Gyöngyössolymos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2017. (XII.22.) önkormányzati rendelete

Gyöngyössolymos Községi Önkormányzat Képviselőtestülete és szerveinek Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Hatályos: 2017. 12. 31

Gyöngyössolymos Községi Önkormányzat Képviselőtestülete az  Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 53. § rendelkezései  alapján, az Alaptörvény 32 cikk (1) bekezdés d) pontjában megállapított feladatkörében eljárva, a Gyöngyössolymos Községi Önkormányzat Képviselőtestülete és szerveinek Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2015.(IX. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról    a következőket rendeli el:

  1. §


A Gyöngyössolymos Községi Önkormányzat Képviselőtestülete és szerveinek Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2015.(IX. 30.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: SzMSz) 15. § (1) bekezdése helyébe az alábbi rendel-kezés lép:


15. § (1) A képviselőtestületi ülés napirendjének tárgyalási sorrendje:


a) Interpellációk és azokra adott válaszok,

     b) a Polgármester beszámolója a két ülés közötti eseményekről, tárgyalásokról, a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról,

     c) a rendelet alkotást igénylő napirendi pontok,

     d) a határozathozatalt igénylő napirendi pontok,

     e) határozathozatalt nem igénylő napirendi pontok.


2. §


Az SzMSz 24. § (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


24. § (3) A képviselőtestületi ülést 5 nappal megelőzően benyújtott interpellációt a képviselőtestületi ülésen, a később, vagy a képviselőtestületi  ülésen benyújtott, elhangzott interpellációt 15 napon belül írásban kell megválaszolni.

Az interpellációt, a rá adott válasszal együtt, a Képviselőtestület tagjainak írásban meg kell küldeni.

3. §



A Gyöngyössolymos Községi Önkormányzat Képviselőtestülete és szerveinek Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2015.(IX. 30.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: SzMSz) 1. melléklet II. pontja az alábbiak szerint módosul:


a) Elbírálja a Bursa Hungarica Pályázatokat.

b) Elbírálja a települési támogatás iránti kérelmeket.

c) Dönt a jogosulatlanul felvett ellátás visszafizetéséről.

d) Elbírálja a szociális étkeztetés, a házisegítségnyújtás iránt benyújtott kérelmeket, megállapítja a fizetendő térítési díjakat.

4. §



E rendelet 2017. december 31. napján lép hatályba.