Gyöngyössolymos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2018. (IV. 25.) önkormányzati rendelete

a Gyöngyössolymos község díszpolgári cím, Gyöngyössolymos községért érdemérem és oklevél alapításáról és adományozásáról szóló 4/2014.(I.23.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 05. 05- 2018. 05. 05

Gyöngyössolymos Községi Önkormányzat Képviselőtestülete attól a céltól vezérelve, hogy a helyi közösség szolgálatában kiemelkedő érdemeket szerzett személyek és szervezetek méltó elismerésben részesíthesse, valamint személyüket és cselekedeteiket megfelelőképpen értékelve állíthassa példaképül a jelen és az utókor elé, Gyöngyössolymos község díszpolgára címet, Gyöngyössolymos községért érdeméremet és oklevelet alapít, és ezen elismerések adományozásának feltételeiről és az eljárás rendjéről szóló 9/2015.(IV.30.) önkormányzati rendelet módosításáról   a következőket rendeli el:


  1. §


  A   Gyöngyössolymos község díszpolgári cím, Gyöngyössolymos községért érdemérem és oklevél alapításáról és adományozásáról szóló 9/2015.(IV.30.) önkormányzati rendelet 1. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„1. §. (2) Gyöngyössolymos Község díszpolgára  cím évente egyszer adható. Kivételes esetekben – településhez köthető kerek évforduló, a díszpolgári cím adományozására okot adó esemény, tevékenység évfordulója – több személy is megkaphatja a díszpolgári címet.”


2. §


E rendelet 2018. május 5-én lép hatályba.