Vámosgyörk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2020. (II. 14.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről

Hatályos: 2020. 10. 03- 2021. 03. 24

Vámosgyörk Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32 cikk (2) bekezdésében meghatározott jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjaiban meghatározott feladatkörében eljárva az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről az alábbi rendeletet alkotja.




A rendelet hatálya


1.§


A rendelet hatálya a képviselőtestületre, annak bizottságaira, az Önkormányzati Hivatalra, valamint az önkormányzat intézményeire – beleértve a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (továbbiakban: NEAK) által finanszírozott egészségügyet – terjed ki.



A költségvetés bevételei és kiadásai[1]


2. §.


A képviselőtestület az önkormányzat intézményeinek, az Önkormányzati Hivatalnak, a NEAK által finanszírozott egészségügynek együttes költségvetését 2020. évre:

                             

                                   231.328  eFt bevételi főösszegben

                                   231.328  eFt kiadási főösszegben

                                       költségvetési egyenleg: 0

határozza meg.


        

Az önkormányzat bevételei[2]


3.§.


  1. Bevételek részletezése:


          1. Önkormányzatok működési támogatásai               129.130   eFt             

          2. Működési célú támogatások áht-on belülről            24.853   eFt                  

          3. Közhatalmi bevételek                                            60.477   eFt    

          4. Működési bevételek                                                1.573   eFt                  

          5. Finanszírozási bevételek                                        15.295   eFt 


BEVÉTELEK ÖSSZESEN:                                            231.328   eFt



Az önkormányzat kiadásai[3]


4. §.


Az önkormányzat intézményei, az Önkormányzati Hivatal, a NEAK által finanszírozott körébe eső 2020. évi kiadásait a képviselőtestület a következőkben állapítja meg.



  1. Kiadások részletezése:


          1. Intézmények működési kiadásai                           107.383   eFt              

          2. Önkormányzat által folyósított ellátások                  7.394   eFt    

          3. Átadott pénzeszközök                                            94.106   eFt                  

          4. Fejlesztési kiadások                                               13.137   eFt 

          5. Általános tartalék                                                    9.308   eFt



KIADÁSOK ÖSSZESEN:                                               231.328   eFt



2.       A költségvetésben tervezett pénzeszköz átcsoportosításnál a polgármester és a jegyző a képviselőtestület megbízása alapján jár el.


  1. A költségvetésben tervezett kötelező általános tartalék felhasználásáról a képviselő-testület dönt.


  1. A hitelműveletekkel kapcsolatos hatásköröket – értékhatártól függetlenül – minden esetben a képviselő-testület gyakorolja.


  1. A költségvetés 2020. évi mérlegét az 1. sz. melléklet, a bevételek részletezését 2. sz. melléklet, a kiadások részletezését a 3, 4, 5 és a 6. sz. mellékletek tartalmazzák. A kormányzati funkciók szerinti kiadásokat a 7 sz. melléklet tartalmazza. A működési bevételeket és kiadásokat a 8. sz. melléklet, a felhalmozási mérleget a 9. sz. melléklet, a 2019. évi záró pénzkészlet állományt a 10. sz melléklet tartalmazza.A költségvetési létszámkeretet a 11. sz melléklet tartalmazza. A költségvetési évet követő két év várható előirányzatai - jelen költségvetési év folyamatait és áthúzódó hatásait, valamint a gazdasági előrejelzéseket figyelembe véve - a 12. sz. mellékletben találhatók. Az előirányzat felhasználási ütemtervet a 13. sz melléklet, az önkormányzat által nyújtott közvetett támogatásokat a 14. sz. melléklet tartalmazza. Az Önkormányzat intézményeinek szerinti kiadásait a 15-24 sz. mellékletek tartalmazzák. A Vámosgyörki Közös Önkormányzati Hivatal Költségvetését a 25-27. sz. mellékletek tartalmazzák.


5. §.


Az önkormányzat 2020. évben és az azt követő három évben a Stabilitás törvény szerinti adósságot keletkeztető ügyletet nem tervez.


  1. §.


Az Önkormányzatnak gépjármű vásárlásból adódóan van többéves kihatással járó kötelezettsége. A 01P11 BP 2083351 számú lízingszerződés értelmében 2025 januárjáig havi 46.415 Ft fizetési kötelezettség terheli az önkormányzatot.


7. §.


Az Önkormányzatnak van európai uniós forrásból finanszírozott programja, a KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16 számú, az önkormányzati ASP rendszer továbbfejlesztése és országos kiterjesztése (ASP 2.0) elnevezésű pályázat.


8. §.


A Vámosgyörki Közös Önkormányzati Hivatala a köztisztviselők illetményalapját 2020. évre 38.650 forintban állapítja meg.


9.§



(1) Az önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatos bevételi és kiadási számláit a CENTRÁL Takarék Szövetkezet vezeti.


(2) Az Vámosgyörk Községi Önkormányzat számlái feletti rendelkezésre a polgármester és az általa kijelölt, a banknál bejelentett személyek jogosultak.


(3) A Vámosgyörki Közös Önkormányzati Hivatal számlája feletti rendelkezésre a jegyző és az általa kijelölt, a banknál bejelentett személyek jogosultak.


10. §.


A költségvetésben meghatározott bevételek beszedéséről az önkormányzat az Önkormányzati Hivatal útján gondoskodik.


11. §.


Az állami hozzájárulás nettó módon, a Magyar Államkincstáron keresztül havi bontásban, a NEAK finanszírozás havi átutalással kerül az önkormányzat költségvetési számlájára.

12. §.


A szociális és egyéb kifizetések banki átutaláson és házipénztáron keresztül történnek. A kifizetések a házipénztár kezelés szabályainak megfelelően pénztárnapló vezetésével, belső szabályzatban meghatározott eljárásrend alapján történik.

Mellékletek