Istenmezeje Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2013. (IV. 30.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól

Hatályos: 2013. 04. 30- 2013. 06. 15 15:04

Istenmezeje Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2013. (IV. 30.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól

2013.04.30.

Istenmezeje Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott hatáskörében eljárva, a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (továbbiakban: Nvtv.) 18. § (12) bekezdésben és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló CLXXXIX. törvény (továbbiakban: Mötv.) 109. § (4) bekezdésben kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet személyi hatálya kiterjed Istenmezeje Község Önkormányzata Képviselő-testületére (továbbiakban: önkormányzat), annak szerveire, továbbá az önkormányzat által alapított és tulajdonosi irányítása alatt működő költségvetési szervekre (továbbiakban: intézmények).

(2) A rendelet tárgyi hatálya kiterjed az önkormányzat tulajdonából és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jogokból álló törzsvagyonára és üzleti vagyonára (továbbiakban együtt: önkormányzati vagyon).

(3) Nem terjed ki a rendelet hatálya a közterületek használatára.

Az önkormányzat vagyona

2. § (1) Az önkormányzat vagyona törzsvagyonból és üzleti vagyonból áll.

(2) Az önkormányzat törzsvagyona forgalomképtelen vagy korlátozottan forgalomképes vagyon.

3. § (1) A forgalomképtelen törzsvagyon körébe tartozó vagyontárgyak körét, a kizárólagos önkormányzati tulajdonban lévő, a Nvtv.-ben meghatározott vagyontárgyak alkotják, ezek jegyzékét a rendelet 1. melléklete tartalmazza.

(2) Az önkormányzat az önkormányzati vagyonból nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonná vagyonelemet nem minősít.

4. § (1)1 Korlátozottan forgalomképes vagyon a Nvtv.-ben és e rendeletben meghatározott vagyon, ezek jegyzékét a rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(2)2 A korlátozottan forgalomképes törzsvagyont a Pénzügyi és Szociális Bizottság véleménye figyelembevételével, a képviselő-testület minősített többségű döntésével lehet elidegeníteni.

(3) Az önkormányzat üzleti vagyona mindaz a vagyon, amely nem tartozik a törzsvagyonba.

5. § (1) Az üzleti vagyon az önkormányzat eredményes, növekvő színvonalú működését, gyarapodását szolgálja.

(2) Az üzleti vagyon ingatlan vagyonelemei:

a) építési telkek,

b) mezőgazdasági földterületek,

c) ipari területek,

d) nem lakáscélú ingatlanok.

(3) Az üzleti vagyon ingó és vagyoni értékű jog vagyonelemei:

a) készpénz,

b) egyéb pénzeszközök és követelések,

c) értékpapírok, kötvények, részvények, üzletrészek,

d) használati és haszonélvezeti jog, szolgalmi jog,

e) egyéb vagyoni értékű jog.

(4) Az önkormányzat üzleti vagyona forgalomképes.

(5) Az önkormányzat üzleti vagyonához tartozó ingatlan vagyonelemeket a 3. melléklet tartalmazza.

6. § (1) Az önkormányzat vagyonát (vagyonelemé) az Nntv.-ben szabályozott módon egyedi döntéssel adhatja vagyonkezelésbe.

(2) Az önkormányzat törvény rendelkezése alapján vagyonát (vagyonelemét) vagyonkezelésbe adja.

(3) A vagyonkezelésbe adott vagyonelemek jegyzékét a 4. melléklet tartalmazza.

A vagyon nyilvántartása

7. § (1) Az önkormányzat vagyonáról a Nvtv.-ben és a Mötv.-ben meghatározott előírásoknak megfelelő számviteli és kataszteri nyilvántartásokat kell vezetni.

(2) A kataszter elkészítéséről, folyamatos vezetéséről, továbbá az önkormányzat tulajdonába kerülő ingatlanok tulajdonjogának az ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzéséről, a kataszterben való átvezetéséről a jegyző gondoskodik.

(3) A vagyont, annak értékét és változásait az önállóan gazdálkodó szervként működő Istenmezejei Közös Önkormányzati Hivatal tartja nyilván a számviteli előírásoknak megfelelően. Az érték nyilvántartásától el lehet tekinteni, ha az adott vagyontárgy értéke természeténél, jellegénél fogva nem állapítható meg. A nyilvántartásnak tartalmaznia kell a vagyon elsődleges rendeltetése szerinti közfeladat megjelölését is.

