Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelete

a 2024. évi költségvetésről

Hatályos: 2024. 02. 24

Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelete

a 2024. évi költségvetésről

2024.02.24.

Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a Pénzügyi-, és Ügyrendi Bizottság véleményének kikérésével, a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a Képviselő-testületre, annak bizottságaira, a Téglási Polgármesteri Hivatalra (továbbiakban: Hivatal), valamint az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre: a Bárczay Anna Városi Óvodára (továbbiakban: Óvoda), a Téglási Városi Könyvtár és Művelődési Ház (továbbiakban: Könyvtár), és a Téglási Bölcsőde, Családsegítő-, és Gyermekjóléti Szolgálatra (továbbiakban: Bölcsőde) terjed ki.

2. A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1) E rendelet forintban (a továbbiakban: Ft) tartalmazza a bevételi és kiadási előirányzatok összegeit.

(2) A Képviselő-testület az önkormányzat 2024. évi költségvetésének költségvetési egyenlegét az alábbiak szerint állapítja meg:

a) működési költségvetés: bevételeit 1 350 225 926 Ft előirányzattal, kiadásait 2 916 049 319 Ft előirányzattal, a tárgyévi működési bevételek és működési kiadások különbözeteként a működési költségvetés egyenlegét 1 565 823 393 Ft hiánnyal,

b) felhalmozási költségvetés: bevételeit 139 124 Ft előirányzattal, kiadásait 104 486 381 Ft előirányzattal, a tárgyévi felhalmozási bevételek és kiadások különbözeteként a felhalmozásai költségvetés egyenlegét 104 347 257 Ft hiánnyal.

c) Összességében a tárgyévi költségvetési bevételek és költségvetési kiadások különbözeteként a költségvetési előirányzatok egyenlegét 1 670 170 650 Ft hiánnyal fogadja el.

(3) A Képviselő-testület megállapítja, hogy az önkormányzat 2024. évi költségvetésében a finanszírozási műveletek: bevétele 1 717 707 855 Ft, kiadása 47 537 205 Ft, összességében a tárgyévi finanszírozási bevételek és kiadások különbözeteként a finanszírozási előirányzatok egyenlege 1 670 170 650 Ft többletet mutat.

(4) Az önkormányzat maradvány igénybevétele jogcímén összesen 1 717 707 855 Ft előző évi költségvetési maradványt tervezett be a 2024. évi költségvetésébe.

(5) Az előző évi költségvetési maradvány elsődlegesen működési célt szolgál azáltal, hogy a működési költségvetés (2) bekezdés a) pontjában kimutatott hiányát fedezi. Az igénybe vett előző évi költségvetési maradvány fennmaradó része (2) bekezdés b) pontjában kimutatott felhalmozási költségvetés hiányát fedezi.

(6) A Képviselő-testület a (2) és (3) bekezdések alapján, az önkormányzat 2024. évi költségvetését összességében 3 068 072 905 Ft mérlegfőösszeggel fogadja el.

(7) Az (2) és (3) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat a rendelet 1. melléklete alapján határozza meg a Képviselő-testület.

(8) A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatok mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 2. és a 3. melléklet részletezi.

(9) A Képviselő-testület a költségvetési kiadásokon belül az általános tartalékot 20 000 000 Ft összegben, a céltartalékot 1 161 453 383 Ft összegben állapítja meg a 16. melléklet szerint.

3. A költségvetés részletezése

3. § (1) Az Önkormányzat bevételit és kiadásait az 4. melléklet tartalmazza.

(2) Az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek (a továbbiakban: költségvetési szervek) költségvetési bevételeit és kiadásait, valamint finanszírozási bevételeit a Képviselő-testület 5–8. melléklet szerint állapítja meg.

(3) Az Önkormányzat és a költségvetési szervek költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 9. melléklet szerint határozza meg.

(4) Az Önkormányzat és a költségvetési szervek költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 10. melléklet szerint részletezi.

(5) Az Önkormányzat 2024. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait az 11. melléklet részletezi.

(6) Az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a 12. melléklet részletezi.

(7) Az Önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 13. melléklet tartalmazza.

(8) Az önkormányzat által adott céljellegű támogatások keretösszeget 10 200 000 Ft-ban állapítja meg, melyből a Polgármester hatáskörébe tartozó keretösszeg 1 000 000 Ft. A céljellegű támogatások kimutatására szolgáló táblát a 14. melléklet szerint határozza meg.

(9) Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a 15. melléklet szerint hagyja jóvá.

(10) A 2024. évi általános működés és ágazati feladatok támogatásának alakulását jogcímenként 17. melléklet szerint hagyja jóvá.

(11) Az Önkormányzat 2022-2023-2024. évi költségvetési mérlege 18. melléklet szerint hagyja jóvá.

(12) Többéves kihatással járó döntések számszerűsítése évenkénti bontását 19. melléklet szerint hagyja jóvá.

(13) Az Önkormányzat által adott közvetett támogatásokat 20. melléklet hagyja jóvá.

(14) A 2024. évi előirányzat-felhasználási tervet 21. melléklet szerint hagyja jóvá.

(15) Mérleg a költségvetési évet követő három év tervezett előirányzatait bemutató mérleget a 22. melléklet szerint hagyja jóvá.

(16) Engedélyezett létszámkeretek 23. melléklet szerint határozza meg.

4. A költségvetés végrehajtásának szabályai

4. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a Képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) Az önkormányzat gazdálkodása során rendelkezésre álló átmenetileg szabad pénzeszközeit betétben, illetve magyar állampapírban történő elhelyezés útján hasznosíthatja.

(5) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik.

5. A költségvetési szervek gazdálkodására vonatkozó szabályok

5. § (1) A helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 140. § (1) bekezdés g) pontja alapján, a jegyző e rendeletben megtervezett önkormányzati támogatást a tényleges szükségletekhez igazítva (teljesítésarányosan) biztosítja a költségvetési szervek részére, különös tekintettel a rendszeres személyi juttatás fedezetére, amely a havi csoportos utalással kerül biztosításra.

(2) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(3) A költségvetési szervek a költségvetési kiemelt kiadási előirányzataik között csak az irányító szerv vezetőjének előzetes jóváhagyásával csoportosíthatnak át.

(4) A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatain belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre saját hatáskörben.

(5) A Hivatal estében a költségvetési szerv vezetője megemelheti az étkeztetéshez kapcsolódó bevételi előirányzatokat, ha azok túlteljesítették az eredeti előirányzatokat. A többletbevétel így a Hivatal étkeztetési feladataihoz kapcsolódó kiadási előirányzatok fedezetére fordítható. Ezen előirányzat módosításhoz az irányító szerv vezetőjének előzetes jóváhagyása szükséges.

(6) Nincs szükség az irányító szerv vezetőjének előzetes jóváhagyására a működési vagy a felhalmozási célú átvett pénzeszközök esetén történő előirányzat módosítás végrehajtásához, azonban a költségvetési szerv vezetője ebben az esetben tájékoztatni köteles a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Irodáját az általa végrehajtott előirányzat módosításról.

(7) A költségvetési szervek által vállalt, több év előirányzatait terhelő kötelezettségek esetén, a költségvetési szerv vezetője köteles olyan szerződést kötni a költségvetési szerv nevében, amely lehetőséget biztosít a szerződés hátrányos jogkövetkezmények nélküli módosítására, ha az önkormányzat az adott költségvetési évben nem tudja biztosítani a költségvetési szerv részére az általa több évre megkötött szerződés kiadási fedezetét.

