Noszvaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 12.) önkormányzati rendelete

a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvénynek az Önkormányzati Hivatal közszolgálati tisztviselőinek jogviszonyával összefüggő egyes kérdéseiről

Hatályos: 2024. 03. 02

Noszvaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 12.) önkormányzati rendelete

a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvénynek az Önkormányzati Hivatal közszolgálati tisztviselőinek jogviszonyával összefüggő egyes kérdéseiről

2024.03.02.

Noszvaj Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvény 62. § (6) bekezdésében és a közszolgálati tisztviselőkről szóló CXCIX. törvény (továbbiakban: Kttv.) 234. § (3) – (4) bekezdéseiben, a Kttv. 236. § (4) bekezdésében, valamint a Kttv. 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § (1) E rendelet hatálya a Felsőtárkányi Közös Önkormányzati Hivatalban (továbbiakban: Hivatal) foglalkoztatott köztisztviselőkre és közszolgálati ügykezelőkre (továbbiakban együtt: közszolgálati tisztviselők) terjed ki.

(2) E rendelet szabályait a részmunkaidőben foglalkoztatott köztisztviselőkre munkaidő arányosan kell alkalmazni.

(3) A rendelet 6. §-ának (7) bekezdésében meghatározott szociális támogatások azokat a nyugállományú közszolgálati tisztviselőket illetik meg, akik a Hivataltól – illetve jogelőd szervezetétől – kerültek nyugállományba.

2. § A közszolgálati tisztviselői illetményalap 75.000,- Ft, azaz Hetvenötezer forint.

Vezetői szint

3. § A munkamegosztás szempontjából elkülönült szervezeti egység, gazdasági vezetőjének elnevezése a Kttv. 129. § (1) bekezdésében foglaltak figyelembevételével osztályvezetői szintnek felel meg.

Illetménykiegészítés

4. § (1) A Hivatal felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselője illetménykiegészítésre jogosult, amelynek mértéke a köztisztviselő alapilletményének 20 %-a.

(2) A Hivatal középiskolai végzettségű köztisztviselője illetménykiegészítésre jogosult, amelynek mértéke a köztisztviselő alapilletményének 20 %-a.

Vezetői illetménypótlék

5. § (1) A Hivatalban a vezető köztisztviselő vezetői illetménypótlékra jogosult.

(2) A vezetői illetménypótlék mértéke az osztályvezetői szintnek megfelelő vezető alapilletményének 10 %-a.

Közszolgálati tisztviselői juttatások, támogatások

6. § (1) A közszolgálati tisztviselők részére az önkormányzat rendkívüli szociális juttatásokat biztosít:

a) lakásépítési, -vásárlási, -korszerűsítési támogatás,

b) illetményelőleg.

(2) A közszolgálati tisztviselő részére az önkormányzat a következő egyéb juttatásokat biztosítja:

a) cafetéria juttatás,

b) saját gépjárművel történő munkába járás költségtérítése.

(3) A közszolgálati tisztviselő részére az önkormányzat egészségügyi juttatásként védőszemüveg (kontaktlencse) készítésének díjához történő hozzájárulást biztosítja.

(4) A közszolgálati tisztviselő részére az önkormányzat képzési, továbbképzési, nyelvtanulási támogatást nyújthat.

(5) Az elhunyt közszolgálati tisztviselővel közös háztartásban élt közeli hozzátartozót, amennyiben a közszolgálati tisztviselőt nem nyilvánították a közszolgálat halottjává, kérelmére temetési segély illeti meg. Közeli hozzátartozónak minősülnek a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 8:1. § (1) bekezdésének 1. pontjában meghatározott személyek.

(6) A közszolgálati tisztviselőt a vele közös háztartásban élt közeli hozzátartozójának halála esetén, kérelmére temetési segély illeti meg.

(7) A nyugállományú közszolgálati tisztviselőt az önkormányzat költségvetési rendeletében biztosított szociális keret terhére az alábbi pénzbeli és természetbeni támogatásokban részesülhet:

a) eseti szociális segély,

b) temetési segély.

(8) A juttatások mértékét, feltételeit, az elbírálás és elszámolás rendjét, valamint a visszatérítés szabályait a polgármester és a jegyző az egységes közszolgálati szabályzatban állapítja meg.

(9) A rendeletben foglalt juttatások és támogatások pénzügyi fedezetét a képviselő-testület az éves költségvetésében és az Önkormányzat eseti döntései alapján biztosítja.

Záró rendelkezések

7. §1

8. § Ez a rendelet 2024. március 1-jén lép hatályba.

1

A 7. § a 2010. évi CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.