Noszvaj Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2018. (V.2.) önkormányzati rendelete

a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 4/2015.(II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 05. 03- 2018. 05. 03

Noszvaj Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, valamint Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában megállapított feladatkörében eljárva, továbbá a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 132. § (4) bekezdés g) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az alábbiakat rendeli el:


1.§

A szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 4/2015.(II. 27.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) kiegészül az alábbi rendelkezéssel:


„11/A. §

(1)

Az önkormányzat Képviselő-testülete a Határtalanul! program keretében megvalósuló, a külhoni magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővülésének elősegítését támogatja.

Átruházott hatáskörben a polgármester

-a Románia, Szlovákia, Szerbia, Ukrajna, Szlovénia vagy Horvátország magyarlakta területeire irányuló tanulmányi kiránduláson résztvevő, és

-az utazás időpontjában a Noszvaji Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában tanulói jogviszonnyal és noszvaji állandó lakcímmel rendelkező tanulók részére kérelem alapján

egyszeri, vissza nem térítendő támogatást biztosít 10.000 Ft/utazó diák összeg erejéig.

A támogatás folyósításának feltétele, a Támogatáskezelővel kötött szerződés vagy támogatói okirat bemutatása és a közoktatási intézmény igazolása, hogy a tanuló a Határtalanul! programban részt vesz. Egy diák egy Határtalanul! programban való részvételét támogatja az önkormányat.

A támogatás összegét a hivatal a szülő, vagy meghatalmazás alapján az osztályfőnök részére folyósítja határozat alapján.

(2)

Az önkormányzat Képviselő-testülete a polgármesterre átruházott hatáskörben a Noszvaji Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában tanulói jogviszonnyal, noszvaji állandó lakcímmel rendelkező tanulók és kísérő tanáruk országos, tanulmányi- és sportversenyeken való részvételét (szállás, utazás, étkezési hozzájárulás) támogatja 10.000 Ft/fő összeg erejéig kérelem alapján.

A támogatás folyósításának feltétele,

-a versenyen való részvételt igazoló dokumentum bemutatása és

-a közoktatási intézmény igazolása a részvételről.

A támogatás összegét a szülő, vagy meghatalmazás alapján a versenyre felkészítő kísérő tanár részére folyósítja határozat alapján a hivatal.

(3)

Az önkormányzat Képviselő-testülete a Noszvaji Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában tanulói jogviszonnyal és noszvaji állandó lakcímmel rendelkező tanulók kitűnő és jeles tanév végi tanulmányi eredményeit támogatja természetben, jutalomkönyv formájában. „


2.§

(1) Ezen rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba, és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.

(2) E rendelet rendelkezéseit a 2017/2018-as tanév II. félévétől kezdődően kell alkalmazni.




                  Bóta Géza                                                     Hegyiné Kertész Zsuzsanna

                 polgármester                                                               jegyző