(8) A költségvetési szerv maradványát az irányító szerv felülvizsgálja és a Képviselő-testület a zárszámadási rendeletével egy időben dönt az igazolt kötelezettségvállalással lekötött feladatok előirányzatáról és a szabad maradvány elvonásáról.

(9) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles a Munkamegosztási megállapodásban rögzített nyilvántartások vezetésére, továbbá belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembe vételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

6. A Képviselő-testület és polgármester közötti hatáskör megosztás

6. § (1) A Képviselő-testület az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 34. § (2) bekezdése alapján a bevételi és kiadási előirányzatok módosítási jogát, valamint az (3) bekezdésben foglaltak kivételével a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát a polgármesterre ruházza át.

(2) A Képviselő-testület az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 43/A. § (2) bekezdése alapján az önkormányzat költségvetési kiadási kiemelt előirányzatai közötti átcsoportosítás jogát a polgármesterre ruházza át.

(3) A polgármester az (1) bekezdésben meghatározott jogkörében eljárva:

a) nem módosíthatja az előirányzatok megnevezését,

b) a meghatározott felhasználási célhoz kötötten érkezett bevételek esetében a felhasználási célnak megfelelően rendelkezésre álló azonos összegű kiadási előirányzatokat más kiadási előirányzatokra nem csoportosíthatja át.

(4) Az (3) bekezdés b) pontja szerinti kiadási előirányzatokon év végén rendelkezésre álló szabad kiadási előirányzat a maradvány megállapítása és jóváhagyása során nem használható fel más célra.

(5) A Képviselő-testület az általános tartalékkal való rendelkezés jogát a fenntartja magának. A Képviselő-testület a céltartalék egyes tételeivel kapcsolatos átcsoportosítás jogát a polgármesterre ruházza, azzal a kitétellel, hogy csak a céloknak, adott pályázatnak megfelelő átcsoportosításokat hajthatja végre. A Képviselő-testület határozattal dönthet a tartalékok felhasználásáról.

(6) A céltartalék 2.6. alszámában szereplő 5 000 000 Ft polgármesteri keret terhére a polgármester saját hatáskörben összeghatár nélkül – a keretösszeg erejéig – csoportosíthat át más kiemelt előirányzatra. A Polgármester a saját hatáskörben végrehajtott átcsoportosításokról a Képviselő-testületet a munkaterv szerinti következő ülésén tájékoztatja.

(7) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja, azzal a kitétellel, hogy az átmenetileg szabad pénzeszközök betétként történő lekötésével, illetve magyar állampapír vásárlásával kapcsolatos döntéshozatalt a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester ebben a hatáskörében megemelheti a finanszírozási bevételek és kiadások előirányzatait, valamint előirányzatot biztosíthat az állampapír vásárlásakor, a vételáron kívüli felhalmozott kamat összegére.

7. A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

7. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról a külső szakértő bevonásával gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

8. Vegyes rendelkezések

8. § (1) E rendelettel elfogadott eredeti bevételi és kiadási előirányzatok tartalmazzák az átmeneti gazdálkodás által beszedett bevételek és teljesített kiadások előirányzatait is.

(2) A Képviselő-testület a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 132. §-a szerinti illetményalapot a Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2026. évi LV. törvény 62. § (1) és (6) bekezdésének a felhatalmazása alapján 2024. évben (2024. január 1. napjától 2024. december 31. napjáig) 46 380 Ft -ban állapítja meg.

(3) A Képviselő-testület a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (3) - (4) bekezdése alapján 2024. évre egységesen 10 %-os illetménykiegészítést állapít meg a felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselők, valamint a középiskolai végzettségű köztisztviselők részére.

(4) A Hivatal köztisztviselőinek részére a Képviselő-testület a cafetéria-juttatás 2024. évi mértékét nettó 200 000 Ft/fő összegben állapítja meg.

(5) A Képviselő-testület a költségvetési szervek dolgozóinak: köztisztviselők, közalkalmazottak, munka törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak – kivéve a közfoglalkoztatott munkavállalókat és diákmunkásokat – 2024. évre bruttó 1 000 forint/hó bankszámla hozzájárulást állapít meg, mely juttatást november 30-áig kell kifizetni egy összegben.

(6) A Képviselő-testület a közalkalmazotti és az egészségügyi szolgálati jogviszony-, valamint a munka törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak részére, – kivéve a közfoglalkoztatott munkavállalókat és diákmunkásokat – nettó 7 000 forint/hó béren kívüli juttatást állapít meg a 2024-as évre.

9. Záró rendelkezések

9. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

10. § A rendelet rendelkezéseit 2024. január 1. napjától kell alkalmazni

1. melléklet a 3/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

1. TÉGLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 2024. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT BEVÉTELI MÉRLEGE

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

Előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

3

B1

Működési bevételek államháztartáson belülről

948 164 726

946 164 726

2 000 000

0

4

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

825 595 721

825 595 721

0

0

5

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

209 601 055

209 601 055

6

B112

Egyes köznevelési feladatok támogatása

320 032 526

320 032 526

7

B1131

Szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása

101 290 630

101 290 630

8

B1132

Gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

127 936 222

127 936 222

9

B114

Kulturális feladatok támogatása

18 145 288

18 145 288

10

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegszítő támogatások

48 590 000

48 590 000

11

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

12

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

13

B14

Működési célú visszatérítendő támogatás, kölcsön visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

14

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

122 569 005

120 569 005

2 000 000

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

277 500 000

277 000 000

0

500 000

16

B31

Jövedelemadók - termőföld bérbeadása

17

B34

Vagyoni típusú adók

76 000 000

76 000 000

18

B35

Termékek és szolgáltatások adói

200 000 000

200 000 000

0

0

19

B351

Értékesítési és forgalmi adók - iparűzési adó

200 000 000

200 000 000

20

B354

Gépjárműadó

0

0

21

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

22

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

1 500 000

1 000 000

0

500 000

23

B4

Működési bevételek

124 561 200

110 064 200

14 497 000

0

24

B401

Készletértékesítés ellenértéke

5 500 000

5 500 000

0

25

B402

Szolgáltatások ellenértéke

51 728 000

40 313 000

11 415 000

0

26

B403

Közvetített szolgáltatások

14 880 000

14 880 000

27

B404

Tulajdonosi bevételek

2 400 000

2 400 000

28

B405

Ellátási díjak

29 611 000

29 611 000

29

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

20 442 200

17 360 200

3 082 000

30

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

31

B408

Kamatbevételek

0

0

32

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

33

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

34

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

35

Működési bevételek összesen

1 350 225 926

1 333 228 926

16 497 000

500 000

36

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

37

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

139 124

139 124

0

0

38

B21

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

39

B25

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

139 124

139 124

40

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

41

B51

Immateriális javak értékesítése

42

B52

Ingatlanok értékesítése

43

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

44

B54

Részesedések értékesítése

45

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

46

B75

Egyéb felhalmozási célú átvettpénzeszköz

47

Felhalmozási bevételek összesen

139 124

139 124

0

0

48

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1+2)

1 350 365 050

1 333 368 050

16 497 000

500 000

49

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

50

B8

Finanszírozási bevételek

1 717 707 855

1 614 693 897

37 957 958

65 056 000

51

B81

Belföldi finanszírozási bevételek

1 717 707 855

1 614 693 897

37 957 958

65 056 000

52

B811

Hitel, kölcsön felvétel pénzügyi vállalkozástól

0

0

53

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

54

B813

Maradvány igénybevétele

1 717 707 855

1 614 693 897

37 957 958

65 056 000

55

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

56

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 717 707 855

1 614 693 897

37 957 958

65 056 000

57

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

3 068 072 905

2 948 061 947

54 454 958

65 556 000

2. TÉGLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 2024. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT KIADÁSI MÉRLEGE