(4) A nyilvántartási adatok -- a minősített adat védelméről szóló törvény szerinti minősített adat kivételével -- nyilvánosak.

A tulajdonosi jogok gyakorlása

8. § (1) Az önkormányzatot – a Mötv.-ben meghatározott eltérésekkel- megilletik mindazok a jogok és terhelik mindazok a kötelezettségek, melyek a tulajdonost megilletik, illetve terhelik.

(2) A tulajdonost megillető jogokat -- az e rendeletben meghatározott eltérésekkel -- az önkormányzat Képviselő-testülete, egyes jogkörét átruházott hatáskörben a polgármester gyakorolja.

(3) A Képviselő-testület, valamint a polgármester és az intézmények a kezelésükbe adott vagyontárgyakkal - a tevékenységi körükhöz tartozó kötelező és önként vállalt feladatok sérelme nélkül - a hatályos törvényi előírások és e rendelet keretei között gazdálkodhatnak.

Képviselő-testületi hatáskörök

9. § (1) Az Nvtv-ben meghatározott vagyon minősítése, átminősítése a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

(2)3 A Képviselő-testület jogosult dönteni az ingatlanok (épületek, építmények, telkek és egyéb földterületek) adásvételéről, cseréjéről, tartós bérbeadásáról, megterheléséről értékhatárra tekintet nélkül.

(3) Képviselő-testületi hatáskör az 500.000 forint nettó értékhatárt elérő és a feletti ingóságokkal és az értékpapírok vételével -- eladásával kapcsolatos döntések meghozatala.

(4) A törzsvagyon elemek külső szervek részére üzemeltetésbe-, kezelésbe történő átadásáról kizárólag a Képviselő-testület dönthet.

A polgármester hatásköre

10. § (1) A polgármester jogosult megtenni a tulajdonost megillető jognyilatkozatokat:

a) a Képviselő-testület által elfogadott szerződéseket aláírja,

b) ellenőrzi a szerződésben foglaltak telesítését és indokolt esetben megteszi azokat a jognyilatkozatokat, amelyek szerződés felbontására vagy megszüntetésére irányulnak, vagy érvényesíti az önkormányzat igényeit, ideértve bírósági eljárás megindítását is,

c) önállóan elutasíthat olyan szerződési ajánlatokat, amelyek elfogadása jogszabályi rendelkezéssel, vagy önkormányzati határozatban előírtakkal ellentétes lenne,

d) közműszolgáltatók részére közművezetékek elhelyezése céljára vezetékjogot, szolgalmi jogot, vagy használati jogot önkormányzati ingatlanokon olyan mértékig biztosíthat, amelyek az érintett ingatlanok rendeltetés szerinti felhasználását nem befolyásolják.

(2) A polgármester hatáskörébe tartozik a nettó 500.000 Ft alatti értékű ingóságok, és az értékpapírok adásvételével, cseréjével, megterhelésével és bérbeadásával, kapcsolatos döntések meghozatala.

(3)4 A polgármester hatáskörébe tartozik az ingatlanok, ingatlanrészek – eredeti funkciójuk sérelme nélküli - eseti bérbeadása . A bérbeadásról az ügyletet követő ülésen tájékoztatja a képviselő-testületet.

A vagyonkezelés szabályai

11. §5 (1) A képviselő-testület közfeladat ellátásához kapcsolódóan, az önkormányzat tulajdonában lévő korlátozottan forgalomképes vagyontárgyaira vagyonkezelői jogot létesíthet. A vagyonkezelői jog létesítésére, gyakorlására és megszűnésére vonatkozó részletes szabályokat az Nvtv. 11. §-a és a Mötv. 109. §-a határozza meg.

(2) Vagyonkezelői jogot

a) ingyenesen, vagyonkezelői szerződéssel,

b) törvényben meghatározott esetekben kijelöléssel

lehet megszerezni.

(3) Vagyonkezelői jog ingyenesen, vagyonkezelői szerződéssel

a) az önkormányzat részére meghatározott közfeladat ellátásához, az ahhoz szükséges mértékben,

b) állami fenntartású költségvetési szerv közfeladata ellátásához, az ahhoz szükséges mértékben

engedhető át.

