Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/1996. (II.22.) önkormányzati rendelete

A lakástulajdon megszerzésének helyi támogatásáról

Hatályos: 2015. 07. 01- 2018. 01. 26

Gyöngyös Város Képviselő-testületének

a lakástulajdon megszerzésének helyi támogatásáról szóló

5/1996. (II.22.) KT. számú rendelete és az azt módosító

21/1996. (XI.20.),  4/2000. (II.28.), 10/2001.(III.10.), 10/2003.(III.3.), 24/2004.(IV.26.), 3/2005.(I.24.), 34/2005.(VI.22.), 44/2005.(X.24.) és 30/2009.(XII.01.)KT. számú rendeletek egységes szerkezetbe foglalt szövege



Gyöngyös Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdésében, továbbá a lakáscélú állami támogatásokról szóló módosított 12/2001.(I.31.)Kormányrendelet /továbbiakban: Kormány-rendelet/ 23. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja:      


A rendelet célja


1. §


E rendelet célja, hogy az arra rászoruló fiatal családok részére az első közös, egyedülállók részére az első lakástulajdon megszerzéséhez pénzügyi támogatást nyújtson.       


A támogatásban részesíthetők köre


2. §


(1) [1]Helyi támogatásban azok a rászoruló nagykorú személyek részesíthetők, akik


  1. ) házastársak, vagy élettársak,
  2. ) egyedülállók, ideértve a gyermekét egyedül nevelő személyt is,


és a kérelem benyújtásának időpontját megelőzően legalább 3 éves folyamatos gyöngyösi lakóhellyel rendelkeznek és életvitelszerűen Gyöngyös város közigazgatási területén élnek, vagy legalább 3  éves folyamatos gyöngyösi munkaviszonnyal rendelkeznek.



(2) Házastársak /élettársak/ részére támogatás akkor nyújtható, ha az (1) bekezdésben meghatározott feltételeknek legalább az egyik fél megfelel.


(3) Házastársak /élettársak/ kizárólag együtt részesíthetők helyi támogatásban és csak akkor, ha a támogatással érintett ingatlanon mindketten és kizárólagosan - vagyoni értékű joggal nem terhelt - tulajdoni illetőséget szereznek. A támogatásban részesült feleket a fizetési kötelezettség egyetemlegesen terheli.


(4) Fiatal családok részére nyújtott támogatás esetén előnyben kell részesíteni azokat, akiknél sem egyik félnek, sem kiskorú gyermekének, sem együttköltöző családtagjának nincs és nem is volt lakástulajdona, lakástulajdonban 50%-ot elérő tulajdoni hányada.


A támogatás felhasználása


3. §


Helyi támogatás nyújtható Gyöngyös Város közigazgatási területén lévő       

       

a/ új vagy használt lakás megszerzéséhez, 


b/ nem lakás céljára szolgáló helyiség lakássá történő átalakításához,

       

c/ üres lakótelek beépítéséhez, önálló lakást eredményező lakóházbővítéshez,      


d/ …


e/ emelet-ráépítés, tetőtér-beépítés, lakótelepi lapostetős épületek magastetős, lakás-kialakítással együttjáró beépítéséhez, továbbá az avult épületek bontásával megvalósuló lakás építéséhez,


       f/[2] lakásnagyságot növelő lakásbővítéshez.


A támogatás formái és mértéke


4. §


(1)[3] A támogatás formái:       

                

                     a)  kamatmentes kölcsön       

  b)  kamatmentes kölcsön és vissza nem térítendő támogatás együtt, azzal, hogy a vissza nem térítendő támogatás aránya nem haladhatja meg a megítélt támogatás összegének 50 %-át.


(2) A támogatás az Önkormányzat költségvetésében elfogadott keretösszegből nyújtható. A támogatás összege a 3. § a./, c./ pontja esetében legfeljebb 1.000.000 Ft, a 3. § b./ pontja esetében legfeljebb 500.000 Ft, a 3. § e./ pontja esetében legfeljebb 1.200.000 Ft, de nem haladhatja meg a vételár, építési költség  50 %-át.       