A

B

C

D

E

F

G

H

1

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

Előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

3

K1

Személyi juttatások

918 018 720

852 707 720

14 111 000

51 200 000

4

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

133 191 005

124 652 597

1 882 408

6 656 000

5

K3

Dologi kiadások

564 248 494

528 586 944

27 961 550

7 700 000

6

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

13 000 000

13 000 000

7

K5

Egyéb működési kiadások

1 287 591 100

1 277 091 100

10 500 000

0

8

K502

Elvonások és befizetések

56 397 717

56 397 717

9

K506

Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

39 540 000

39 240 000

300 000

10

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

10 200 000

0

10 200 000

11

K513

Tartalékok

1 181 453 383

1 181 453 383

12

-általános tartalék

20 000 000

20 000 000

13

-céltartalék

1 161 453 383

1 161 453 383

14

Működési kiadások összesen

2 916 049 319

2 796 038 361

54 454 958

65 556 000

15

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

16

K6

Beruházások

31 691 248

31 691 248

17

K7

Felújítások

72 795 133

72 795 133

18

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

19

K84

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

20

K89

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

21

Felhalmozási kiadások összesen

104 486 381

104 486 381

0

0

22

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

3 020 535 700

2 900 524 742

54 454 958

65 556 000

23

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

24

K9

Finanszírozási kiadások

47 537 205

47 537 205

0

0

25

K91

Belföldi finanszírozási kiadások

47 537 205

47 537 205

0

0

26

K911

Hitel-, és kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

21 080 000

21 080 000

27

K912

Belföldi értékpapírvásárlás

28

K914

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

26 457 205

26 457 205

29

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

47 537 205

47 537 205

0

0

30

KIADÁSOK ÖSSZESEN

3 068 072 905

2 948 061 947

54 454 958

65 556 000

2. melléklet a 3/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

I. Működési célú bevételek és kiadások mérlege (Önkormányzati szinten)

A

B

C

D

E

F

1

Bevételek

Kiadások

2

Megnevezés

2024. évi előirányzat

Megnevezés

2024. évi előirányzat

3

B1

Működési bevételek államháztartáson belülről

948 164 726

K1

Személyi juttatások

918 018 720

4

B3

Közhatalmi bevételek

277 500 000

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

133 191 005

5

B4

Működési bevételek

124 561 200

K3

Dologi kiadások

564 248 494

6

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

13 000 000

7

K5

Egyéb működési célú kiadások

1 287 591 100

8

ebből: Tartalékok

1 181 453 383

9

Költségvetési bevételek összesen

1 350 225 926

Költségvetési kiadások összesen

2 916 049 319

10

B81

Belföldi finanszírozási bevételek

1 592 280 598

K91

Belföldi finanszírozási kiadások

26 457 205

11

B811

Hitel, kölcsön felvétel pénzügyi vállalkozástól

0

K911

Hitel-, és kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

12

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

K912

Belföldi értékpapírvásárlás

13

B813

Maradvány igénybevétele

1 592 280 598

K914

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

26 457 205

14

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

15

Működési célú finanszírozási bevételek összesen

1 592 280 598

Működési célú finanszírozási kiadások összesen

26 457 205

16

BEVÉTEL ÖSSZESEN (13.+24.)

2 942 506 524

KIADÁSOK ÖSSZESEN (13.+24.)

2 942 506 524

17

Költségvetési hiány:

1 565 823 393

Költségvetési többlet:

-

18

Tárgyévi hiány:

-

Tárgyévi többlet:

-

3. melléklet a 3/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

II. Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege (Önkormányzati szinten)

A

B

C

D

E

F

1

Bevételek

Kiadások

2

Megnevezés

2024. évi előirányzat

Megnevezés

2024. évi előirányzat

3

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

139 124

K6

Beruházások

31 691 248

4

B5

Felhalmozási bevételek

0

K7

Felújítások

72 795 133

5

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

6

Költségvetési bevételek összesen

139 124

Költségvetési kiadások összesen

104 486 381

7

B81

Hiány belső finanszírozásának bevételei

125 427 257

K91

Belföldi finanszírozási kiadások

21 080 000

8

B811

Hitel, kölcsön felvétel pénzügyi vállalkozástól

K911

Hitel-, és kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

21 080 000

9

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

K912

Belföldi értékpapírvásárlás

10

B813

Maradvány igénybevétele

125 427 257

K914

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

11

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések

12

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen

125 427 257

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen

21 080 000

13

BEVÉTEL ÖSSZESEN

125 566 381

KIADÁSOK ÖSSZESEN

125 566 381

14

Költségvetési hiány:

104 347 257

Költségvetési többlet:

-

15

Tárgyévi hiány:

-

Tárgyévi többlet:

-

4. melléklet a 3/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

1. TÉGLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELI OLDALA

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Költségvetési szerv megnevezése

TÉGLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

2

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

Előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

3

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

4

B1

Működési bevételek államháztartáson belülről

948 164 726

946 164 726

2 000 000

0

5

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

825 595 721

825 595 721

0

0

6

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

209 601 055

209 601 055

7

B112

Egyes köznevelési feladatok támogatása

320 032 526

320 032 526

8

B1131

Szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása

101 290 630

101 290 630

9

B1132

Gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

127 936 222

127 936 222

10

B114

Kulturális feladatok támogatása

18 145 288

18 145 288

11

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegszítő támogatások

48 590 000

48 590 000

12

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

13

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

14

B14

Működési célú visszatérítendő támogatás, kölcsön visszatérülése államháztartáson belülről

0

15

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

122 569 005

120 569 005

2 000 000

16

B3

Közhatalmi bevételek

277 000 000

277 000 000

0

0

17

B31

Jövedelemadók - termőföld bérbeadása

18

B34

Vagyoni típusú adók

76 000 000

76 000 000

19

B35

Termékek és szolgáltatások adói

200 000 000

200 000 000

0

0

20

B351

Értékesítési és forgalmi adók - iparűzési adó

200 000 000

200 000 000

21

B354

Gépjárműadó

0

22

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

23

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

1 000 000

1 000 000

24

B4

Működési bevételek

33 441 200

33 441 200

0

0

25

B401

Készletértékesítés ellenértéke

5 500 000

5 500 000

26

B402

Szolgáltatások ellenértéke

11 888 000

11 888 000

27

B403

Közvetített szolgáltatások

11 180 000

11 180 000

28

B404

Tulajdonosi bevételek

2 400 000

2 400 000

29

B405

Ellátási díjak

0

30

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

2 473 200

2 473 200

31

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

32

B408

Kamatbevételek

0

33

B411

Egyéb működési bevételek

0

34

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

35

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

36

Működési bevételek összesen

1 258 605 926

1 256 605 926

2 000 000

0

37

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

38

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

139 124

139 124

0

0

39

B21

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

40

B25

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

139 124

139 124

41

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

42

B51

Immateriális javak értékesítése

43

B52

Ingatlanok értékesítése

44

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

45

B54

Részesedések értékesítése

46

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

47

Felhalmozási bevételek összesen

139 124

139 124

0

0

48

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1+2)