(4) A vagyonkezelőt megillető jogok gyakorlását, annak szabályszerűségét, célszerűségét a képviselő-testület - a közös önkormányzati hivatal és a belső ellenőr közreműködésével - ellenőrzi. A vagyonkezelő köteles a tulajdonos felhívására az ellenőrzésre jogosultak részére a vagyonnal kapcsolatos adatokat szolgáltatni, az ellenőrzéshez szükséges iratokba betekintést engedni.

12. §6 (1) A vagyonkezelés ellenőrzése az alábbi módon történik:

a) az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 70. § (1) bekezdés b) pontja figyelembe vételével a belső ellenőrzés keretében,

b) a vagyonkezelő a vagyonkezeléssel kapcsolatos feladatok végrehajtásáról évente a tárgyévet követő március 31-ig köteles számot adni (ezt a szerződésben ki kell kötni),

c) a polgármester által végzett eseti ellenőrzéssel.

(2) A vagyonkezelés ellenőrzése során ellenőrizni kell, hogy a vagyonkezelő

a) megőrizte-e a vagyontárgy értékét,

b) gondoskodik az állagmegóvásról, a jó karbantartásról,

c) az egyéb vállalt kötelezettségét teljesíti-e.

(3) Az (1) bekezdés a) pontja szerinti ellenőrzést az önkormányzat éves ellenőrzési tervében szerepeltetni kell.

13. § Az önkormányzat által alapított költségvetési szerv, az alapító okiratában megjelölt önkormányzati vagyon ingyenes használati jogát gyakorolhatja. A szerv vezetője ennek keretében köteles gondoskodni a rendeltetésszerű üzemeltetésről.”

Az önkormányzati vagyon hasznosítása

14. § (1) Önkormányzati vagyont értékesíteni bruttó 20 millió Ft értékhatártól csak versenyeztetés útján, az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő részére, a szolgáltatás és ellenszolgáltatás értékarányosságával lehet, az Nvtv.-ben meghatározottak szerint. A versenyeztetést a rendelet 1. függelékét képező szabályzat alapján kell lebonyolítani.

(2) A bruttó 20 millió Ft értékhatár alatti vagyon értékesítésére a képviselő-testület döntése szerint pályázati eljárás mellőzésével is történhet.

(3) Az önkormányzati vagyon elidegenítésére tett javaslatot csak forgalmi értékbecsléssel megalapozva lehet előterjeszteni a Képviselő-testület felé.

(4) Amennyiben az ingatlan piaci értéken történő értékesítése az értékbecslő által megállapított áron nem lehetséges, a Képviselő-testület a megállapított árhoz képest legfeljebb 10 %-kal alacsonyabb áron az ingatlant értékesítheti.

(5) Az önkormányzat vagyonát ingyenesen átruházni az Nvtv-ben meghatározottak szerint lehet.

(6) Az önkormányzat pénz- és értékpapírvagyonával a költségvetése és a szervezeti és működési szabályzatában meghatározottak szerint gazdálkodik.

Követelésekről való lemondás

15. § (1) Az intézményt megillető követelésről az intézmény likviditásának megtartása mellett lemondani az intézményvezető

a) az 15.000,- Ft egyedi összeget meg nem haladó követelés esetében önállóan,

b) az 15.000,- Ft egyedi összeget meghaladó követelés esetében a képviselő-testület

engedélyével jogosult.

(2) Az önkormányzat követeléseiről 50.000,- Ft egyedi értékhatárig a polgármester, 50.000,- Ft egyedi értékhatár feletti összegről a képviselő-testület jogosult lemondani.

(3) A követelésről csak akkor lehet lemondani, ha

a) az nem veszélyezteti az önkormányzat likviditását,

b) a követelés érvényesítése érdekében indított eljárás során a követelést részben vagy egészben nem lehet behajtani, és az eljárás előreláthatóan a későbbiekben sem vezetne eredményre,

c) a követelés érvényesítése, behajtása bizonyítottan a követelés összegét meghaladó költségekkel,

d) a bíróság bevonásával történő behajtás során a követelésről való lemondásról bírói egyezség történt,

e) a felszámolási eljárás vagy a csődeljárás során a követelést részben vagy egészben nagy valószínűséggel pénzügyileg nem lehet realizálni, vagy a csődeljárás során csődegyezségi megállapodást kötöttek.

Záró rendelkezések

16. § (1) Ez a rendelet 2013. április 30-án lép hatályba.

