Bábolna Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2022. (VI. 30.) önkormányzati rendeletének indokolása

az egészségügyi alapellátás körzeteinek megállapításáról és kialakításáról szóló 4/2017. (III.30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 07. 01
az egészségügyi alapellátás körzeteinek megállapításáról és kialakításáról szóló 4/2017. (III.30.) önkormányzati rendelet módosításáról
Általános indokolás
Bábolna Város Önkormányzata Képviselő-testületének az egészségügyi alapellátás körzeteinek megállapításáról és kialakításáról szóló 4/2017. (III.30.) önkormányzati rendelete mellékleteit módosítani szükséges, mivel a rendeletben szerepel két puszta – Ölbő puszta és Mihályháza puszta - amelyek közigazgatásilag nem tartoznak és soha nem is tartoztak Bábolnához, kizárólag lakcímnyilvántartás szerint volt a két településrész Bábolna része.
Az elmúlt években a probléma rendezésre, került így mind Ölbő puszta, mind Mihályháza pusztai lakosai tárkányi lakcímet kaptak, így az alapellátás tekintetében is változás következett be.
Megállapításra került, hogy a 4/2017. (III.30.) önkormányzati rendeletben a változás átjegyzésre nem került, így jelen levél mellékletét képező módosítás-tervezet készült.
A rendelet-módosítás az alábbi lakosságszámot érinti:
Ölbő puszta esetén 17 főt érintett és 2015. évben történt
Mihályháza esetén 25 főt érintett és 2020. évben történt
A fentieken túl a 4/2017. (III.30.) önkormányzati rendelet mellékleteiben szükséges feltüntetni az újonnan létrejött Patkó, Kőrisfa és Akácfa utcákat is.
A rendelet-tervezetet egyeztettük az alapellátó orvosokkal, a védőnővel, az Egészségügyi Kamarával, a Járási Hivatallal és az Országos Kórházi Főigazgatósággal, akik a rendelet-tervezet elfogadását támogatták.
Részletes indokolás
A 2. §-hoz
Hatályba léptető rendelkezést tartalmaz.