1 258 745 050

1 256 745 050

2 000 000

0

49

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

50

B8

Finanszírozási bevételek

1 717 707 855

1 614 693 897

37 957 958

65 056 000

51

B81

Belföldi finanszírozási bevételek

1 717 707 855

1 614 693 897

37 957 958

65 056 000

52

B811

Hitel, kölcsön felvétel pénzügyi vállalkozástól

0

53

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

54

B813

Maradvány igénybevétele

1 717 707 855

1 614 693 897

37 957 958

65 056 000

55

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

56

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 717 707 855

1 614 693 897

37 957 958

65 056 000

57

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

2 976 452 905

2 871 438 947

39 957 958

65 056 000

2. TÉGLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖLTSÉGVETÉSÉNEK KIADÁSI OLDALA

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

Előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

3

4

K1

Személyi juttatások

171 192 720

165 020 720

6 172 000

5

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

19 676 005

18 825 597

850 408

6

K3

Dologi kiadások

257 371 494

249 292 944

8 078 550

7

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

13 000 000

13 000 000

8

K5

Egyéb működési kiadások

1 287 591 100

1 277 091 100

10 500 000

0

9

K502

Elvonások és befizetések

56 397 717

56 397 717

10

K506

Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

39 540 000

39 240 000

300 000

11

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

10 200 000

10 200 000

12

K513

Tartalékok

1 181 453 383

1 181 453 383

13

-általános tartalék

20 000 000

20 000 000

14

-céltartalék

1 161 453 383

1 161 453 383

15

Működési kiadások összesen

1 748 831 319

1 723 230 361

25 600 958

0

16

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

17

K6

Beruházások

24 641 248

24 641 248

18

K7

Felújítások

72 795 133

72 795 133

19

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

20

K84

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

0

21

K89

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

0

22

Felhalmozási kiadások összesen

97 436 381

97 436 381

0

0

23

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

1 846 267 700

1 820 666 742

25 600 958

0

24

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

25

K9

Finanszírozási kiadások

1 130 185 205

1 050 772 205

14 357 000

65 056 000

26

K91

Belföldi finanszírozási kiadások

1 130 185 205

1 050 772 205

14 357 000

65 056 000

27

K911

Hitel-, és kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

21 080 000

21 080 000

28

K914

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

26 457 205

26 457 205

29

K915

Intézmény finanszírozás

1 082 648 000

1 003 235 000

14 357 000

65 056 000

30

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

1 130 185 205

1 050 772 205

14 357 000

65 056 000

31

KIADÁSOK ÖSSZESEN

2 976 452 905

2 871 438 947

39 957 958

65 056 000

5. melléklet a 3/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

1. TÉGLÁSI POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELI OLDALA

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Költségvetési szerv megnevezése

TÉGLÁSI POLGÁRMESTERI HIVATAL

2

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

Előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladatok

3

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

4

B1

Működési bevételek államháztartáson belülről

0

0

0

0

5

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

6

B3

Közhatalmi bevételek

500 000

0

0

500 000

7

B4

Működési bevételek

88 020 000

73 523 000

14 497 000

0

8

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

9

B402

Szolgáltatások ellenértéke

36 940 000

25 525 000

11 415 000

0

10

B403

Közvetített szolgáltatások

3 500 000

3 500 000

11

B404

Tulajdonosi bevételek

0

12

B405

Ellátási díjak

29 611 000

29 611 000

13

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

17 969 000

14 887 000

3 082 000

14

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

15

B408

Kamatbevételek

0

16

B411

Egyéb működési bevételek

0

17

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

18

B64

Működési célú visszatérítendő támogatás, kölcsön visszatérülése államháztartáson kívülről

0

19

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

20

Működési bevételek összesen

88 520 000

73 523 000

14 497 000

500 000

21

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

22

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

23

B21

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

24

B25

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

25

B5

Felhalmozási bevételek

26

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

27

Felhalmozási bevételek összesen

0

0

0

0

28

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1+2)

88 520 000

73 523 000

14 497 000

500 000

29

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

30

B81

Belföldi finanszírozási bevételek

536 539 000

457 126 000

14 357 000

65 056 000

31

B813

Maradvány igénybevétele

0

32

B816

Központi, irányítószervi támogatás

536 539 000

457 126 000

14 357 000

65 056 000

33

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

536 539 000

457 126 000

14 357 000

65 056 000

34

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

625 059 000

530 649 000

28 854 000

65 556 000

2. TÉGLÁSI POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖLTSÉGVETÉSÉNEK KIADÁSI OLDALA

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

Előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladatok

2

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

3

K1

Személyi juttatások

329 864 000

270 725 000

7 939 000

51 200 000

4

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

52 311 000

44 623 000

1 032 000

6 656 000

5

K3

Dologi kiadások

239 167 000

211 584 000

19 883 000

7 700 000

6

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

7

K5

Egyéb működési kiadások

0

8

Működési kiadások összesen

621 342 000

526 932 000

28 854 000

65 556 000

9

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

10

K6

Beruházások

3 717 000

3 717 000

0

0

11

K7

Felújítások

0

12

Felhalmozási kiadások összesen

3 717 000

3 717 000

0

0

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN

625 059 000

530 649 000

28 854 000

65 556 000

6. melléklet a 3/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

1. BÁRCZAY ANNA VÁROSI ÓVODA KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELI OLDALA

A

B

C

D

E

1

Költségvetési szerv megnevezése

BÁRCZAY ANNA VÁROSI ÓVODA

2

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

3

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

4

B1

Működési bevételek államháztartáson belülről

0

5

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

6

B3

Közhatalmi bevételek

0

7

B4

Működési bevételek

0

8

B401

Készletértékesítés ellenértéke

9

B402

Szolgáltatások ellenértéke

10

B403

Közvetített szolgáltatások

11

B404

Tulajdonosi bevételek

12

B405

Ellátási díjak

13

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

14

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

15

B408

Kamatbevételek

16

B411

Egyéb működési bevételek

17

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

18

B64

Működési célú visszatérítendő támogatás, kölcsön visszatérülése államháztartáson kívülről

19

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

20

Működési bevételek összesen

0

21

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

22

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

23

B21

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

24

B25

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

25

B5

Felhalmozási bevételek

26

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

27

Felhalmozási bevételek összesen

0

28

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1+2)

0

29

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

30

B81

Belföldi finanszírozási bevételek

352 667 000

31

B813

Maradvány igénybevétele

32

B816

Központi, irányítószervi támogatás

352 667 000

33

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

352 667 000

34

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

352 667 000

2. BÁRCZAY ANNA VÁROSI ÓVODA KÖLTSÉGVETÉSÉNEK KIADÁSI OLDALA

A

B

C

D

E

1

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

2

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

3

K1

Személyi juttatások

285 483 000

4

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

42 884 000

5

K3

Dologi kiadások

23 792 000

6

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

7

K5

Egyéb működési kiadások

8

Működési kiadások összesen

352 159 000

9

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

10

K6

Beruházások

508 000

11

K7

Felújítások

12

Felhalmozási kiadások összesen

508 000

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN

352 667 000

7. melléklet a 3/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

1. TÉGLÁSI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS MŰVELŐDÉSI HÁZ KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELI OLDALA

A

B

C

D

E

1

Költségvetési szerv megnevezése

TÉGLÁSI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS MŰVELŐDÉSI HÁZ

2

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

3

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

4

B1

Működési bevételek államháztartáson belülről

0

5

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

6

B3

Közhatalmi bevételek

0

7

B4

Működési bevételek

3 100 000

8

B401

Készletértékesítés ellenértéke

9

B402

Szolgáltatások ellenértéke

2 900 000

10

B403

Közvetített szolgáltatások

200 000

11

B404

Tulajdonosi bevételek

12

B405

Ellátási díjak

13

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

14

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

15

B408

Kamatbevételek

16

B411

Egyéb működési bevételek

17

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

18

B64

Működési célú visszatérítendő támogatás, kölcsön visszatérülése államháztartáson kívülről

