Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2013.(VIII.12.) önkormányzati rendelete

a köztisztviselői juttatásokról és támogatásokról

Hatályos: 2013. 08. 13

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (4) bekezdésében, 236. § (4) bekezdés a) pontjában, valamint a 237. § -ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva,

- a Bélapátfalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2011. (IV. 15.) önkormányzati rendelete 1. Melléklete I. fejezet 1. pontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Pénzügyi és Gazdasági Bizottság véleményének kikérésével,

Bélapátfalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2011. (IV. 15.) önkormányzati rendelete 1. Melléklete III. fejezet 3. pontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Ügyrendi Bizottság véleményének kikérésével -

a következőket rendeli el:

1. §


(1) E rendelet hatálya a Bélapátfalvai Közös Önkormányzati Hivatal által foglalkoztatott köztisztviselőkre terjed ki.

(2) E rendelet rendelkezéseit a polgármesterre is megfelelően alkalmazni kell.  A polgármestert megillető juttatások feltételei tekintetében a Közszolgálati Szabályzat rendelkezései az irányadók.

2. §


(1) A köztisztviselők részére az alábbi juttatások biztosíthatók:

a) lakásépítési és lakásvásárlási támogatás,

aa) munkáltatói kölcsön

b) családalapítási támogatás,

c) szociális támogatás

ca) hivatali segély,

cb) temetési segély,

d) illetményelőleg,

e) tanulmányi ösztöndíj, képzési, továbbképzési, nyelvtanulási támogatás,

f) cafetéria, az irányadó jogszabályi rendelkezések előírásai szerint.

(2) E rendeletben meghatározott juttatások fedezetét a költségvetési rendeletben tervezni kell.

3. §


(1) Az osztályvezetői szintnek megfelelő vezetői megbízással rendelkező köztisztviselőt vezetői illetménypótlék illeti meg.

(2) A vezetői illetménypótlék mértéke a vezető alapilletményének 10%-a.

4. §


A középiskolai végzettségű köztisztviselők illetménykiegészítésre jogosultak. Az illetménykiegészítés mértéke a köztisztviselő alapilletményének 15%-a.

5. §


A köztisztviselőket megillető választható cafetéria – juttatás éves keretösszege 2013. évtől bruttó 193 000 Ft. 

6. §


A jelen rendeletben meghatározott juttatások mértékét, feltételeit, az elbírálás és az elszámolás rendjét, valamint a visszatérítés szabályait a jegyző a Közszolgálati Szabályzatban állapítja meg.

7. §


(1) Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének jelen 14/2013. (VIII. 12.) önkormányzati rendelete a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) Hatályát veszti a köztisztviselők szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatásairól, valamint a szociális és kegyeleti támogatásairól szóló 18/2001. (X. 29.) önkormányzati rendelet és az azt módosító 8/2004. (III. 30.), 12/2009. (IX. 15.) és az 5/2011. (II. 15.)  önkormányzati rendeletek.