Noszvaj Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2018. (XI.30.) önkormányzati rendelete

a szociális célú tűzifa támogatásról szóló 15/2017. (XI.30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 12. 01- 2018. 12. 01

Noszvaj Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotási hatáskörében eljárva, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

  1. §

A szociális célú tűzifa támogatásról szóló 15/2017. (XI.30.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: R.) 1. § (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„1. § (1) A Pénzügyi- Gazdasági és Ellenőrző Bizottság- (a továbbiakban: Bizottság) - abban az esetben, amennyiben az Önkormányzat szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolódó kiegészítő, vissza nem térítendő támogatásban részesül - vissza nem térítendő, természetbeni szociális támogatásként háztartásonként legfeljebb 1-5 m3 tűzifát biztosít azoknak a noszvaji lakóhellyel rendelkező szociálisan rászorult személyeknek, háztartásoknak akik:

        a) a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény szerint

 aktív korúak ellátására, időskorúak ellátásra vagy – tekintet nélkül annak természetbeni, vagy pénzbeli formában történő nyújtására – települési támogatásra (e támogatásban részesülők közül különösen a lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viselésével kapcsolatos támogatásban részesülők) jogosultak,

        b) a gyermekek védelméről és gyámügyi igazgatásról szóló törvényben szabályozott halmozottan hátrányos helyzetű             gyermeket nevelő családok,

        c) egyéb szociálisan rászorultak, úgymint

-70 év feletti egyedülálló (özvegy, elvált, hajadon, nőtlen) személyek, akiknek a havi jövedelme a 115.000 Ft-ot nem haladja meg,

-70 év alatti tartósan betegek, akiknek az egy főre eső havi jövedelme a 100.000 Ft-ot nem haladja meg feltéve, hogy a lakásukat fával fűtik.”

2. §

Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti. A rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti az R. 3. § (2) bekezdése.



                                 Bóta Géza                                        Hegyiné Kertész Zsuzsanna

                               polgármester                                                        jegyző