19

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

20

Működési bevételek összesen

3 100 000

21

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

22

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

23

B21

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

24

B25

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

25

B5

Felhalmozási bevételek

0

26

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

27

Felhalmozási bevételek összesen

0

28

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1+2)

3 100 000

29

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

30

B81

Belföldi finanszírozási bevételek

61 866 000

31

B813

Maradvány igénybevétele

32

B816

Központi, irányítószervi támogatás

61 866 000

33

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

61 866 000

34

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

64 966 000

2. TÉGLÁSI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS MŰVELŐDÉSI HÁZ KÖLTSÉGVETÉSÉNEK KIADÁSI OLDALA

A

B

C

D

E

1

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

2

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

3

K1

Személyi juttatások

30 094 000

4

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4 680 000

5

K3

Dologi kiadások

28 171 000

6

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

7

K5

Egyéb működési kiadások

8

Működési kiadások összesen

62 945 000

9

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

10

K6

Beruházások

2 021 000

11

K7

Felújítások

12

Felhalmozási kiadások összesen

2 021 000

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN

64 966 000

8. melléklet a 3/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

1. TÉGLÁSI BÖLCSŐDE, CSALÁDSEGÍTŐ- ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELI OLDALA

A

B

C

D

E

1

Költségvetési szerv megnevezése

TÉGLÁSI BÖLCSŐDE, CSALÁDSEGÍTŐ- ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT

2

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

3

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

4

B1

Működési bevételek államháztartáson belülről

0

5

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

6

B3

Közhatalmi bevételek

0

7

B4

Működési bevételek

0

8

B401

Készletértékesítés ellenértéke

9

B402

Szolgáltatások ellenértéke

10

B403

Közvetített szolgáltatások

11

B404

Tulajdonosi bevételek

12

B405

Ellátási díjak

13

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

14

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

15

B408

Kamatbevételek

16

B411

Egyéb működési bevételek

17

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

18

B64

Működési célú visszatérítendő támogatás, kölcsön visszatérülése államháztartáson kívülről

19

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

20

Működési bevételek összesen

0

21

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

22

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

23

B21

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

24

B25

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

25

B5

Felhalmozási bevételek

26

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

27

Felhalmozási bevételek összesen

0

28

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1+2)

0

29

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

30

B81

Belföldi finanszírozási bevételek

131 576 000

31

B813

Maradvány igénybevétele

32

B816

Központi, irányítószervi támogatás

131 576 000

33

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

131 576 000

34

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

131 576 000

2. TÉGLÁSI BÖLCSŐDE, CSALÁDSEGÍTŐ- ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT KÖLTSÉGVETÉSÉNEK KIADÁSI OLDALA

A

B

C

D

E

1

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

2

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

3

K1

Személyi juttatások

101 385 000

4

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

13 640 000

5

K3

Dologi kiadások

15 747 000

6

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

7

K5

Egyéb működési kiadások

8

Működési célú kiadások összesen

9

Működési kiadások összesen

130 772 000

10

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

11

K6

Beruházások

804 000

12

K7

Felújítások

13

Felhalmozási kiadások összesen

804 000

14

KIADÁSOK ÖSSZESEN

131 576 000

9. melléklet a 3/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Beruházási kiadások előirányzata beruházásonként

A

B

C

D

E

F

G

1

Al-szám

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás
2023. XII.31-ig

2024. évi előirányzat

2025. év utáni szükséglet

2

1.

Önkormányzat

3

1.1.

Teljes rendezési terv felülvizsgálat

7 620 000

2024

7 620 000

4

1.2.

Dohányus utca tervetés ( csapadékvíz+ út)

1 270 000

2024

1 270 000

5

1.3.

Nádas utca tervetés (Ady és Tóalj között csapadékvíz+út)

825 500

2024

825 500

6

1.4.

Ivóvízhálózat bővítése (áthúzódó beruházás)

646 510

2020-2024

646 510

7

1.5.

Kisértékű eszközbeszerzés

1 905 000

2024

1 905 000

8

1.6.

Kisréti napelemes szivattyúk telepítése

1 905 000

2024

1 905 000

9

1.7.

Ingatlanvásárlás rendezési terv végrehajtásához

6 000 000

2024

6 000 000

10

1.8.

Térfigyelő kamera rendszer bővítés

1 651 000

2024

1 651 000

11

1.9.

10 db OCS doboz tervezése és telepítése

1 905 000

2024

1 905 000

12

1.10.

Drón beszerzése

635 000

2024

635 000

13

1.11.

ÉKMO-1 KEHOP szennyvízcsatorna építés

230 768 885

2019-2024

230 490 647

278 238

15

2.

Hivatal

16

2.1.

Kisértékű eszközbeszerzés

1 270 000

2024

1 270 000

17

2.2.

Konyhai elszívó beszerzése

445 000

2024

445 000

18

2.3

Szavazó fülke beszerzése

531 000

2024

531 000

19

2.4

Mikrovoks szavazó rendszer

1 471 000

2024

1 471 000

20

3.

Óvoda

21

3.1.

Kisértékű eszközbeszerzés, vízelvezető rendszer kiépítése

508 000

2024

508 000

22

4.

Könyvtár

23

4.1.

Kisértékű eszközbeszerzés

446 000

2024

446 000

24

4.3.

Könyvbeszerzés

1 575 000

2024

1 575 000

25

5.

Bölcsőde és Családsegítő

26

5.1.

Kisértékű eszközbeszerzés

804 000

2024

804 000

26

ÖSSZESEN:

262 181 895

230 490 647

31 691 248

10. melléklet a 3/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Felújítási kiadások előirányzata

A

B

C

D

E

F

G

1

Al-szám

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás
2023. XII.31-ig

2024. évi előirányzat

2024. év utáni szükséglet

2

1.

Önkormányzat

3

1.1.

Víziközmű eszközök felújítása (áthúzódó számlák)

10 248 551

2022-2024

4 044 793

6 203 758

4

1.2

Víziközmű eszközök felújítása (tartalék keret )

4 191 000

2024

4 191 000

5

TOP + Pozsár 38. sz. alatti épület energetikai korszerűsítése

101 625 889

2022-2024

76 742 425

24 883 464

6

1.3.

Kerékpárút felújítás (Buszmegálló - Városközpont közötti szakaszon)

37 516 911

2023-2024

37 516 911

7

ÖSSZESEN:

153 582 351

80 787 218

72 795 133

11. melléklet a 3/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Téglás Város Önkormányzata 2024. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai

A

B

C

1

Fejlesztési cél leírása

Fejlesztés várható kiadása

A fejlesztésből az adósságot keletkeztető ügylet várható összege

2

3

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEK VÁRHATÓ EGYÜTTES ÖSSZEGE

-

12. melléklet a 3/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Téglás Város Önkormányzata adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségei

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

K

M

1

MEGNEVEZÉS

Évek
(tőke + kamat)

Összesen
(M=B+…+K)

2019.

2020.

2021.

2022.

2023.

2024.

2025.

2026.

2027.

2028.

2029.