(2) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 11/2004.(IV.26.) önkormányzati rendelet.

(3) A rendelet kihirdetéséről – az SZMSZ-ben szabályozott módon – a jegyző gondoskodik.

1. melléklet a 9/2013.(IV.30.) önkormányzati rendelethez

Forgalomképtelen törzsvagyon

Hrsz.

Tul.arány [%]

Megnevezés

Cím

Rendeltetés

Terület [ha]

1.

249

100

Belterületi közút

Dózsa Gy. U.

Gyűjtőút

0,0477

2.

383

100

Belterületi közút

Dózsa Gy. U.

Gyűjtőút

0,2083

3.

539/2

100

Belterületi közút

Nefelejcs u.

Gyűjtőút

0,6158

4.

54

100

Belterületi közút

Alkotmány u.

Lakóút

0,1919

5.

1158

100

Belterületi közút

Széchenyi u.

Lakóút

0,6244

6.

861/2

100

Belterületi közút

Zöld u.

Lakóút

0,2191

7.

518

100

Belterületi közút

Ady E. u.

Lakóút

0,1089

8.

531

100

Belterületi közút

Ady E. u.

Lakóút

0,1637

9.

384/1

100

Belterületi közút

József A.u.

Lakóút

0,1563

10.

1588

100

Belterületi közút

Mikszáth K. u.

Lakóút

0,2697

11.

1355

100

Belterületi közút

Táncsics u.

Lakóút

0,2021

12.

296/2

100

Belterületi közút

Nefelejcs u.

Lakóút

0,3788

13.

1177

100

Belterületi közút

Lakóút

0,1111

14.

401

100

Belterületi közút

Jókai u.

Lakóút

0,0327

15.

424/4

100

Belterületi közút

Petőfi S. u.

Lakóút

0,4303

16.

630

100

Belterületi közút

Nefelejcs u.

Lakóút

0,0198

17.

85

100

Belterületi közút

Béke 17-19 között

Lakóút

0,0111

18.

199/1

100

Belterületi közút

Lakóút

0,0244

19.

396/2

100

Belterületi közút

összekötő szakasz

Lakóút

0,0609

20.

298/3

100

Belterületi közút

Váci M. u.

Lakóút

0,2683

21.

102

100

Belterületi közút

Béke út -Tarnáig

Lakóút

0,2508

22.

68

100

Belterületi közút

Alk.útról hegyre v.

Lakóút

0,0212

23.

38

100

Belterületi közút

Odvaskő

Lakóút

0,0996

24.

384/2

100

Belterületi közút

Tarna u.

Lakóút

0,0756

25.

440

100

Belterületi közút

Bem útról hegyre

Lakóút

0,023

26.

3

100

Belterületi közút

Béke 119-125 bal

Lakóút

0,1277

27.

5

100

Belterületi közút

Béke 119-125 jobb

Lakóút

0,0682

28.

65

100

Belterületi közút

összekötő út

Lakóút

0,0246

29.

1400

100

Belterületi közút

Lakóút

0,0061

30.

1398

100

Belterületi közút

Lenin u.

Lakóút

0,0918

31.

424/2

100

Belterületi közút

Bem u.

Lakóút

0,0562

32.

1522

100

Belterületi közút

Fő út 28. mögött

Lakóút

0,025

33.

479/2

100

Belterületi közút

Akácos u.

Lakóút

0,1295

34.

785

100

Belterületi közút

Lakóút

0,0479

35.

581

100

Belterületi közút

Arany J. u.

Lakóút

0,675

36.

1433/1

100

Belterületi közút

Lakóút

0,0829

37.

1538

100

Belterületi közút

Lakóút

0,0646

38.

1568

100

Belterületi közút

Lakóút

0,0725

39.

1628

100

Belterületi közút

Fő út 13-19 között

Lakóút

0,0728

40.

1418

100

Belterületi közút

Szabadság u.

Lakóút

0,3947

41.

1302

100

Belterületi közút

Rákóczi u.

Lakóút

0,2594

42.

1170

100

Belterületi közút

Lakóút

0,0681

43.

1100

100

Belterületi közút

Lakóút

0,4334

44.

479/1

100

Belterületi közút

Hegyaljai u.

Lakóút

0,1066

45.

862

100

Belter.közút (földút)

Lakóút

0,8197

46.

861/1

100

Belter.közút (földút)

Lakóút

0,2072

47.

