Nagyréde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2017(VI.29.) önkormányzati rendelete

A helyi környezet és természetvédelemről szóló 6/2004. (IV.08.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Hatályos: 2017. 07. 01- 2017. 06. 30

Nagyréde Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. tv. 46. § (1) bekezdés c) pontjában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 11. pontjában meghatározott feladatkörben eljárva a következőket rendeli el:




  1. §


A helyi környezet és természetvédelemről szóló 6/2004. (IV. 08.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: rendelet) 1. § (1) és (2) bekezdésében a „Nagyréde község” szövegrész helyébe a „Nagyréde nagyközség” szövegrész lép.


                                                                                                2.§


A rendelet az alábbi címmel és 8/A. §-al egészül ki:


Talajvédelem


8/A.§ Amennyiben az ingatlan fekvése miatt a lehulló csapadék az ingatlan területéről a földet az árokba és/vagy útra lemoshatja, mellyel veszélyezteti az árkok és utak rendeltetésszerű használatát, úgy az ingatlan tulajdonosa, használója, kezelője köteles a talajeróziót megakadályozni.


3. §


A rendelet az alábbi címmel és 8/B. §-al egészül ki:


Levegővédelem


8/B. § „Amennyiben a belterületi ingatlan területén állattartási tevékenység folyik, úgy a lakóingatlan tulajdonosa, használója, kezelője köteles az állattartás során keletkező állati ürüléket, trágyát a saját és a szomszédos lakóházaktól úgy elhelyezni, – amennyiben a belterületi ingatlanról maximum fél éven belül nem szállítja el – hogy az állati ürülék, trágya tárolásával a lakókörnyezetét ne zavarj


​4.§


(1)Ez a rendelet 2017. július 1-jén lép hatályba, és a hatálybalépést követően hatályát veszti.



(2)Hatályát veszi Nagyréde Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi környezet és természetvédelemről szóló 6/2004. (IV. 08.) önkormányzati rendelet 6. § és 9. §-a.


Nagyréde, 2017. június 28.





                        Siposné Fodor Judit s.k.

      polgármester


                     dr. Bálint Edina Ida s.k.

jegyző