2029 után

2

Fejlesztési célú hitelfelvétel (Csokonai utca szilárdútburkolat építése)

19 400

6 502 227

6 430 692

7 116 791

7 875 459

6 532 583

-

-

-

34 477 152

3

Fejlesztési célú hitelfelvétel (LED-es közvilágítás korszerűítés )

6 218 480

20 908 424

16 883 517

15 592 300

15 051 966

14 151 634

13 372 317

12 350 966

58 467 400

172 997 004

4

Fejlesztési célú hitelfelvétel (Telekvásárlás)

11 862 752

14 242 399

11 787 955

10 386 254

2 448 500

50 727 860

5

-

6

-

7

ÖSSZES KÖTELEZETTSÉG

19 400

6 502 227

6 430 692

25 198 023

43 026 282

35 204 055

25 978 554

17 500 466

14 151 634

13 372 317

12 350 966

58 467 400

258 202 016

13. melléklet a 3/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Téglás Város Önkormányzata saját bevételeinek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához

A

B

1

Bevételi jogcímek

2024. évi előirányzat

2

Helyi adók

276 000 000

3

Tulajdonosi bevételek

2 400 000

4

Díjak, pótlékok, bírságok, települési adók

1 500 000

5

Immateriális javak, ingatlanok és egyéb tárgyi eszköz értékesítése

0

6

Részesedések értékesítése és a részesedésekhez kapcsolódó bevételek

0

7

Privatizációból származó bevételek

0

8

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülés

0

9

SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN

279 900 000

14. melléklet a 3/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Téglás Város Önkormányzata által 2024. évben céljelleggel juttatott támogatások

A

B

C

1

A Képviselő-testület által elfogadott keretösszeg: 9 200 000 Ft
A Képviselő-testület által elfogadott polgármesteri támogatási keretösszeg: 1 000 000 Ft

2

Támogatott szervezet neve

Támogatás célja

Támogatás összge

3

4

Összesen:

15. melléklet a 3/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

1. Kimutatás az Európai Uniós forrásból finanszírozott projektekről

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

1

Program azonosítószáma

Program megnevezése

Támogatási szerződés szerinti költségbontás

2023. december 31-ig beérkezett támogatás

2024-ben várható teljesítés bontása

Saját erő

Kormányzati támogatás

EU támogatás

Összesen

Saját erő

Kormányzati támogatás

EU támogatás

Összesen

2

VP6-7.2.1.1-21

Külterületi helyi közutak fejlesztése

10 226 398

178 997 404

189 223 802

89 498 702

10 226 398

-

10 226 398

3

VP6-7.2.1.1-20

Helyi termékértékesítést szolgáló piacok fejlesztése

11 810 881

93 133 468

104 944 349

71 604 271

21 529 197

21 529 197

4

KEHOP-2.2.2-15-2015-00001

Szennyvíztisztító telep rekonstrukciója és bővítése

19 247 717

224 770 649

244 018 366

230 629 761

13 388 605

13 388 605

5

TOP-PLUSZ-1.2.3-21-HB-2022-00026

Belterületi utak fejlesztése

350 000 000

350 000 000

350 000 000

-

6

TOP-PLUSZ-1.2.1-21-HB-2022-00043

Élhető település kialakítása

401 434 000

401 434 000

401 434 000

-

7

TOP-Plusz-2.1.1-21-HB1-2022-00023

Téglás Pozsár Gyula 38. szám alatti épület komplex energetiaki fejlesztése

106 000 000

106 000 000

106 000 000

-

-

2. Kimutatás az Önkormányzat által Európai Uniós forrásból finanszírozott projektekhez biztosított hozzájárulásokról

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

1

Program azonosítószáma

Program megnevezése

Támogatási szerződés szerinti költségbontás

2024-ben várható hozzájárulás összege

2

Saját erő

Kormányzati támogatás

EU támogatás

Összesen

3

-

-

-

-

-

-

16. melléklet a 3/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Téglás Város Önkormányzata 2024. évi költségvetésében biztosított tartalékok bemutatása

A

B

C

1

Al-
szám

Megnevezés

2024. évi előirányzat

2

1.

Általános tartalék mindösszesen

20 000 000

3

1.1

Általános tartalék (előre nem látható kiadásokra)

20 000 000

4

2.

Céltartalék mindösszesen

1 161 453 383

5

2.1

Óvodai többletnormatíva

22 000 000

6

2.2

Kerékpárút felújítás

60 000 000

7

2.3

Rezsiköltségek növekedésének fedezete

6 000 000

8

2.4

Tervek, tanulmányok

4 000 000

9

2.5

Polgármesteri keret

5 000 000

10

2.6

Szivacsgyár üzem építése

197 114 645

11

2.7

Szivacsgyár üzem építése - saját forrás

30 039 499

12

2.8

TOP plusz pályázatok önerő

18 240 906

13

2.9

Téglás könyv kiadásai

6 000 000

14

2.10

VP külterületi út támogatási előleg

89 498 702

15

2.11

VP külterületi út önerő

30 000 000

16

2.12

TOP plusz energetika támogatási előleg

3 702 550

17

2.13.

TOP plusz Élhető Település kialakítása támogatási előleg ( Mozi és Hivatal összekötése)

383 970 941

18

2.14.

TOP plusz Belterületi útfejlesztés

305 886 140

19

Összesen:

1 181 453 383

17. melléklet a 3/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

A 2024. évi általános működés és ágazati feladatok támogatásának alakulása jogcímenként

A

B

C

1

Jogcím száma

Jogcím megnevezése

Támogatás

2

1.1.1.1.

Önkormányzati hivatal működésének támogatása (székhelynél)

139 237 165

3

1.1.1.2.

Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása

10 522 200

4

1.1.1.3.1.

Településüzemeltetés - közvilágítás támogatása

12 194 000

1.1.1.3.2.

Közvilágítás kiegészítő támogatás

14 810 000

5

1.1.1.4.

Településüzemeltetés - köztemető támogatása

5 368 005

6

1.1.1.5.

Településüzemeltetés - közutak támogatása

9 345 035

7

1.1.1.6.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

17 984 400

8

1.1.1.7.

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

140 250

9

1.1.

A települési önkormányzatok működésének általános támogatása

209 601 055

11

1.2.1.1.

Óvodaműködtetési támogatás - óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

42 921 126

12

1.2.1.3.

Óvodaműködtetési támogatás - üzemeltetési támogatás

0

13

1.2.2.1.

pedagógusok átlagbéralapú támogatása

181 672 400

14

1.2.3.1.1.1.1.

pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása

7 170 000

15

1.2.3.1.1.1.2.

mesterpedagógus, kutatótanár kategóriába sorolt pedagógusok kiegészítő támogatása

10 696 000

16

1.2.5.1.1.

pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

68 484 000

17

1.2.5.1.2.

pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

8 372 000

18

1.2.7.

Diabétesz ellátási pótlék

717 000

19

1.2.

A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

320 032 526

21

1.3.1.

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

0

22

1.3.2.1.

Család- és gyermekjóléti szolgálat

8 636 030

23

1.3.3.1.1.

Felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

42 610 000

24

1.3.3.1.2.

Bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

35 557 600

25

1.3.3.2.

Bölcsődei üzemeltetési támogatás

14 487 000

26

1.3.

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

101 290 630

28

1.4.1.1.

Intézményi gyermekétkeztetés - bértámogatás

56 580 600

29

1.4.1.2.

Intézményi gyermekétkeztetés - üzemeltetési támogatás

70 934 677

30

1.4.2.

Szünidei étkeztetés támogatása

420 945

31

1.4.

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

127 936 222

32

1.5.2.

Települési önkormányzatok egyes kulturális feladatainak támogatása

14 214 099

33

1.5.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

14 214 099

34

2.3.3

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak bérjellegű támogatása

3 931 189

35

Összes támogatás

777 005 721

36

42.5.5.

Önkormányzati szolidaritási hozzájárulás

-56 397 717

18. melléklet a 3/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

1. Téglás Város Önkormányzat 2022-2023-2024. évi bevételi mérlege

Ssz.

