Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2021. (XII. 3.) önkormányzati rendeletének indokolása

Gyöngyös város sportjáról

Hatályos: 2021. 12. 08
Gyöngyös város sportjáról
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz
A rendelet ezen szakasza meghatározza a rendelet személyi és területi hatályát.
A 2. §-hoz
A rendelet tartalmazza, hogy az Önkormányzat a Sportfejlesztési Koncepcióban foglaltak szerint alakítja ki a város sportjával kapcsolatban kötelezően és önkéntesen ellátandó feladatait a sportolás és a lakossági szabadidős sporttevékenység biztosítása érdekében.
A 3. §-hoz
A Sporttörvény rendelkezése szerint a települési önkormányzatnak rendeletben kell meghatároznia a helyi adottságoknak megfelelően a sporttal kapcsolatos részletes feladatokat és kötelezettségeket. A rendelet részletesen felsorolja az Önkormányzatnak a sporttal kapcsolatos kötelező és önként vállalt feladatait.
A 4. §-hoz
A Sporttörvény rendelkezik arról is, hogy a települési önkormányzatnak rendeletben kell meghatároznia a helyi adottságoknak megfelelően a költségvetéséből a sportra fordítandó összeget. A rendelet erre vonatkozóan szabályozza azt, hogy az Önkormányzat a mindenkori költségvetési lehetőségének megfelelően biztosítja a sporttal kapcsolatos feladatait.
Az 5. §-hoz
A kiemelkedő hazai és nemzetközi eredményeket elért sportolók és csapatok, illetve sportszakemberek teljesítmények elismerésének lehetőségét tartalmazza, amelyet az Önkormányzat helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló rendelete konkrétizál.
A 6. §-hoz
Hatályon kívül helyező rendelkezést tartalmaz.
A 7. §-hoz
Hatályba léptető rendelkezést tartalmaz.