       (3) …

(4) [4]…          

Kizáró okok


5. §


(1) Nem adható támogatás annak, akinek vagy a vele együtt lakó, illetve együtt költöző személyek valamelyikének       


a/[5] önkormányzati lakásra fennállt bérleti joga a Ptk. 6:348. §-án alapuló felmondás miatt szűnt meg,”

  

b/ a lakásra tulajdonjogot önkormányzati lakásra vonatkozó vételi, elővásárlási jog gyakorlásával vagy a bentlakó bérlőt megillető jog, illetve kedvezmény alapján szerez,        


c/ építeni, megvásárolni kívánt lakásának szobaszáma az együtt költöző hozzátartozók száma alapján meghaladja a Kormányrendelet 3. § (1)-(3) bekezdéseiben meghatározott méltányolható lakásigény felső határát, az együtt költöző hozzátartozókat csak akkor lehet figyelembe venni, ha az építtetővel/vásárlóval a házastársat/élettársat és gyermeket kivéve legalább egy éve közös háztartásban élnek,


d/ …. 

         

(2) Nem adható támogatás, ha   

       

a/ a kérelmező vagy a  vele együtt lakó, együtt költöző személy valamelyike a kérelem benyújtását megelőzően helyi támogatásban részesült.

       

b/ lakásépítés esetén a kérelem benyújtásakor a támogatást kérő lakás használatbavételi engedéllyel rendelkezik.

       

c/ a lakás vételárát a kérelmező teljes egészében kiegyenlítette.

    

d/[6] a kérelmező és a vele együtt lakó és együtt költöző személyek számát figyelembe véve az egy főre eső havi nettó jövedelem házastársak, élettársak esetén az öregségi nyugdíjminimum 450  %-át, egyedül állók esetében 550  %-át meghaladja,”     

             

e/ kérelmező és a vele együtt lakó és együtt költöző személyek együttesen olyan forgalomképes ingó és ingatlan vagyonnal rendelkeznek, amelynek együttes forgalmi értéke a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 50-szeresét meghaladja, kivéve, ha annak hasznosítása a vagyonnal rendelkező megélhetését veszélyezteti.  

A vagyon mértékének megállapításánál figyelmen kívül kell hagyni;


                  ea/ lakásépítés esetében a beépítendő ingatlan értékét, valamint azt a vagyont, készpénzt, amely a

                       lakásépítés saját anyagi eszközéül szolgál,


eb/ [7]

      

ec/[8] a szokásos életszükségleti és berendezési tárgyakat, valamint azon vagyontárgyakat, amelyek

     kizárólag munkaeszközként szolgálnak vagy kizárólag a jövedelem megszerzéséhez szükségesek,

     illetve a mozgáskorlátozottságra tekintettel tartott gépjárművet,


 f/ [9]a kérelmező nem rendelkezik az építési költség / vételár / 30 %-ával, kivéve a fiatalok lakáskölcsönéhez kapcsolódó állami kezességvállalásnak és érvényesítésének részletes szabályairól szóló 4/2005(I.12.) Korm. rendelet feltételeinek megfelelő kérelmezőket.


          g/   

                ga/ az új lakás vételára, építési költsége – telekárat kivéve – az ugyanolyan szobaszámú lakásoknak a

                     Gazdasági Minisztérium által közzétett építési átlagköltségét meghaladja,


                gb/ a használt lakás vételára - telekárat kivéve - az ugyanolyan szobaszámú lakásoknak a Gazdasági

                     Minisztérium által közzétett építési átlagköltségének 60 %-át meghaladja.


h/ önkormányzati tulajdonú bérlakás bérleti jogáról pénzbeli  térítés ellenében mondott le az önkormányzat javára.


i/ a megvásárolni kívánt lakás állékonysága, állapota statikus szakértő szakvéleménye alapján legalább 10 évig nem lakható.

