Hevesaranyos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2017. (VI.21.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztési, településrendezési és településképi eszközök készítésével, felülvizsgálatával, módosításával kapcsolatos partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2017. 06. 21

Hevesaranyos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 29. §-ában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 1. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a településfejlesztési koncepció, az integrált településfejlesztési stratégia, a településrendezési eszközök, a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet készítésével, módosításával kapcsolatos partnerségi egyeztetés szabályairól a következőket rendeli el:


  1. A rendelet alkalmazási köre


1. §


A nyilvánosság és közösségi ellenőrzés lehetőségének biztosítása érdekében a településfejlesztési koncepció (a továbbiakban: koncepció), az integrált településfejlesztési stratégia (a továbbiakban: stratégia) és a településrendezési eszközök a településképi arculati kézikönyv (továbbiakban kézikönyv) és a településképi rendelet készítését, módosítását a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Településkódex) 28. § (1) bekezdése alapján a polgármester partnerségi egyeztetés útján egyezteti a településen illetve a tervezési területen és hatáskörnyezetében érintett partnerekkel (a továbbiakban: partnerek). 

2. A partnerségi egyeztetésben részt vevő partnerek köre


2. §

A partnerségi egyeztetésben részt vevő partner Füzesabony város közigazgatási területén:

a) Hevesaranyos község lakossága

b) Hevesaranyos községben székhellyel, telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezet,

c)  Hevesaranyos községben székhellyel bejegyzett civil szervezet.

d)  Hevesaranyos községben egyházi szervezet


3. A partnerségi egyeztetésben részt vevők tájékoztatásának módja és eszközei


    3. §


    (1) A településfejlesztési, a településrendezési vagy településképi dokumentum fajtájától és az egyeztetési eljárás fajtájától függően a mellékletben meghatározott egyeztetési szakaszokban a polgármester az értelmezéshez szükséges részletezettséggel elkészített dokumentumot, és szükség esetén alátámasztó munkarészeket tartalmazó dokumentációt tesz közzé Hevesaranyos község  hivatalos honlapján tájékoztatásul.

    (2) A polgármester előzetes tájékoztatást és véleményeztetés céljából történő tájékoztatást ad az alábbi eszközökkel:

    a) Hevesaranyos  község  Önkormányzati  Hivatal épületében lévő hirdetőtáblán,

    b) Hevesaranyos  község hivatalos honlapján,

    c) lakossági fórumon (falugyűlés), leghamarabb 8 nappal az a) b) pontokban meghatározottak után.

    (3) A (2) bekezdésben felsorolt tájékoztatási eszközöket a mellékletben meghatározott módon kell alkalmazni. 

    4. Az egyeztetésben részt vevők javaslatai és véleményei közlésének módja


    4. §


    A közzétett felhívás és tájékoztatás alapján a partnerek a felhívásban vagy a lakossági fórumon meghatározott legalább 8 napos határidőig írásos javaslatokat tehetnek, véleményt nyilváníthatnak.

    a) a Önkormányzati  Hivatal címére történő megküldéssel vagy

    b) elektronikus levélben történő megküldéssel a felhívásban meghatározott e-mail címre, amennyiben a felhívás ilyet tartalmaz, ha nem a Önkormányzati  Hivatal elektronikus címére. 

    5. Az egyeztetésben részt vevők javaslatainak és véleményeinek kezelése


    5. §


    (1) A beérkezett javaslatok, vélemények, az ezekre adott válaszok és kapcsolódó iratok dokumentálásáról és nyilvántartásáról gondoskodni kell.

    (2) A véleményeztetés céljából történő tájékoztatásra válaszként beérkezett javaslatokra, véleményekre választ kell adni, amely el nem fogadott javaslat vagy vélemény esetén indokolást is tartalmaz.

    (3) A vélemények tisztázása érdekében az önkormányzat a partnerekkel további egyeztetést kezdeményezhet, amelyről jegyzőkönyvet kell készíteni. Az egyeztetés módja lehet - az önkormányzat döntése alapján - a meghívásos tárgyalás.

    (4) Azt a partnert, aki a partnerségi egyeztetés során véleményt nem adott, vagy adott, de az egyeztető tárgyaláson szabályos meghívás ellenére nem vett részt, a továbbiakban kifogást nem emelő partnernek kell tekinteni.

    (5) Az el nem fogadott javaslatokról, véleményekről készített összefoglalást az önkormányzat a hivatalos honlapján közzéteszi, és erről hirdetményt is megjelentet szintén a honlapon.

    6. Az elfogadott koncepció, stratégia, településrendezési eszközök, kézikönyv és településképi rendelet nyilvánosságát biztosító intézkedések


    6. §


    (1) Az önkormányzat az elfogadott koncepciót, stratégiát és településrendezési eszközt, kézikönyvet és településképi rendeletet a kihirdetését követő 10 napon belül teljes terjedelmében feltölti  Hevesaranyos község hivatalos honlapjára.

    (2) A (1) bekezdés szerinti intézkedésről a polgármester hirdetményt tesz közzé

    a) Az önkormányzat épületében lévő hirdetőtáblán, illetve

    b) Hevesaranyos község hivatalos honlapján,

    7. Záró rendelkezések


    7.§


     (1) E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba, rendelkezéseit a hatálybalépését követően indult eljárásokban kell alkalmazni.