Nagyréde Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2019(V.3.) önkormányzati rendelete

a változási tilalom elrendeléséről.

Hatályos: 2019. 05. 03

Nagyréde Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 20. § (1) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.


  1. A rendelet célja és hatálya


1. § (1) A településrendezési feladatok megvalósulása érdekében, a helyi építési szabályzat készítésének időszakára annak hatálybalépéséig, az önkormányzat változtatási tilalmat rendel el a rendelet mellékletében körülhatárolt területekre, kivéve a tárgyi területeken belül a hatályos településrendezési eszközöknek megfelelően kialakított, kizárólag lakóövezetbe sorolt, belterületi építési telkekre.


       (2) A változtatási tilalom alá eső területen az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 22. § (1) bekezdésében felsorolt tevékenységeket és változtatásokat végrehajtani nem szabad.



  1. Záró rendelkezések


2. §     (1) Ez a rendelet 2019. május 03. napján lép hatályba.


(2) Ez a rendelet, a helyi építési szabályzat hatálybalépésének napján, de legfeljebb elrendelésének napjától számított három év után hatályát veszti.



Nagyréde, 2019. május 02.




                                               Siposné Fodor Judit                               dr. Bálint Edina Ida

                                                    polgármester                                             jegyző