A

B

C

D

E

F

G

1

Költségvetési szerv megnevezése

TÉGLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

2

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

2022. évi tény

2023. évi tény

2024. évi előirányzat

3

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

4

B1

Működési bevételek államháztartáson belülről

800 160 519

878 227 567

948 164 726

5

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

659 931 435

751 423 394

825 595 721

6

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

166 425 475

184 495 885

209 601 055

7

B112

Egyes köznevelési feladatok támogatása

217 720 598

268 875 498

320 032 526

8

B1131

Szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása

98 846 950

106 402 966

101 290 630

9

B1132

Gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

101 205 718

126 441 967

127 936 222

10

B114

Kulturális feladatok támogatása

14 450 146

18 588 750

18 145 288

11

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegszítő támogatások

40 729 341

17 333 000

48 590 000

12

B116

Elszámolásból származó bevételek

20 553 207

29 285 328

0

13

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

14

B14

Működési célú visszatérítendő támogatás, kölcsön visszatérülése államháztartáson belülről

0

15

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

140 229 084

126 804 173

122 569 005

16

B3

Közhatalmi bevételek

334 369 665

572 476 195

277 500 000

17

B31

Jövedelemadók - termőföld bérbeadása

0

18

B34

Vagyoni típusú adók

60 962 238

118 937 681

76 000 000

19

B35

Termékek és szolgáltatások adói

269 388 829

450 986 621

200 000 000

20

B351

Értékesítési és forgalmi adók - iparűzési adó

269 388 829

450 986 621

200 000 000

21

B354

Gépjárműadó

0

22

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

23

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

4 018 598

2 551 893

1 500 000

24

B4

Működési bevételek

152 167 509

286 729 855

124 561 200

25

B401

Készletértékesítés ellenértéke

10 466 749

29 581 502

5 500 000

26

B402

Szolgáltatások ellenértéke

56 973 615

68 583 777

51 728 000

27

B403

Közvetített szolgáltatások

12 595 428

12 393 230

14 880 000

28

B404

Tulajdonosi bevételek

1 067 827

2 117 050

2 400 000

29

B405

Ellátási díjak

21 743 928

33 009 321

29 611 000

30

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

19 203 541

30 306 990

20 442 200

31

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

1 050 000

3 807 000

0

32

B408

Kamatbevételek

25 590 662

88 255 832

0

33

B410

Biztosítók által fizetett kártérítés

614 787

1 121 021

0

34

B411

Egyéb működési bevételek

2 860 972

17 554 132

0

35

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

880 000

2 395 000

0

36

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

880 000

2 395 000

37

Működési bevételek összesen

1 287 577 693

1 739 828 617

1 350 225 926

38

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

39

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

278 252 265

850 502 290

139 124

40

B21

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

41

B25

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

278 252 265

850 502 290

139 124

42

B5

Felhalmozási bevételek

2 157 000

0

0

43

B51

Immateriális javak értékesítése

44

B52

Ingatlanok értékesítése

87 000

45

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

2 070 000

46

B54

Részesedések értékesítése

47

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

48

B74

Háztartásoktól felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

49

B75

Egyéb felhalmozási célú átvettpénzeszköz

50

Felhalmozási bevételek összesen

280 409 265

850 502 290

139 124

51

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1+2)

1 567 986 958

2 590 330 907

1 350 365 050

52

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

53

B8

Finanszírozási bevételek

3 287 076 808

9 285 379 838

1 717 707 855

54

B81

Belföldi finanszírozási bevételek

3 287 076 808

9 285 379 838

1 717 707 855

55

B811

Hitel, kölcsön felvétel pénzügyi vállalkozástól

121 365 000

0

0

56

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

109 980 000

164 680 000

0

57

B813

Maradvány igénybevétele

761 056 280

771 542 633

1 717 707 855

58

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések

24 675 528

26 457 205

0

59

B817

Lekötött bankbetétek megszüntetése

2 270 000 000

8 322 700 000

60

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

3 287 076 808

9 285 379 838

1 717 707 855

61

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

4 855 063 766

11 875 710 745

3 068 072 905

2. Téglás Város Önkormányzat 2022-2023-2024. évi kiadási mérlege

A

B

C

D

E

F

G

1

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

2022. évi tény

2023. évi tény

2024. évi előirányzat

2

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

3

4

K1

Személyi juttatások

609 416 950

751 209 593

918 018 720

5

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

87 565 204

104 972 466

133 191 005

6

K3

Dologi kiadások

358 234 792

515 294 630

564 248 494

7

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

7 341 500

11 996 739

13 000 000

8

K5

Egyéb működési kiadások

25 571 857

42 633 301

1 287 591 100

9

K502

Elvonások és befizetések

13 351 422

21 751 774

56 397 717

10

K506

Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

5 928 334

12 387 057

39 540 000

11

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

6 292 101

8 494 470

10 200 000

12

K513

Tartalékok

0

1 181 453 383

13

-általános tartalék

20 000 000

14

-céltartalék

1 161 453 383

15

Működési kiadások összesen

1 088 130 303

1 426 106 729

2 916 049 319

16

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

17

K6

Beruházások

275 142 703

265 362 159

31 691 248

18

K7

Felújítások

238 057 336

89 301 150

72 795 133

19

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

2 293 647

0

20

K84

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

0

21

K89

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

2 293 647

0

22

Felhalmozási kiadások összesen

513 200 039

356 956 956

104 486 381

23

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

1 601 330 342

1 783 063 685

3 020 535 700

24

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

25

K9

Finanszírozási kiadások

2 482 190 791

8 366 975 528

47 537 205

26

K91

Belföldi finanszírozási kiadások

2 482 190 791

8 366 975 528

47 537 205

27

K911

Hitel-, és kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

15 830 000

19 600 000

21 080 000

28

K912

Belföldi értékpapírvásárlás

174 660 000

0

0

29

K914

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

21 700 791

24 675 528

26 457 205

30

K916

Pénzeszközök lekötött bankbetétként

2 270 000 000

8 322 700 000

31

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

2 482 190 791

8 366 975 528

47 537 205

32

KIADÁSOK ÖSSZESEN

4 083 521 133

10 150 039 213

3 068 072 905

19. melléklet a 3/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Többéves kihatással járó döntések számszerűsítése évenkénti bontásban és összesítve célok szerint

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

1

Kötelezettség jogcíme

Köt. váll.
éve

2023. előtti kifizetés

Összesen (L=D+…+K)

2

2023.

2024.

2025.

2026.

2027.

2028.

2029.

2029. után

3

Működési célú finanszírozási kiadások
(hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

4

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások

38 265 706

43 026 282

35 204 055

26 338 554

17 500 466

14 151 634

13 272 317

12 350 966

58 467 400

220 311 674

5

-ebből Csokonai utca aszfaltozása hiteltörlesztés

2019

20 184 474

7 875 459

6 532 583

14 408 042

6

-ebből LED-es közvilágítás fejlesztés hiteltörlesztés

2021

6 218 480

20 908 424

16 883 517

15 952 300

15 051 966

14 151 634

13 272 317

12 350 966

58 467 400

167 038 524

7

-ebből Telekvásárlás ipari parkhoz hiteltörlesztés

2021

11 862 752

14 242 399

11 787 955

10 386 254

2 448 500

38 865 108

8

Beruházási kiadások beruházásonként

9

Felújítási kiadások felújításonként

10

Egyéb (Pl.: garancia és kezességvállalás, stb.)