1330

100

Belter.közút (földút)

Lakóút

0,1793

48.

1287

100

Belter.közút (földút)

Lakóút

0,1247

49.

1624/2

100

Belter.közút (földút)

Lakóút

0,0133

50.

991

100

Belter.közút (földút)

Lakóút

0,0283

51.

1619

100

Belter.közút (földút)

Lakóút

0,0134

52.

101/7

100

Belterületi járda

Béke 49-69-ig

Járda

0,0182

53.

101/8

100

Belterületi járda

Béke 1-47-ig

Járda

0,053

54.

1281/5

100

Belterületi járda

Kossuth 1-41-ig

Járda

0,0262

55.

1370/2

100

Belterületi járda

Béke 192-296-ig

Járda

0,0924

56.

1370/3

100

Belterületi járda

Béke 186/a-190-ig

Járda

0,0092

57.

1370/4

100

Belterületi járda

Béke 161-163-ig

Járda

0,004

58.

1567/11

100

Belterületi járda

Fő út 79/a-97-ig

Járda

0,019

59.

1567/3

100

Belterületi járda

Fő út 1-13-ig

Járda

0,0152

60.

101/3

100

Belterületi járda

Béke 117-159-ig

Járda

0,0376

61.

101/5

100

Belterületi járda

Béke 77-117-ig

Járda

0,0474

62.

1281/2

100

Belterületi járda

Kossuth 32-100-ig

Járda

0,0697

63.

1567/6

100

Belterületi járda

Fő út 19-63-ig

Járda

0,0394

64.

1567/9

100

Belterületi járda

Fő út 65-77-ig

Járda

0,0262

65.

218

100

Belvízelvezető árok

Vízelvezető

0,0746

66.

95

100

Belvízelvezető árok

Vízelvezető

0,0273

67.

163

100

Belvízelvezető árok

Vízelvezető

0,3691

68.

4

100

Belvízelvezető árok

Vízelvezető

0,0738

69.

256

100

Belvízelvezető árok

Vízelvezető

0,0472

70.

20

100

Belvízelvezető árok

Vízelvezető

0,0145

71.

860/2

100

Belvízelvezető árok

Vízelvezető

0,0296

72.

860/3

100

Belvízelvezető árok

Vízelvezető

0,019

73.

860/4

100

Belvízelvezető árok

Vízelvezető

0,0208

74.

231

100

Belvízelvezető árok

Vízelvezető

0,036

75.

126

100

Belvízelvezető árok

Vízelvezető

0,0139

76.

1270/1

100

Belvízelvezető árok

Vízelvezető

0,0061

77.

1171

100

Belvízelvezető árok

Vízelvezető

0,0975

78.

1067

100

Belvízelvezető árok

Vízelvezető

0,0272

79.

901

100

Belvízelvezető árok

Vízelvezető

0,0142

80.

839

100

Belvízelvezető árok

Vízelvezető

0,0242

81.

478

100

Belvízelvezető árok

Vízelvezető

0,1442

82.

37

100

Belvízelvezető árok

Vízelvezető

0,0792

83.

1185

100

Belvízelvezető árok

Vízelvezető

0,0209

84.

1269

100

Belvízelvezető árok

Vízelvezető

0,0048

85.

1053/1

100

Belvízelvezető árok

Vízelvezető

0,018

86.

1096

100

Belvízelvezető árok

Vízelvezető

0,0366

87.

823/1

100

Belvízelvezető árok

Vízelvezető

0,0171

88.

747

100

Belvízelvezető árok

Vízelvezető

0,0375

89.

690

100

Belvízelvezető árok

Vízelvezető

0,019

90.

80

100

Belvízelvezető árok

Vízelvezető

0,0222

91.

118

100

Belvízelvezető árok

Vízelvezető

0,0078

92.

694

100

Belvízelvezető árok

Vízelvezető

0,0065

93.

1512/7

100

Árok

Vízelvezető

0,0198

94.

296/1

100

Árok

Vízelvezető

0,1595

95.

371

100

Árok

Vízelvezető

0,2766

96.

1331

100

Árok

Vízelvezető

0,0635

97.

1629

100

Árok

Vízelvezető

0,0073

98.

1642

100

Árok

Vízelvezető

0,0172

99.

1502

100

Árok

Vízelvezető

0,0313

100.

1510

100

Árok

Vízelvezető

0,0182

101.