  

j/ a lakástulajdon megszerzése önkormányzati bérlakás bérleti jogának cseréjével történik ide nem értve a házastársak /élettársak/ egészhez viszonyított közös tulajdon szerzését.    


k/ a lakástulajdon megszerzése résztulajdoni hányad megvásárlásával történik.


l/ a megvásárolt lakást a támogatást kérő nem tehermentesen szerzi meg, vagy a megvásárolt/épített lakásra vagyoni értékű jogot kíván bejegyeztetni.


m/ fiatal család esetében a kérelmező vagy házastársa/élettársa vagy a vele együtt költöző személy meglévő  lakástulajdonát a kérelem benyújtásáig nem értékesítette, kivéve, ha az ingatlan haszonélvezeti/özvegyi joggal terhelt és ezen jog jogosultja ténylegesen a lakásban lakik.


n/ a kérelmező a kérelemben olyan valótlan tényt, adatot közöl, amely számára a támogathatóság szempontjából jogosulatlan előnyt jelent.

o./ a kérelmező hozzátartozójával köt lakóingatlan vásárlására irányuló adásvételi szerződést, kivéve, ha az eladó a vételár felhasználásával másik lakástulajdont vásárol és ennek megtörténtét adásvételi szerződéssel, valamint az ingatlan-nyilvántartási eljárás megindítását a tulajdoni lapon feltüntetett széljeggyel igazolja, valamint kivéve akkor, ha a szerződéses akarat valódisága egyéb módon igazolható.


Teljesítési idő


6. §

        

(1) A kamatmentes kölcsön formájában nyújtott támogatást a törlesztés megkezdésétől számított legfeljebb tíz év alatt, havi egyenlő részletekben kell visszafizetni minden hó 10. napjáig. Pénzintézeti kölcsön igénybevétele esetén a kölcsön törlesztésének megkezdésével egyidőben, egyéb esetben a támogatás igénybevételétől számított harmadik hónaptól kezdve.

       

       (2)[10] A havi törlesztő részlet minimális összege 5 000 Ft.

  

7. §


(1) A kölcsöntörlesztés megkezdését követően kérelemre rendkívüli méltányosságból legfeljebb kettő évre engedélyezhető a törlesztés felfüggesztése akkor, ha a lakásépítéssel, vásárlással kapcsolatos pénzintézeti kölcsönök havi törlesztő részleteinek összege legalább 3 hónapon keresztül a támogatásban részesült család havi nettó összjövedelmének 30 %-át meghaladja. A visszafizetés időtartama azonban ez esetben sem haladhatja meg a 10 évet.       


(2)  A kölcsön visszafizetése kérelemre a kérelmező szociális és jövedelmi viszonyai alapján rendkívüli méltányosságból részben vagy egészben elengedhető annak a családnak /személynek/, aki önhibáján kívül került olyan helyzetbe, hogy nem képes a lakás építésével /vásárlásával/ összefüggő hitelek havi törlesztő részleteinek megfizetésére. A kölcsön visszafizetésének elengedése esetén az önkormányzat javára bejegyzett jelzálogjogot a szerződésben szereplő eredeti időpontig fenn kell tartani. Az ingatlan cserelakás nélküli elidegenítése esetén a támogatásban részesült köteles az elengedett kölcsön összegét egyösszegben visszafizetni.


Szerződést biztosító mellékkötelezettség


8. §

       

(1) A kamatmentes kölcsön formájában nyújtott támogatással szerzett ingatlanra a támogatás összege és járuléka erejéig – a tartozás teljes visszafizetéséig – az ingatlan-nyilvántartásba jelzálogjogot, valamint ennek biztosítására elidegenítési és terhelési tilalmat kell az Önkormányzat javára bejegyezni.


