Bakonyszombathely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2017. (VI.01.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztéssel és településrendezéssel, a települési arculati kézikönyvvel és a településképi rendelettel összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól.

Hatályos: 2018. 01. 09- 2018. 01. 29

Bakonyszombathely Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. Általános rendelkezések


1. § (1) E rendelet hatálya Bakonyszombathely község (a továbbiakban: település) közigazgatási területére vonatkozó településfejlesztési koncepció, integrált településfejlesztési stratégia, településképi arculati kézikönyv, településképi rendelet és a településrendezési eszközök készítésének vagy módosításának eljárására terjed ki.


(2) Az egyeztetésben résztvevők (a továbbiakban: partnerek) köre:

a) a településen bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező természetes személy;

b) a településen székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező vállalkozás;

c) nyilvántartott érdekképviseleti szervezet, amelynek a település a működési hatókörébe tartozik;

d) bejegyzett civil szervezet, amelynek a település a működési hatókörébe tartozik;

e) a településen működő, jogszabályban elismert egyház.


2. A partnerek tájékoztatásának módja és eszközei


2. § (1)Bakonyszombathely Község Önkormányzata (a továbbiakban: önkormányzat) a partnerek tájékoztatásának elősegítésére a bakonyszombathelyi önkormányzati honlapon külön tárhelyet biztosít a partnerségi egyeztetés során keletkező dokumentációk egységes megjelenítése érdekében.

(2) A polgármester a partnereket a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló kormányrendeletben foglaltak szerint, jelen rendelet mellékletében meghatározott módon tájékoztatja.

(3) A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról, a településrendezési eszközökről, a települési arculati kézikönyvről és a településképi rendeletről az egyeztetési eljárás módjától és az egyeztetés szakaszától függően jelen rendelet mellékletében meghatározott helyen és módon a polgármester az értelmezéshez szükséges részletezettségű és szükség esetén alátámasztó munkarészeket tartalmazó tájékoztatást tesz közzé, melynek megjelenéséről felhívást tesz közzé az önkormányzati honlap főoldalán.

(4) A lakossági fórum meghívóját annak időpontját megelőzően legalább 8 nappal a helyben szokásos módon közzé kell tenni.

3. A partnerségi észrevételek, javaslatok közlésének és nyilvántartásának rendje


3. § (1) A közzétett tájékoztató alapján a partnerek a tájékoztatás megjelenését követő 8 napon belül észrevételeket, javaslatokat tehetnek az alábbi módokon:

a) papír alapon az önkormányzat hivatalában, ügyfélfogadási időben történő személyes leadással,

b) levélben az önkormányzat címére 2884 Bakonyszombathely, Kossuzh L.u. 31. történő megküldéssel,

c) elektronikus levélben a bszhely@t-online.hu  e-mail címre történő megküldéssel.

(2) Lakossági fórum tartása esetén a partnereknek az írásbeli észrevételek, javaslatok megtételére a lakossági fórumot követő 8 napon belül, az (1) bekezdésben meghatározott módokon van lehetősége.

(3) Az (1) bekezdés alkalmazásában az észrevétel, javaslat önkormányzathoz történő beérkezésének idejét kell a határidő szempontjából megtartottnak tekinteni.

(4)

4. A partnerségi észrevételek, javaslatok dokumentálásának rendje


4. § (1)

(2)

(3)


5. A nyilvánosságot biztosító intézkedések


5. § (1) Valamennyi elfogadott koncepció, stratégia, településrendezési eszköz, települési arculati kézikönyv és településképi rendelet jóváhagyását, kihirdetését követő 15 napon belül a polgármester az elfogadott dokumentumot teljes terjedelmében feltölti 2. § (1) bekezdésében meghatározott tárhelyre.

(2) A feltöltésről a polgármester a helyben szokásos módon felhívást tesz közzé.

6. Záró rendelkezések


6. § Jelen rendelet 2017. június 1-én lép hatályba.


                              Pintér Lajos                                                          Varga Sándor

                              polgármester                                                               jegyző