1643

100

Árok

Vízelvezető

0,016

102.

1589/1

100

Árok

Vízelvezető

0,1392

103.

1537

100

Árok

Vízelvezető

0,0903

104.

477/2

100

Vízfolyás

Vízelvezető

0,0436

105.

52

100

Vízfolyás

Vízelvezető

0,263

106.

490

100

Vízfolyás

Vízelvezető

0,0839

107.

1178

100

Vízér

Vízelvezető

0,0891

108.

479/2

100

Közúti híd

Akácos u.

0,0031

109.

100

Közúti híd

Ady E. u.

0,0027

110.

383

100

Közúti híd

Dózsa Gy. U.

0,0059

111.

0104

100

Külter.s.haszn.út

földút

0,1437

112.

0150/28

100

Külter.s.haszn.út

földút

0,1912

113.

0150/26

100

Külter.s.haszn.út

földút

0,2207

114.

0120/31

100

Külter.s.haszn.út

földút

0,3082

115.

095/18

100

Külter.s.haszn.út

földút

0,0329

116.

095/3

100

Külter.s.haszn.út

földút

0,0259

117.

092/8

100

Külter.s.haszn.út

földút

0,0412

118.

066/6

100

Külter.s.haszn.út

földút

0,2604

119.

0267/20

100

Külter.s.haszn.út

földút

0,012

120.

0251/34

100

Külter.s.haszn.út

földút

0,0415

121.

0249

100

Külter.s.haszn.út

földút

0,464

122.

0244

100

Külter.s.haszn.út

földút

0,1057

123.

0242

100

Külter.s.haszn.út

földút

1,4028

124.

0235/8

100

Külter.s.haszn.út

földút

0,053

125.

0196

100

Külter.s.haszn.út

földút

0,9926

126.

0190

100

Külter.s.haszn.út

földút

0,1316

127.

0187

100

Külter.s.haszn.út

földút

1,2503

128.

0173

100

Külter.s.haszn.út

földút

0,8623

129.

0172

100

Külter.s.haszn.út

földút

0,277

130.

0169

100

Külter.s.haszn.út

földút

0,1152

131.

0166

100

Külter.s.haszn.út

földút

0,1247

132.

0157

100

Külter.s.haszn.út

földút

0,9354

133.

0142

100

Külter.s.haszn.út

földút

1,1393

134.

0140

100

Külter.s.haszn.út

földút

0,0321

135.

0136/2

100

Külter.s.haszn.út

földút

0,8863

136.

0136/1

100

Külter.s.haszn.út

földút

2,6863

137.

0122

100

Külter.s.haszn.út

földút

0,1058

138.

0113

100

Külter.s.haszn.út

földút

0,353

139.

0110

100

Külter.s.haszn.út

földút

0,2595

140.

0256

100

Külter. Árok

vízelvezetés

0,035

141.

0182

100

Kajra-patak

vízelvezetés

2,3406

142.

0265

100

Vermes-patak

vízelvezetés

0,0721

143.

144.

2. melléklet a 9/2013.(IV.30. ) önkormányzati rendelethez7

Korlátozottan forgalomképes törzsvagyon

Hrsz.

Tul.arány [%]

Megnevezés

Cím

Rendeltetés

Terület [ha]

1.

621

100%

közterület

Nefelejcs utca

sportpálya

1,0463

2.

1329/2

100%

autóbusz állomás

Kossuth út

autóbusz váró

0,0018

3.

295

100%

autóbusz váró

Béke út

autóbusz váró

0,0018

4.

143

100%

autóbusz megálló

Béke út

autóbusz váró

0,0012

5.

633

100%

orvosi rendelő

Béke út 188.

Eü.ell.

0,0689

6.

620/1

100%

polgármesteri hivatal

Nefelejcs u. 18.

Int. Ter.

0,1286

7.

620/2

100%

óvoda

Nefelejcs u. 18/A.

Int. Ter.

0,2231

8.

623

100%

tűzo.szertár, sportölt.

Nefelejcs u. 16.

Katvéd.,Sport

0,0944

9.

0179/43

69%

szántó

Kat. Véd.

3,6384

10.

701

100%

beépítetlen terület

terv ép.terület

3,7953

11.

1593/1

100%

közösségi ház

Fő út 77.

Int.ter.

0,2786

12.

1593/2

100%

gazdasági épület és udvar

Fő út 77.

