Szihalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2017. (IX.13.) önkormányzati rendelete

Szihalom Községi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 6/2013. (III. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 09. 13- 2017. 09. 13

Szihalom Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotási hatáskörében az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Szervezeti és Működési Szabályairól a következőket rendeli el.


1. § „A Szervezeti és működési Szabályzatról szóló 6/2013. (III. 28.) önkormányzati rendelet 53. §-a a következő (5), (6), (7) bekezdéssel egészül ki.


(5) A közmeghallgatáson részt vevő helyi lakosok és helyben érdekelt szervek képviselői felszólalási jeggyel helyi közügyeket érintő kérdéseket és javaslatokat tehetnek a Képviselő-testület tagjaihoz és a helyben érdekelt szervezetek képviselőihez. Egy hozzászóló egyszer szólalhat fel, mely felszólalás keretében bármely közérdekű ügyre kitérhet együttesen legfeljebb 5 percben. A felszólalási jeggyel rendelkező a válaszadást követően viszontválaszra jogosult, melynek időtartama legfeljebb 1 perc. Az elhangzott javaslatra, kérdésre a közmeghallgatáson vagy legkésőbb 15 napon belül választ kell adni.


(6) Felszólalási jegyek a Füzesabonyi Közös Önkormányzati Hivatal Szihalmi Kirendeltségén igényelhetők a közmeghallgatás napját megelőző második napig, vagy a közmeghallgatás megkezdéséig, illetve közvetlenül a közmeghallgatás előtt  a helyszínen is, de erre az érdemi választ a Képviselő-testület 15 napon belül köteles megadni.


(7) A felszólalási jegyek névre szólóak, egy személy, szervezet csak egy jegyet igényelhet.”


2. § Ez a rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba, és azt követő napon hatályát veszti.