(2) [11]


(3) [12]A 4. § (1) bekezdés b) pontja szerint nyújtott támogatás esetén a vissza nem térintendő támogatás biztosítására bejegyzett jelzálogjogot, valamint elidegenítési és terhelési tilalmat 5 éves időtartamra abban az esetben is fenn kell tartani, ha a támogatásban részesített a kamatmentes kölcsön összegét öt éven belül kiegyenlíti.


(4) Az ingatlan (1)-(3) bekezdésben meghatározott időtartamon belüli - cserelakás nélküli – elidegenítése esetén a támogatásban részesült a kamatmentes kölcsönből még hátralévő részt, valamint a vissza nem térítendő támogatás teljes összegét, ez utóbbi - szerződés megkötésének időpontjától számított - Ptk. szerinti törvényes kamataival együtt egy összegben köteles visszafizetni. Ezen rendelkezés irányadó abban az esetben is, ha a cserelakás nem Gyöngyös közigazgatási területén található. 


(5) A támogatás felhasználásával szerzett ingatlan értékesítése esetén  másik – Gyöngyös közigazgatási területén lévő - lakás egyidejű vásárlása mellett – a támogatás összegének biztosítására bejegyzett jogok és tények – az (1)–(3) bekezdésben meghatározott eredeti időpontig átjegyezhetők, feltéve, ha a támogatást kérőnek a kölcsön formájában nyújtott támogatással kapcsolatos hátralékos tartozása nincs.


(6) [13]…  

Változás a felek személyében


9. §


(1) Indokolt esetben bármelyik támogatásban részesített elbocsátható a szerződésből.


(2) Ezen hozzájárulás csak akkor adható meg, ha a szerződésből kilépni kívánó fél a hátralévő tartozás (kamatmentes kölcsön) arányos részét, és a vissza nem térítendő támogatás ráeső összegét a támogatást nyújtó részére megfizette, a támogatással érintett lakáson fennálló tulajdoni illetősége (használati joga) teljesen megszűnt, és a szerződésben maradó fél részéről a ráeső tartozás visszafizetése biztosított.


Szerződésszegés


10. §


(1) A támogatásban részesült a kamatmentes kölcsön - szerződésszegés időpontjában -  hátralévő részét, valamint a vissza nem térítendő támogatás teljes összegét, ez utóbbi - szerződés megkötésének időpontjától számított - Ptk. szerinti törvényes kamataival együtt egy összegben köteles visszafizetni, amennyiben


a/ egy havi törlesztő-részlettel már adós vagy nem a szerződésben foglaltaknak megfelelően teljesít és ezen tartozását írásbeli felszólítás ellenére sem rendezi,       


b/ valótlan tények közlésével, adatok elhallgatásával vagy más módon befolyásolta támogatásban részesítését,       


c/ a támogatás összegét a szerződésben rögzített céltól eltérően használta fel,       


d/ a támogatással érintett lakásra vonatkozó tulajdonjogának ingatlan-nyilvántartásba való bejegyeztetéséről értékesítés céljára épített lakás vásárlása esetén a használatbavételi engedély kiadását-, egyéb esetekben a támogatás felvételét követő 60 napon belül nem gondoskodott,       


e/ a lakás építését a jogerős építési engedélyben meghatározott határidőn belül nem kezdi meg, vagy attól engedély nélkül eltér, illetve a támogatás felvételétől számított négy éven belül nem tudja igazolni, hogy a lakásra használatbavételi engedélyt kapott,        

f/ a lakást részben vagy egészben nem lakás céljára hasznosítja, illetve használja,


g/ ellene a támogatás felhasználásával szerzett ingatlan vonatkozásában végrehajtási eljárás indul.