Int.ter.

0,2493

13.

294

100%

beépítetlen terület

Béke út 186.

Terv. Int. Ter.

0,1758

14.

1612/2

100%

ásott kút

Fő út 41.

0,0004

15.

1382/2

100%

ásott kút

Béke út

0,003

16.

100%

vízműhálózat

Istenmezeje

Ivóvíz ell.

17.

100%

szennyvízhálózat

Istenmezeje

Körny. v.

18.

075/6

21%

szennyvíztisztító mű

Pétervására

Körny. v.

0,4488

19.

0181/87

100%

szántó

Istenmezeje

vízmű (kút)

0,0205

20.

0192/1

100%

szántó

Istenmezeje

vízmű

0,0663

21.

096/3

100%

Temető

Szederkénypuszta

Köztemető

0,5653

22.

026/4

100%

Temető

Istenmezeje

Köztemető

0,6141

3. melléklet a 9/2013.(IV.30. ) önkormányzati rendelethez

Üzleti vagyon

Ssz.

Hrsz.

Tul.arány [%]

Megnevezés

Cím

Rendeltetés

Terület [ha]

1.

289

100

Általános iskola

Nefelejcs u. 20.

0,1644

2.

075/6

21

Erdő

0,4488

3.

0185/92

10

Erdő

0,4072

4.

085/9

4

Erdő

95,9997

5.

026/30

33

Erdő

0,1629

6.

085/8

100

Erdő

0,2849

7.

09/4

50

Szántó

0,132

8.

025/30

50

Szántó

0,0683

9.

043/8

50

Szántó

0,1947

10.

07/69

50

Szántó

0,057

11.

07/29

50

Szántó

0,1825

12.

0179/42

100

Szántó

5,3453

13.

043/22

25

Szántó

0,1057

14.

044/2

25

Szántó

0,1189

15.

0248/6

25

Szántó

0,0485

16.

0250/16

25

Szántó

0,0516

17.

0179/21

25

Szántó

0,0205

18.

0179/33

25

Szántó

0,1101

19.

0109/33

13

Szántó

0,0207

20.

0192/6

13

Szántó

0,0442

21.

0189/5

13

Szántó

0,0874

22.

0185/66

50

Szántó

0,0101

23.

0185/46

67

Szántó

0,1476

24.

0185/26

33

Szántó

0,0562

25.

0183/109

25

Szántó

0,0342

26.

0181/74

50

Szántó

0,0222

27.

043/16

50

Szántó

0,3883

28.

0267/22

50

Szántó

0,1496

29.

0109/23

100

Szántó

0,0096

30.

0109/14

50

Szántó

0,0605

31.

0109/25

100

Szántó

0,0357

32.

0112/7

100

Szántó

0,0601

33.

0123/34

100

Szántó

0,0725

34.

0123/59

50

Szántó

0,033

35.

0123/43

100

Szántó

0,2216

36.

0123/40

100

Szántó

0,176

37.

0139/62

100

Szántó

0,0728

38.

0240/12

100

Szántó

0,0818

39.

0267/23

50

Szántó

0,1444

40.

0253/79

50

Szántó

0,0234

41.

0253/39

50

Szántó

0,0479

42.

0250/86

50

Szántó

0,047

43.

0250/55

50

Szántó

0,022

44.

0240/14

100

Szántó

0,1177

45.

0238/41

100

Szántó

0,0676

46.

0238/33

57

Szántó

0,1145

47.

0283/27

100

Szántó

0,0879

48.

0193/9

100

Szántó

0,1083

49.

0192/2

100

Szántó

0,0579

50.

0185/58

36

Szántó

0,1591

51.

0185/4

100

Szántó

0,1164

52.

0183/18

100

Szántó

0,1365

53.

0181/72

100

Szántó

0,0246

54.

0181/71

100

Szántó

0,0346

55.

0181/29

100

Szántó

0,0797

56.

0181/28

100

Szántó

0,0595

57.

0181/27

100

Szántó

0,0308

58.

0179/12

75

Szántó

0,268

59.

0179/1

80

Szántó

0,1127

60.

0238/35

25

Gyep (legelő),szántó

0,1943

61.

0108/9

100

Gyep (legelő)

0,7337

62.

0150/6

25

Gyep (legelő)

0,5265

63.

0150/5

25

Gyep (legelő)

0,2466

64.

