Karácsond Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013. (V. 22.) önkormányzati rendelete

A közterületek elnevezéséről

Hatályos: 2013. 05. 23- 2023. 03. 02

Karácsond Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013. (V. 22.) önkormányzati rendelete

A közterületek elnevezéséről

2013.05.23.

Karácsond Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 51. § (5) bekezdésen és 143. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

1. § (1) A közterületek elnevezését - a polgármester előterjesztése alapján - önkormányzat képviselő-testülete határozza meg.

(2) A közterületek elnevezésének megváltoztatására a községben állandó lakcímmel rendelkező állampolgár, a községben bejegyzett székhellyel működő civil szervezet, vagy a képviselő-testület tagja tehet javaslatot a polgármester felé.

(3) A közterület elvezésére vonatkozó javaslat alapján a polgármester megvizsgálja a közterületnévnek a hatályos jogszabályok szerinti megfelelőségét.

(4) Amennyiben kétség merült fel, hogy a közterületnév megfelel-e a hatályos jogszabályi követelményeknek a polgármester beszerzi a Magyar Tudományos Akadémia állásfoglalását.

(5) A közterület elnevezésére vonatkozó javaslatot a képviselő-testületi döntést megelőzően véleményeztetni kell az érintett közterületen állandó lakcímmel rendelkező lakosokkal, ezt követően az önkormányzat Településfejlesztési Bizottságával.

2. § (1) A rendelet 2013. május 23-án lép hatályba.

(2) Kihirdetése a Karácsondi Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján történő kifüggesztéssel történik. Kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.