(2)  [14]Az (1) bekezdés a) pontjában foglaltaktól eltérően, a felhalmozódott hátralék részletekben történő pénzügyi rendezésére a támogatásban részesült kérelmet nyújthat be az Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottsághoz. A kérelemhez csatolnia kell a támogatásban részesült, és a kérelem benyújtásának időpontjában vele együtt lakó személyek 1 hónapnál nem régebbi jövedelemigazolását. [15]


(3) [16] Az Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság különösen akkor engedélyezheti a hátralék részletekben történő megfizetését, ha a kérelmező esetében - a (2) bekezdés szerint figyelembe vett jövedelmek alapján - az 1 főre eső havi nettó jövedelem az öregségi nyugdíjminimum 300 %-át, egyedül álló esetén 400 %-át nem haladja meg. Ettől eltérni különös méltánylást érdemlő esetekben lehet. [17]    


(4)  A részletfizetés időtartama 300.000.- Ft összeghatárig legfeljebb 36 hónap, az azt meghaladó hátralék esetében pedig legfeljebb 48 hónap lehet. [18]


(5)  A hátralék, valamint a későbbiekben a futamidő végéig még esedékessé váló törlesztő részletek az (1) bekezdésben foglaltak szerint esedékessé válnak, amennyiben

             a) a hátralékos a részletfizetést engedélyező rendelkezésben foglaltakat nem teljesíti,

és/vagy

b) a még le nem járt futamidejű támogatás havi törlesztő részletét a hátralékos nem teljesíti.  [19]


Lehetetlenülés

11. §


(1) Ha a szerződés érvényes megkötését követően a teljesítés olyan okból válik lehetetlenné, amelyért egyik fél sem felelős, a szerződés megszűnik és az eredeti állapotot kell visszaállítani.       


(2) Az (1) bekezdésben meghatározott esetben a támogatást igénybevevő kérheti, hogy a már megítélt támogatást másik, e rendeletben foglalt feltételeknek megfelelő lakás építéséhez /vásárlásához/ felhasználhassa.        


(3) Ha a lakás építési költsége /vételára/ eltér a korábban építeni /vásárolni/ kívánt lakás építési költségétől /vételárától/, a támogatás összege ennek figyelembe-vételével módosítható.       


(4) Ha a szerződés megszűnésétől számított 6 hónapon belül nem köt érvényes tulajdonjog bejegyzésére alkalmas új adásvételi szerződést /nem kap építési engedélyt/ az igényjogosultságot megállapító határozat hatályát veszti.       


Eljárási szabályok


12. §[20]


Lakáscélú helyi támogatással kapcsolatos ügyekben az Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság az összes körülmény gondos vizsgálatával és a rászorultság mértékének mérlegelésével dönt. Az elbírálás során a bizottság figyelembe veszi a lakás vételárát (új lakás építési költségét), a vásárláshoz (építéshez) igényelt hitel összegét, valamint a rászorultság mértékének megítéléséhez szükséges egyéb lényeges körülményeket. …………*[21]      


13. §


(1) [22]   A kérelmet az erre a célra rendszeresített formanyomtatványon a Polgármesteri Hivatal Jegyzői Irodáján keresztül kell előterjeszteni.


       (2) A kérelemhez csatolni kell:       


a/ a kérelmező, valamint a házastárs és a vele közös háztartásban élő és együtt költözők a kérelem benyújtását megelőző  3 hónapra vonatkozó jövedelemigazolását, illetve a vagyoni viszonyokra vonatkozó nyilatkozatot,      


b/ a jogerős építési engedélyt, az I. fokú hatóság által jóváhagyott építési tervet, az építés költségvetését, a támogatás felhasználásával szerzett ingatlanra vonatkozó adásvételi szerződést, ……*[23]

c/ ingatlan és ingó vagyontárgyak értékére vonatkozó szakértő által kiadott értékbecslést,


d/ a saját erő meglétéről szóló igazolást, mely pénzintézeti, munkáltatói igazolással és kérelmező nyilatkozatával történhet.


14. §


A kérelmező vagyoni viszonyai, lakáskörülményei tisztázása érdekében környezettanulmányt kell készíteni. 


