Császár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2020 (IV.22..) önkormányzati rendelete

Császár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 5/2020. (IV. 21. ) önkormányzati rendelete az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében végzett védekezésben kiemelkedően teljesítő közreműködő személyek elismeréséről

Hatályos: 2020. 04. 22

Császár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

5/2020. (IV. 21. ) önkormányzati rendelete

az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében végzett védekezésben kiemelkedően teljesítő közreműködő személyek elismeréséről



Császár Község Polgármestere a Magyarország Kormányának 40/2020 (III.11.) kormányrendeletével az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére kihirdetett veszélyhelyzetben a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése szerint Császár Község Önkormányzata Képviselő-testülete feladat- és hatáskörét gyakorolva a Képviselő-testületnek az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) bekezdés d) pontjában kapott felhatalmazása alapján a következőket rendeli el:


1. §

A rendelet célja


A rendelet célja az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében végzett védekezésben kiemelkedően teljesítő közreműködő személyek elismerése szabályainak meghatározása.


2. §

A rendelet hatálya


A rendelet hatálya a Császár község közigazgatási területén a Császár Község Önkormányzatának a tömeges megbetegedést okozó COVID-19 járvány terjedésének megakadályozása, a humánjárvány következményeinek elhárítása, és a településen élők egészségének és életének megóvása érdekében végzett tevékenysége végrehajtásában közreműködő személyekre terjed ki.


3. §

A védekezésben kiemelkedően teljesítő közreműködő személyek elismerése


Császár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 200.000 Ft-ig terjedő összegű pénzjutalmat adományozhat azon személyeknek, akik Császár Község Önkormányzatának a járvánnyal kapcsolatos 2. §-ban meghatározott tevékenységében kiemelkedő teljesítményt nyújtva közreműködnek.


4. §


Ezen rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.





                          Beke Gyöngyi                                                           Dr. Dörnyei Vendel

                        polgármester                                                                            jegyző




Kihirdetés napja:

Kisbér, 2020. április 21.




Dr. Dörnyei Vendel

Jegyző