11

Összesen

38 265 706

43 026 282

35 204 055

26 338 554

17 500 466

14 151 634

13 272 317

12 350 966

58 467 400

220 311 674

20. melléklet a 3/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat által adott közvetett támogatások (kedvezmények)

A

B

C

1

Bevételi jogcím

Kedvezmény nélkül elérhető bevétel

Kedvezmények összege

2

Ellátottak térítési díjának méltányosságból történő elengedése

30 995 000

3 400 000

3

Ellátottak kártérítésének méltányosságból történő elengedése

4

Lakosság részére lakásépítéshez nyújtott kölcsön elengedése

5

Lakosság részére lakásfelújításhoz nyújtott kölcsön elengedése

6

Helyi adóból biztosított kedvezmény, mentesség összesen

294 366 000

18 366 000

7

-ebből: Építményadó

72 766 000

12 766 000

8

Telekadó

9

Magánszemélyek kommunális adója

21 100 000

5 100 000

10

Idegenforgalmi adó tartózkodás után

11

Idegenforgalmi adó épület után

12

Iparűzési adó állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után

200 500 000

500 000

13

Gépjárműadóból biztosított kedvezmény, mentesség

14

Talajterhelési díj

2 500 000

1 500 000

15

Helyiségek hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

16

Eszközök hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

17

Egyéb kedvezmény

18

Egyéb kölcsön elengedése

19

Összesen:

327 861 000

23 266 000

21. melléklet a 3/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Előirányzat-felhasználási terv 2024. évre

A

B

C

G

H

G

I

J

K

L

M

N

O

P

1

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Auguszt.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Összesen:

2

Bevételek

3

Önkormányzatok működési támogatásai

99 071 487

66 047 658

66 047 658

66 047 658

66 047 658

66 047 658

66 047 658

66 047 658

66 047 658

66 047 658

66 047 658

66 047 658

825 595 721

4

Működési célú támogatások ÁH-on belül

10 214 084

10 214 084

10 214 084

10 214 084

10 214 084

10 214 084

10 214 084

10 214 084

10 214 084

10 214 084

10 214 084

10 214 084

122 569 005

5

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belül

139 124

139 124

6

Közhatalmi bevételek

2 600 000

2 900 000

93 743 826

9 500 000

38 756 174

4 500 000

2 500 000

2 500 000

88 500 000

22 000 000

5 000 000

5 000 000

277 500 000

7

Működési bevételek

10 380 100

10 380 100

10 380 100

10 380 100

10 380 100

10 380 100

10 380 100

10 380 100

10 380 100

10 380 100

10 380 100

10 380 100

124 561 200

8

Felhalmozási bevételek

9

Működési célú átvett pénzeszközök

10

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

11

Finanszírozási bevételek

170 552 953

151 936 113

66 362 287

195 418 585

115 579 939

171 775 717

151 836 113

160 582 910

84 819 977

135 801 033

150 136 113

162 906 111

1 717 707 855

12

Bevételek összesen:

292 818 624

241 477 955

246 747 955

291 699 551

240 977 955

262 917 559

240 977 955

249 724 752

259 961 819

244 442 875

241 777 955

254 547 953

3 068 072 905

13

Kiadások

14

Személyi juttatások

76 501 560

76 501 560

76 501 560

76 501 560

76 501 560

76 501 560

76 501 560

76 501 560

76 501 560

76 501 560

76 501 560

76 501 560

918 018 720

15

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

11 099 250

11 099 250

11 099 250

11 099 250

11 099 250

11 099 250

11 099 250

11 099 250

11 099 250

11 099 250

11 099 250

11 099 250

133 191 005

16

Dologi kiadások

45 877 886

45 877 886

45 877 886

45 877 886

45 877 886

45 877 886

45 877 886

45 877 886

59 591 750

45 877 886

45 877 886

45 877 884

564 248 494

17

Ellátottak pénzbeli juttatásai

700 000

700 000

700 000

200 000

200 000

200 000

200 000

200 000

200 000

200 000

1 000 000

8 500 000

13 000 000

18

Egyéb működési célú kiadások

107 299 258

107 299 258

107 299 258

107 299 258

107 299 258

107 299 258

107 299 258

107 299 258

107 299 258

107 299 258

107 299 258

107 299 258

1 287 591 100

19

Beruházások

13 204 685

13 204 685

5 281 878

31 691 248

20

Felújítások

24 883 464

37 516 911

3 464 919

3 464 919

3 464 920

72 795 133

21

Egyéb felhalmozási kiadások

22

Finanszírozási kiadások

26 457 205

5 270 000

5 270 000

5 270 000

5 270 000

47 537 205

23

Kiadások összesen:

292 818 624

241 477 955

246 747 955

291 699 551

240 977 955

262 917 559

240 977 955

249 724 752

259 961 819

244 442 875

241 777 955

254 547 953

3 068 072 905

24

Egyenleg

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

22. melléklet a 3/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

1. Mérleg a költségvetési évet követő három év tervezett bevételi előirányzatairól

A

B

C

D

1

Bevételi jogcím

2025. évi

2026. évi

2027. évi

2

Önkormányzat működési támogatásai

1 045 000 000

1 107 700 000

1 218 470 000

3

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

143 702 000

158 072 000

173 879 000

4

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

5

Közhatalmi bevételek

297 500 000

302 500 000

307 500 000

6

Jövedelemadók - termőföld bérbeadása

7

Vagyoni típusú adók

76 000 000

76 000 000

76 000 000

8

Termékek és szolgáltatások adói

220 000 000

225 000 000

230 000 000

9

- Értékesítési és forgalmi adók (iparűzési adó)

220 000 000

225 000 000

230 000 000

10

Gépjárműadó

11

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

12

Egyéb közhatalmi bevételek

1 500 000

1 500 000

1 500 000

13

Működési bevételek

105 938 000

99 158 000

99 158 000

14

Felhalmozási bevételek

15

Működési célú átvett pénzeszközök

16

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

17

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 592 140 000

1 667 430 000

1 799 007 000

18

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

214 282 000

301 332 000

331 232 000

19

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 806 422 000

1 968 762 000

2 130 239 000

2. Mérleg a költségvetési évet követő három év tervezett kiadási előirányzatairól

A

B

C

D

1

Kiadási jogcímek

2025. évi

2026. évi

2027. évi

2

Működési költségvetés kiadásai

1 757 422 000

1 929 762 000

2 100 239 000

3

Személyi juttatások

1 003 550 000

1 103 905 000

1 214 295 000

4

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

145 000 000

159 500 000

175 450 000

5

Dologi kiadások

500 000 000

550 000 000

594 000 000

6

Ellátottak pénzbeli juttatásai

13 000 000

13 000 000

13 000 000

7

Egyéb működési célú kiadások

95 872 000

103 357 000

103 494 000

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai

10 000 000

10 000 000

10 000 000

8

Beruházások

10 000 000

10 000 000

10 000 000

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási kiadások

11

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

1 767 422 000

1 939 762 000

2 110 239 000

12

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

39 000 000

29 000 000

20 000 000

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

1 806 422 000

1 968 762 000

2 130 239 000

23. melléklet a 3/2024. (II. 23.) önkormányzati rendelethez

Az Önkormányzat és költségvetési szervei 2024. évi költségvetési létszámkerete

A

B

1

M e g n e v e z é s

Engedélyezett dolgozói létszám 2024. év
(fő)

2

A

B

3

Téglás Város Önkormányzata (közfoglalkoztatotti létszám)

100

- kinevezett munkavállalók

0

- közfoglalkoztatottak

100

4

Téglási Polgármesteri Hivatal

49

5

- köztisztviselők

20

6

- MT hatálya alá tartozó munkavállalók

29

7

Bárczay Anna Városi Óvoda

36

8

Téglási Városi Könyvtár és Művelődési Ház

5

9

Téglási Bölcsőde, Családsegítő-, és Gyermekjóléti Szolgálat

14

10

Intézmények összesen

204