlan

82.

Sportpálya, Stadion u. 4. 3 ha 9546 m2

826/3

beépített ingatlan

83.

Szántó 2 ha 3233 m2

0208/12 (306/23233)

forgalomképes föld

84.

Szántó 3 ha 2245 m2

0208/14 (353/32245)

forgalomképes föld

85.

Szántó 8300 m2

0208/15 (85/8300)

forgalomképes föld

86.

Szántó 1 ha 3693 m2

0208/16 (139/13693)

forgalomképes föld

87.

Szántó 1 ha 2208 m2

0208/17 (122/12208)

forgalomképes föld

88.

Szántó 1 ha 5380 m2

0208/18 (152/15380)

forgalomképes föld

89.

Szántó 3 ha 5887 m2

0208/19 (336/35887)

forgalomképes föld

90.

Szántó 3 ha 9128 m2

0208/20 (291/39128)

forgalomképes föld

91.

Szántó 1 ha 9101 m2

0208/30 (51/19101)

forgalomképes föld

92.

Szántó 3 ha 4999 m2

0208/9 (125/34999)

forgalomképes föld

93.

Szántó 1079 m2

0215/10

forgalomképes föld

94.

Szántó 4 ha 676 m2

08/5 (1019/40676)

forgalomképes föld

95.

Szántó 2 ha 5241 m2

08/6 (836/25241)

forgalomképes föld

96.

Szántó 2 ha 5241 m2

08/7 (953/25241)

forgalomképes föld

97.

Szántó 1 ha 2545 m2

1501/18

forgalomképes föld

98.

Szántó (zártkert) 1909 m2

4520

forgalomképes föld

99.

Szántó 1079 m2

0215/11

forgalomképes föld

100.

Szántó 1663 m2

4493

forgalomképes föld

101.

Szántó 1773 m2

2581

forgalomképes föld

102.

Szántó 1994 m2

2935

forgalomképes föld

103.

Szántó 2092 m2

2504

forgalomképes föld

104.

Szántó 2143 m2

2514/3

forgalomképes föld

105.

Szántó 2154 m2

2626

forgalomképes föld

106.

Szántó 2171 m2

4776

forgalomképes föld

107.

Szántó 2190 m2

4793

forgalomképes föld

108.

Szántó 2272 m2

2642

forgalomképes föld

109.

Szántó 2668 m2

2703

forgalomképes föld

110.

Szántó 453, 1707 m2

2623

forgalomképes föld

111.

Szántó 7014 m2

2538

forgalomképes föld

112.

Szántó 5281 m2

2610 (21/54)

forgalomképes föld

113.

Szántó résztulajdon 19 ha 3607 m2

0194/14 (463/193607)

forgalomképes föld

114.

Szántó, gyep 7 ha 7 m2

074/11

csarnok

115.

Szántó, kert 6224 m2

4955

forgalomképes föld

116.

Szántó, kert 1615, 1675 m2

2630

forgalomképes föld

117.

Szántó, kert 1937, 1015 m2

3001

forgalomképes föld

118.

Szántó, legelő 2 ha 8480 m2

072/2

forgalomképes föld

119.

Telephely (Debrecen) 1 ha 9971 m2

22273 (123/10000)

telek

120.

Vízállás 1 ha 4700 m2

0167/13

forgalomképes föld

1

A rendelet 6. § (3) bekezdését a 13/2021. (VI.25.) önkormányzati rendelet 3. § a) pontja módosította. Hatályos: 2021.06.26-tól.

2

A rendelet 8. § (2) bekezdését a 20/2021. (IX.24.) önkormányzati rendelet 1. §-a módosította. Hatályos: 2021.09.25-től.

3

A rendelet 9. § (2) bekezdését a 20/2021. (IX.24.) önkormányzati rendelet 2. § (1) bekezdése módosította. Hatályos: 2021.09.25-től.

4

A rendelet 9. § (3) bekezdését a 20/2021. (IX.24.) önkormányzati rendelet 2. § (2) bekezdése módosította. Hatályos: 2021.09.25-től.

5

A rendelet 9. § (4) bekezdését a 23/2021. (XI. 26.) önkormányzati rendelet 1. §-a iktatta be. Hatályos: 2021.11.27-től.

6

A rendelet 10. § (1) bekezdését a 13/2021. (VI.25.) önkormányzati rendelet 2. § a) pontja módosította. Hatályos: 2021.06.26-tól.

7

A rendelet 10. § (2) bekezdését a 13/2021. (VI.25.) önkormányzati rendelet 2. § a) pontja módosította. Hatályos: 2021.06.26-tól.

8

A rendelet 1. mellékletének 234. sorát a 13/2021. (VI.25.) önkormányzati rendelet 3. § b) pontja helyezte hatályon kívül. Hatálytalan: 2021.06.26-tól.

9

A rendelet 1. mellékletét a 10/2014. (IV.25.) önkormányzati rendelet 1. §-a módosította. Hatályos: 2014.04.28-tól.

10

A rendelet 1. mellékletét a 10/2020. (VI.18.) önkormányzati rendelet 1. §-a módosította. Hatályos: 2020.06.19-től.

11

A rendelet 2. mellékletét a 13/2021. (VI.25.) önkormányzati rendelet 1. § (1) bekezdése módosította. Hatályos: 2021.06.26-tól.

12

A rendelet 3. mellékletét a 13/2021. (VI.25.) önkormányzati rendelet 1. § (2) bekezdése módosította. Hatályos: 2021.06.26-tól.