15. §


(1) [24]   Az Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság döntését a Polgármesteri Hivatal Jegyzői Irodája hajtja végre, ennek során elkészíti a szerződést, a szerződésmódosítást, gondoskodik annak érvényes megkötéséről, valamint a 8. §-ban meghatározott szerződést biztosító mellékkötelezettség bejegyeztetéséről és az esetleges egyéb feladatok ellátásáról.      


(2) A folyósított helyi támogatás összegét a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi és Költségvetési Igazgatósága névre szólóan nyilvántartja, negyedévente egyezteti a pénzintézettel és szükség esetén végrehajtási eljárást kezdeményez.


Szövetkezeti és társasház-közösségek támogatása     


15/A. §


Vegyes, értelmező és hatályba léptető rendelkezések


16. §[25]


A támogatást nyújtó a támogatás kérőtől kérheti mindazoknak az adatoknak a szolgáltatását, amelyek az e rendeletben szabályozott helyi támogatási kérelmek elbírálásához, szerződéskötéshez szükségesek, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben foglaltak figyelembe vétele mellett

17. §


E rendelet alkalmazásában:      

      

1/   [26]  Fiatal: az a személy, aki a támogatás iránt előterjesztett kérelem időpontjában a 45. életévét nem töltötte be.

       Fiatal család: azok a házastársak/élettársak, akik a támogatás iránt előterjesztett kérelem időpontjában egyikük sem töltötte be a 45. életévet.

  

2/    [27]…  

  

3/    Jövedelem: a magánszemélyek jövedelemadójáról szóló törvényben jövedelemként meghatározott bevétel munkavállalói járulékkal, személyi jövedelemadóval, egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékkal, valamint a magánszemélyek jövedelemadójáról szóló törvényben elismert költségekkel csökkentett része, függetlenül attól, hogy adómentesnek vagy adókötelesnek minősül. Nem minősül jövedelemnek a temetési segély és az alkalmanként adott átmeneti segély, valamint - a személyes gondoskodásért fizetendő személyi térítési díj megállapítása kivételével - a mozgássérültek közlekedési támogatása, a rokkantsági járadék és a vakok személyi járadéka.


4/ Együttköltöző: a támogatást kérő és közeli hozzátartozója: a házastárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és nevelt gyermek, az örökbe-fogadó, a mostoha- és a nevelőszülő, valamint a testvér, továbbá az élettárs.     


5/    Együttlakó: mindaz a személy, aki együttköltöző és legalább 1 éve a támogatást kérővel azonos címen lakik.      


6/    Építés költségvetésének igazolására a lakóház tervezésére jogosult személy vagy építésügyi szakértő jogosult.  


7/    Emelet-ráépítés: meglévő épület épület-magasítással járó, függőleges irányú bővítése, új építményszinten önálló lakás létesítése érdekében.


8/    Tetőtér-beépítés: tetőtérben önálló rendeltetési egység építésével, új építményszinten önálló lakás kialakítása.


9/    Saját erő: kérelmező készpénz megtakarítása, lakás-megtakarítási számlára történt befizetése, munkáltatói támogatás, lakásépítési kedvezmény, ÁFA visszatérítés, megelőlegező kölcsön.


10/ [28]


       11/ Hozzátartozó: a házastárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha – és neveltgyermek, az

            örökbefogadó-, a mostoha és a nevelőszülő, valamint a testvér, az élettárs, az egyeneságbeli rokon

            házastársa, a jegyes, a házastárs egyeneságbeli rokona és testvére, valamint a testvér házastársa;


18. §


(1) Ez a rendelet kihirdetése napján lép hatályba. Rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell. Kihirdetéséről Gyöngyös Város Jegyzője gondoskodik.


(2) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg a 14/1992.(V.28.), 15/1991.(VIII.29.), 9/1991.(V.30.), valamint a 6/1991.(IV.25.) KT. számú rendeletekkel módosított 3/1991.(II.28.) KT. számú rendelet hatályát veszti.       

       


Gyöngyös, 1996. február 22.




