Vámosgyörk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (VI. 23.) önkormányzati rendeletének indokolása

Vámosgyörk község helyi építési szabályzatáról szóló 5/2004.(V.24.) számú önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2022. 07. 01
Vámosgyörk község helyi építési szabályzatáról szóló 5/2004.(V.24.) számú önkormányzati rendeletének módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
Vámosgyörk Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a külterületi 093/24 és 093/25 hrsz-ú földrészlet vonatkozásában a település településszerkezeti tervének, helyi építési szabályzatának és szabályozási tervének (együtt: településrendezési eszközeinek) módosításáról döntött. A tervek módosítása a területen tervezett beruházás megvalósítása érdekében vált szükségessé. A tervkészítés és véleményeztetés felgyorsítása kapcsán a képviselő-testület kiemelt fejlesztési területté nyilvánította a rendezés alá vont területet (6/2022. (II.15). ÖKT határozat). Ezáltal a tervek véleményeztetése a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. Rendelet szerinti tárgyalásos eljárásmódjában történhet. A szükséges szabályozás kialakítása érdekében az Önkormányzat a T4Terv Bt. településrendezéssel foglalkozó céget bízta meg.
A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (továbbiakban: Korm. rendelet) alapján Képviselő-testület által a módosítási területet kiemelt fejlesztési területté nyilvánította. A településrendezési eszközök módosítása a Korm. rendelet 32. § (1) bekezdése szerinti tárgyalásos eljárásmódjában került lefolytatásra. A településrendezési eszközök módosításával kapcsolatos szükségszerűen lefolytatandó eljárásokat az Önkormányzat lebonyolította.
A településrendezési eszközök módosítása s azok véleményeztetése során két másik eljárás lefolytatása is szükséges volt. Az egyik a környezeti vizsgálat eseti eldöntésére irányuló eljárás melyet az egyes tervek, illetve programok környezeti vizsgálatáról szóló 2/2005. (I.11.) Korm. rendelet írt elő, másik a 218/2009. (X.6.) Korm. rendelet szerinti adatszolgáltatási eljárás. Az eljárások lefolytatása megtörtént.
Az egyes tervek illetve programok környezeti vizsgálatáról szóló 2/2005. (I.11.) Korm. rendelet alapján megkeresett környezet védelméért felelős szervek véleményét figyelembe véve a Képviselő-testület a környezeti vizsgálat elkészítése mellett döntött tekintettel a módosítási terület lakóterülethez viszonyított elhelyezkedésére is. A környezeti vizsgálat véleményeztetése a településrendezési eszközökkel együtt kellett történjen. A környezeti vizsgálattal kapcsolatosan kifogást emelő vélemény a Heves Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztálya által kiadott HE/KVO/00764-3/2022 sz. véleményben érkezett. A véleményben foglaltak szerint: „A környezeti vizsgálatról készített dokumentáció a TSZT, HÉSZ eseti módosítás indokául szolgáló beruházást zaj- és rezgésvédelmi szempontból érdemben nem vizsgálja, ezért nem ítélhető meg, hogy a tervezett módosítás támogatható-e. Felhívom a figyelmet az egyes tervek, illetve programok környezeti vizsgálatáról szóló 2/2005. (I. 11.) Korm. rendelet 8. § (1) bekezdésére: ,,A környezeti értékelés a terv-, illetve programdokumentáció önálló része, illetve munkarésze. A környezeti értékelés egyes részeit a 4. számú mellékletben meghatározott tartalmi követelményeknek megfelelő részszakterületeken - a környezetvédelmi, természetvédelmi és tájvédelmi szakértői tevékenységről szóló jogszabály alapján — szakértői jogosultsággal rendelkező szakértő készíti el. A benyújtott dokumentáció, valamint a Magyar Mérnöki Kamara Névjegyzeke alapján a környezeti értékelést készítő szakértők nem rendelkeznek zaj- és rezgésvédelmi szakterületen szakértői jogosultsággal, így a környezeti értékelést zaj- és rezgésvédelmi szempontból elfogadni nem lehet.”
E véleményre reagálva a tervező a környezeti értékelés kiegészítéseként megküldte a Sámi Lajos zajvédelmi szakértő (SzKV 1.4/09-0481) által készített kiegészítést.
A környezeti vizsgálat zajvédelmi munkarészeit is a zajvédelmi szakértő készítette, csupán az aláírólapról maradt le technikailag. Így a környezetvédelmi főosztály által leírt hiányosság pótlásra került.
A környezeti vizsgálatot a 2/2005. (I.11.) Korm. rendelet szerint a beérkezett vélemények megismerését követően a Képviselő-testület határozattal hagyja jóvá. A beérkezett véleményeket jelen esetben az állami főépítész záró szakmai véleménye, illetve a tárgyalás jegyzőkönyve foglalja össze.
A Korm. rendelet szerinti tárgyalásos eljárásra bocsájtott dokumentáció tartalmazta a partnerségi egyeztetés lezárásáról szóló önkormányzati döntést valamint a környezeti vizsgálatról szóló döntést és magát a környezeti vizsgálatot is. Ennek megfelelően az állami főépítész hatáskörében eljáró megyei kormányhivatal 2022. április 28-áre tűzte ki a tárgyalás időpontját.
A tárgyaláson elhangzottak és a beérkezett vélemények figyelembevételével a HÉSZ rendelet tervezete kis mértékben változott. A véleményezési dokumentációra érkezett államigazgatási szervi vélemények közül a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 35500/3603/2022. ált. hiv. számú véleménye volt kifogást emelő véleménynek tekinthető. A véleményben foglaltaknak megfelelően a módosítás során újonnan kijelölt beépítésre szánt területek vonatkozásában az előzetes vízrendezés és csapadékvíz elvezetés előírásra került a helyi építési szabályzat rendelet tervezetében. A katasztrófavédelmi igazgatóság az előírást megfelelőnek találta így a 35500/3603-1/2022. ált. hiv. számú nyilatkozatában nem emelt kifogást a módosítás ellen.
Az állami főépítész végső szakmai véleményében (HE/ÁFI/219-28/2022) a módosítás jóváhagyását nem kifogásolja, az alábbi megjegyzéssel:
„a telephely kialakítása, illetve az ott megvalósítandó beruházás során a HMKH KTH főosztály javaslatait maradéktalanul érvényre kell juttatni”
A telephelyen történő építési beruházások engedélyezési eljárása során a környezetvédelmi főosztály előírásai betarthatók, azokat a konkrét engedélyezési tervek során szükséges figyelembe venni.
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet a fentiekben megfogalmazottak alapján a mellékelt határozati javaslatokat (2db) és rendelet-tervezetet megtárgyalni és elfogadni szíveskedjen.
A módosítás az eljárástípusára (tárgyalásos) való tekintettel az elfogadást követő napon hatályba léphet.