ERDŐTELEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2016.(XII.9.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

Az egészségügyi alapellátások körzeteinek meghatározásáról

Hatályos: 2016. 12. 12- 2024. 07. 16

ERDŐTELEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2016.(XII.9.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

Az egészségügyi alapellátások körzeteinek meghatározásáról

2016.12.12.

Erdőtelek Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a Magyarország helyi Önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 4. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6 §-ában kapott felhatalmazás alapján, a Kormány által kijelölt praxiskezelő által megadott szempontokat figyelembe véve és az alapellátásért felelő országos módszertani intézet, valamint az Ügyrendi Bizottság véleményét kikérve a következőket rendeli el:

1. § (1) Erdőtelek község Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) a település közigazgatási területén kettő vegyes háziorvosi körzetben gondoskodik a háziorvosi ellátásról.

(2) Az (1) bekezdés szerinti körzetek

a) I. számú háziorvosi körzet, székhelye: Erdőtelek, Érsor utca 11., melynek területi beosztását a rendelet 1. melléklete tartalmazza és a

b) II. számú háziorvosi körzet, székhelye: Erdőtelek, Fő utca 90. melynek területi beosztását a rendelet 2. melléklete tartalmazza

2. § (1) Az Önkormányzat egy fogorvosi körzetben – székhelye: Erdőtelek, József Attila utca 6/1. – gondoskodik a fogorvosi alapellátásról.

(2) A fogorvosi körzet beosztása megegyezik Erdőtelek község közigazgatási területével.

(3) A körzet biztosítja Tenk község fogorvosi alapellátását is.

3. § (1) Az Önkormányzat kettő védőnői körzetben gondoskodik a védőnői ellátásról.

(2) Az (1) bekezdés szerinti körzetek

a) I. számú védőnői körzet, melynek területi beosztása megegyezik az I. számú háziorvosi körzettel és a

b) II. számú védőnői körzet, melynek területi beosztása megegyezik a II. számú háziorvosi körzettel.

(3) az I. számú védőnői körzet a II. számú védőnői körzettel közösen látja el az Erdőtelki Kerekerdő Óvoda védőnői feladatait és önállóan az Erdőteleki Mikszáth Kálmán Általános Iskola 5-8. évfolyamának védőnői feladatait.

(4) a II. sz. védőnői körzet ellátja az Erdőteleki Mikszáth Kálmán Általános Iskola

1-4. évfolyamának védőnői feladatait.

4. § Az Önkormányzat az óvoda, iskola- és ifjúság-egészségügyi orvoslással kapcsolatos feladatokat a település teljes közigazgatási területére vonatkozóan a II. számú háziorvosi körzeten keresztül biztosítja.

5. § (1) Az Önkormányzat a háziorvosi ellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátást Dél-Hevesi Kistérségi Társuláson keresztül, Heves, Szerelem Alfréd u. 32. székhelyen biztosítja.

(2) A fogászati ellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátást az Egri Közszolgáltatások Városi Intézetén keresztül, Eger, Klapka György u. 1. székhelyen biztosítja.

6. § (1) A rendelet 2016. december 12-én lép hatályba.

(2) Hatályát veszti az Erdőtelek község háziorvosi körzeteinek kialakításáról szóló 9/2002.(VI.20.) önkormányzati rendelet.