ERDŐTELEK ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2013.(VII.19.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

a köztisztaságról, a közterületek tisztántartásáról, a közterületek használatáról szóló 24/2003.(XII.10.) önkormányzati rendeletének módosításáról.

Hatályos: 2013. 07. 20- 2013. 07. 21


Erdőtelek Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 34. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, valamint az egyes törvényeknek a közigazgatási hatósági eljárásokkal, az egyes közhiteles hatósági nyilvántartásokkal összefüggő, valamint egyéb törvények módosításáról szóló 2013. évi LXXXIV. törvény 98. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva a köztisztaságról, a közterületek tisztántartásáról, a közterületek használatáról szóló 24/2003.(XII.10.) ör. (továbbiakban: Rendelet) módosításáról a következőket rendeli el:

1. §

A Rendelet az alábbi 6/A. §-sal egészül ki:

„Az önkormányzat tulajdonában álló közterületek filmforgatási célú igénybevétele

6/A. §

(1)Az önkormányzat tulajdonában álló közterületek a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény (a továbbiakban: Mgtv.) szerinti filmalkotás forgatása céljából történő igénybevételére (továbbiakban: filmforgatás) jelen Rendelet 6/A. § rendelkezéseit kell alkalmazni.

(2)A filmforgatás célú közterület-használattal összefüggő, Mgtv-ben meghatározott képviselő-testületi hatásköröket a polgármester gyakorolja.

(3)A forgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható, valamint a rendkívüli természeti események esetén a közterület-használati engedélyt olyan időtartamban kell meghosszabbítani és a közterület-használatot engedélyezni, ameddig a filmforgatás akadályozott volt.

(4)A közterület-használatot ilyen esemény esetén az akadály elhárulása után azonnal, természeti esemény esetén az esetleges kárelhárítást és helyreállítást követően újra biztosítani kell.

(5)A közterület filmforgatási célú igénybevétele a 30 napot nem haladhatja meg, mely kérelemre meghosszabbítható.

(6)A fizetendő közterület-használat díja:

a.)Forgatási helyszín                                           300 Ft/m2/nap

b.)Technikai kiszolgálás                                      150 Ft/m2/nap

c.)Stáb parkolás                                                 100 Ft/m2/nap”

2. §

Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

Erdőtelek, 2013. július 18.

                 Forgács Jánosné                                  Lőcseiné Nagy Mária
                         polgármester                                                              jegyző

A rendelet kihirdetve:

Erdőtelek, 2013. július 19.

Lőcseiné Nagy Mária
jegyző