                            Szabó Gyula sk.                                 Dr. Kömlei Károly sk.

                             polgármester                                                   jegyző




Az  5/1996.(II.22.) KT. számú rendelet: 1996.     március  1-jén,

a  21/1996.(XI.20.)KT. számú rendelet:  1996.  november 20-án,

a   4/2000. (II. 28.)KT. számú rendelet:  2000.     február  28-án,

a 10/2001.(III.10.)KT. számú rendelet:   2001.    március 10-én

lépett hatályba.


A  10/2003.(III.3.)KT. számú rendelet:   2003.   március   3-án  lépett hatályba. 

Rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.


A 24/2004.(IV.26.)KT. számú rendelet: 2004. április 26-án lépett hatályba.

Rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.


A 3/2005.(I. 24.)KT. számú rendelet:     2005. január 24-án lépett hatályba.

Rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.


A 34/2005.(VI. 22.)KT. számú rendelet: 2005. június 22-én lépett hatályba.

(“fészekrakó programban” résztvevőkre vonatkozó kedvezmény: önerő nélkül)


A 44/2005.(X. 24.)KT. számú rendelet:  2005. november 1-jén lépett hatályba.


A 30/2009.(XII.01.)KT. számú rendelet:  2009. december 1-jén lépett hatályba.


A 27/2015.(VI.26.) önkormányzati rendelet 2015. július 1-jén lép hatályba. A hatályba lépés napján érvényben lévő támogatási szerződésekre a megkötésük időpontjában hatályos rendelkezéseket kell alkalmazni.



[1]

Módosította a 27/2015.(VI.26.) önkormányzati rendelet

[2]

Beiktatta a 27/2015.(VI.26.) önkormányzati rendelet

[3]

Módosította a 27/2015.(VI.26.) önkormányzati rendelet

[4]

Törölte a 27/2015.(VI.26.) önkormányzati rendelet

[5]

Módosította a 27/2015.(VI.26.) önkormányzati rendelet

[6]

Módosította a 27/2015.(VI.26.) önkormányzati rendelet

[7]

Törölte a 27/2015.(VI.26.) önkormányzati rendelet

[8]

Módosította a 27/2015.(VI.26.) önkormányzati rendelet

[9]

Módosította a 27/2015.(VI.26.) önkormányzati rendelet

[10]

Módosította a 27/2015.(VI.26.) önkormányzati rendelet

[11]

Törölte a 27/2015.(VI.26.) önkormányzati rendelet

[12]

Módosította a 27/2015.(VI.26.) önkormányzati rendelet

[13]

Törölte a 27/2015.(VI.26.) önkormányzati rendelet

[14]

Módosította a 27/2015.(VI.26.) önkormányzati rendelet

[15]

Beiktatta a 30/2009.(XII.01.)KT. számú rendelet

[16]

Módosította a 27/2015.(VI.26.) önkormányzati rendelet

[17]

Beiktatta a 30/2009.(XII.01.)KT. számú rendelet

[18]

Beiktatta a 30/2009.(XII.01.)KT. számú rendelet

[19]

Beiktatta a 30/2009.(XII.01.)KT. számú rendelet

[20]

Módosította a 27/2015.(VI.26.) önkormányzati rendelet

[21]

Az utolsó mondatot törölte a 44/2005. (X.24.)KT. számú rendelet.

[22]

Módosította a 27/2015.(VI.26.) önkormányzati rendelet

[23]

Az utolsó fordulatot törölte a 44/2005. (X.24.)KT. számú rendelet

[24]

Módosította a 27/2015.(VI.26.) önkormányzati rendelet

[25]

Módosította a 27/2015.(VI.26.) önkormányzati rendelet

[26]

Módosította a 27/2015.(VI.26.) önkormányzati rendelet

[27]

Törölte a 27/2015.(VI.26.) önkormányzati rendelet

[28]

Törölte a 27/2015.(VI.26.) önkormányzati rendelet