0120/23

25

Gyep (legelő)

0,0411

65.

0123/80

13

Gyep (legelő)

0,03

66.

0112/1

100

Gyep (legelő)

1,4447

67.

0114/2

100

Gyep (legelő)

0,1281

68.

0123/83

100

Gyep (legelő)

0,0183

69.

0123/86

100

Gyep (legelő)

0,3146

70.

0150/12

25

Gyep (legelő)

0,014

71.

0170/4

100

Gyep (legelő)

0,8043

72.

0123/79

100

Gyep (legelő)

0,0317

73.

0139/54

100

Gyep (rét)

0,0485

74.

233

100

Beépítetlen terület

0,0517

75.

1440

100

Beépítetlen terület

Béket út 153/A.

0,0983

76.

381

70

Beépítetlen terület

Dózsa Gy. U.

0,0515

77.

1641

100

Beépítetlen terület

Fő út

0,2308

78.

294

100

Beépítetlen terület

0,1758

79.

1001

13

Beépítetlen terület

0,0146

80.

465

6

Beépítetlen terület

0,0451

81.

1432/1

24

Beépítetlen terület

0,0886

82.

1205

4

Beépítetlen terület

0,0325

83.

1038

25

Beépítetlen terület

0,0739

84.

956

4

Beépítetlen terület

0,0469

85.

955

4

Beépítetlen terület

0,0065

86.

1108

25

Beépítetlen terület

0,0454

87.

618/11

50

Beépítetlen terület

0,0429

88.

1221

25

Beépítetlen terület

0,0583

89.

1241

20

Beépítetlen terület

0,0152

90.

1240

20

Beépítetlen terület

0,02

91.

1154

100

Beépítetlen terület

0,016

92.

1153

100

Beépítetlen terület

0,0146

93.

1152

100

Beépítetlen terület

0,0376

94.

1043

25

Beépítetlen terület

0,0739

95.

1151

100

Beépítetlen terület

0,0215

96.

1010

22

Beépítetlen terület

0,0783

97.

897

100

Beépítetlen terület

0,1717

98.

868

100

Beépítetlen terület

0,1018

99.

788

100

Beépítetlen terület

0,3049

100.

701

100

Beépítetlen terület

3,7953

101.

700

100

Beépítetlen terület

0,1644

102.

686

22

Beépítetlen terület

0,0507

103.

678

100

Beépítetlen terület

0,0338

104.

679

100

Beépítetlen terület

0,0141

105.

1382/1

100

Beépítetlen terület

0,008

106.

232

100

Beépítetlen terület

0,0842

107.

1596/2

100

Beépítetlen terület

0,1767

108.

1289

100

Beépítetlen terület

0,0655

109.

1288

100

Beépítetlen terület

0,0848

110.

1594

100

Művelődési ház

Fő út 75.

0,0354

112.

100

KTV-hálózat

Istenmezeje

4. melléklet a 9/2013.(IV.30) önkormányzati rendelethez

Vagyonkezelésbe adott vagyon

Ssz.

Hrsz.

Cím

Tul. Arány

Terület [Ha]

Megne- vezés

Jogcím

Jogosult

1

622

Nefelejcs utca, 16/A.

100%

általános iskola

Vagyonkezekői szerződés

A teljes tulajdon Klebesberg Intézményfenntartó Központ Budapest

1

Módosította a 10/2013. (VI.13.) önkormányzati rendelet 1. §-a. Hatályos: 2013. VI. 15-től.

2

Módosította a 10/2013. (VI.13.) önkormányzati rendelet 1. §-a. Hatályos: 2013. VI. 15-től.

3

Módosította a 10/2013. (VI.13.) önkormányzati rendelet 2. § (1) bekezdése. Hatályos: 2013. VI. 15-től.

4

Beiktatta a 10/2013. (VI.13.) önkormányzati rendelet 2. § (2) bekezdése. Hatályos: 2013. VI. 15-től.

5

Módosította a 10/2013. (VI.13.) önkormányzati rendelet 3. §-a. Hatályos: 2013. VI. 15-től.

6

Módosította a 10/2013. (VI.13.) önkormányzati rendelet 3. §-a. Hatályos: 2013. VI. 15-től.

7

A 21-22. sort beiktatta a 10/2013. (VI.13.) önkormányzati rendelet 4. §-a. Hatályos: 2013. VI. 15-től.