Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének 28/2016. (IX.22.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat vagyonáról szóló 8/2016.(III.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 10. 01- 2016. 10. 01

Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. § (1) bekezdés 6. pontjában, 6. § (5) bekezdésében, 11. § (16) bekezdésében, 13. § (1) bekezdésében, 18. § (1) bekezdésében; a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 107. §-ában, 109. § (4) bekezdésében, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 97. § (2) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés e) pontjában, valamint (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva az Önkormányzat vagyonáról szóló 8/2016.(III.25.) önkormányzati rendeletét (továbbiakban: R.) az alábbiak szerint módosítja.


   1. §


A 14. § (1) bekezdés a következőre módosul:


A mező- vagy erdőgazdasági hasznosítású földek haszonbérbe vagy feles bérbe adásáról a Polgármester dönt.


2 . §


A 14. § az alábbi 14/A. §-sal egészül ki:


(1) A 14. § rendelkezéseit – az e §-ban foglalt eltérésekkel - az önkormányzati tulajdonban lévő, mezőgazdasági művelésre alkalmas, belterületi, beépítetlen, valamint zártkerti művelés alól kivett ingatlanok hasznosítása során is alkalmazni kell.


(2) Az (1) bekezdésben meghatározott azon ingatlanok, amelyek átmenetileg más módon nem hasznosíthatók, határozatlan időtartamra, kártalanítási igény kizárásával és legfeljebb három hónapi felmondási idő kikötésével mezőgazdasági célra használatba adhatók.   


(3) A jogviszony létesítéséhez a 14. § (3) bekezdésében meghatározott előhaszonbérleti jogosultságot és szerződés megkötésével kapcsolatos eljárási rendet nem kell figyelembe venni.


3 . §


A 3. melléklet 4. pontja kiegészül az alábbiakkal:


  • a pályázat kiírója a pályázat elbírálásakor a legmagasabb vételáron kívül egyéb szempontokat is figyelembe vehet – amennyiben a pályázati felhívásban szerepelnek –, és amelyek a pályázat objektív elbírálására alkalmasak,
  • a pályázat kiírója a pályázat kiírásakor felhívja az ajánlattevők figyelmét arra is, hogy amennyiben a szerződéskötésre a megadott határidőben a nyertes hibájából nem kerül sor, úgy a soron következő pályázó lép a helyére.


4 . §


A 3. melléklet 14. pontja a következőre módosul és egészül ki:


Ha a pályázati felhívásra kettő vagy több érvényes pályázat érkezik, zártkörű pályázati tárgyalást kell tartani. A pályázati ajánlatok érvényességének megállapítására a Polgármester jogosult. A pályázati tárgyaláson csak az érvényes ajánlatot tevők vehetnek részt.

5. §


A 3. melléklet 15. g. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


A levezető elnök a licitálás eredményét kihirdeti, és ez alapján megállapítja a pályázók sorrendjét. A pályázat eredményét a hatáskör gyakorlója állapítja meg.


6. §


(1) E rendelet 2016. október 1. napján lép hatályba.


(2) Hatályát veszti az 5. § (2) bekezdés második mondata.


(3) Hatályát veszti a 3. melléklet 15. i. pontjának első mondata.