Dorog Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2012 (X.26.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület által alapított és adományozott címekről, díjakról, elismerésekről szóló 4/2012. (II.24.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2012. 10. 29- 2012. 11. 04

Dorog Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2012. (X.26.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület által alapított és adományozott címekről, díjakról, elismerésekről szóló 4/2012. (II.24.) önkormányzati rendeletének módosításáról



1. §


A 4/2012. (II.26.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: rendelet) 2. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) A cím adományozása korlátozás nélkül kezdeményezhető a díszpolgári címre előterjesztett személy - Dorog legszélesebb értelemben vett értékei gazdagítása, Dorog megbecsültsége, elismertsége szolgálatában végzett - munkássága hiteles bemutatására alkalmas dokumentáció Dorog polgármesterének való előterjesztésével, november 1-től november 30-ig.”



A rendelet 2. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(3) A benyújtott javaslatot a polgármester köteles átadni véleményezésre a testület által létrehozott ad hoc bizottságnak. Az ad hoc bizottság december 15-ig befejezi előkészítő munkáját és a képviselő-testület elé terjeszti javaslatát.”



2. §


A rendelet 3. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) A képviselő-testület a díszpolgári cím adományozásáról a decemberi testületi ülésen minősített többséggel dönt. Ugyanezen határozatában dönt a képviselőtestület a díszpolgári cím átadásának időpontjáról és helyszínéről.”



3. §


A rendelet 7. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) A Pro Urbe díj adományozása korlátozás nélkül kezdeményezhető a Pro Urbe díjra előterjesztett személy - Dorog legszélesebb értelemben vett értékei gazdagítása, Dorog megbecsültsége, elismertsége szolgálatában végzett - munkássága hiteles bemutatására alkalmas dokumentáció polgármesternek való előterjesztésével, november 1-től november 30-ig.”



A rendelet 7. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(3) A benyújtott javaslatot a polgármester köteles átadni véleményezésre a testület által létrehozott ad hoc bizottságnak. Az ad hoc bizottság december 15-ig befejezi előkészítő munkáját és a képviselő-testület elé terjeszti javaslatát.”



4. §


A rendelet 8. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) A képviselő-testület a Pro Urbe díj adományozásáról a decemberi testületi ülésen minősített többséggel dönt. Ugyanezen határozatában dönt a képviselőtestület a Pro Urbe díj átadásának időpontjáról és helyszínéről. A Pro Urbe díjat, a hozzá tartozó oklevelet, emlékplakettet és pénzjutalmat a polgármester adja át.”



5. §


A rendelet 9. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(2) A Rauscher György díj adományozása korlátozás nélkül kezdeményezhető, a Rauscher György díjra előterjesztett személy - Dorog legszélesebb értelemben vett értékei gazdagítása, Dorog megbecsültsége, elismertsége szolgálatában végzett - munkássága hiteles bemutatására alkalmas dokumentáció polgármester elé terjesztésével, november 1-től november 30-ig.”



A rendelet 9. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(4) A benyújtott javaslatot a polgármester köteles átadni véleményezésre a testület által létrehozott ad hoc bizottságnak. Az ad hoc bizottság december 15-ig befejezi előkészítő munkáját és a képviselő-testület elé terjeszti javaslatát.”



A rendelet 9. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(5) A képviselő-testület a Rauscher György díj adományozásáról a decemberi testületi ülésen minősített többséggel dönt. A Rauscher György díj átadásának időpontja és helyszíne január 22-e a Magyar Kultúra Napja.  A Rauscher György díjat, a hozzá tartozó oklevelet és pénzjutalmat a polgármester adja át.”




6. §


A rendelet 13. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) Az Elismerő Emléklap adományozása korlátozás nélkül kezdeményezhető, az előterjesztett személy – Dorog legszélesebb értelemben vett értékei gazdagítása, Dorog megbecsültsége, elismertsége szolgálatában végzett – munkássága hiteles bemutatására alkalmas dokumentáció polgármester elé terjesztésével, november 1-jétől november 30-ig.”


A rendelet 13. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(3) A benyújtott javaslatot a polgármester köteles átadni véleményezésre a testület által létrehozott ad hoc bizottságnak. Az ad hoc bizottság december 15-ig befejezi értékelő munkáját és a képviselő-testület elé terjeszti javaslatát.”



A rendelet 13. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(4) A Képviselő-testület az Elismerő Emléklap adományozásáról a decemberi testületi ülésen minősített többséggel dönt. Ugyanezen határozatban dönt a képviselő-testület az Elismerő Emléklap átadásának időpontjáról és helyszínéről. Az Elismerő Emléklapot, a hozzá tartozó pénzjutalmat a polgármester adja át.”



7. §


A rendelet 16. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) Az Év Pedagógusa díj adományozását Dorog város területén működő közoktatási intézmények pedagógusai és a pedagógiai szakszolgálat szakalkalmazottai kezdeményezhetik az előterjesztett személy – Dorog legszélesebb értelemben vett értékei gazdagítása, Dorog megbecsültsége, elismertsége szolgálatában végzett – munkássága hiteles bemutatására alkalmas dokumentáció polgármester elé terjesztésével, november 1-től november 30-ig.”


A rendelet 16. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(2) A Dorog Város polgármesteréhez beérkezett javaslatokat összesítés után, a polgármester haladéktalanul átadja a Dorog illetékességi területén működő közoktatási intézmények szakmai közösségeihez. A pedagógus ill. szakalkalmazott munkakörben foglalkoztatott közalkalmazottak titkos szavazással döntenek a támogatott jelölt személyéről. A titkos szavazás eredményéről az intézményvezetők december 15-ig tájékoztatják a polgármestert.”



A rendelet 16. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(4) A képviselő-testület az Év Pedagógusa díj adományozásáról a decemberi testületi ülésen minősített többséggel dönt. A díj átadására a Pedagógus Napon kerül sor. A hozzá tartozó oklevelet és pénzjutalmat a polgármester adja át.”



8. §


A rendelet 19. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) Az Év Köztisztviselője díj adományozása korlátozás nélkül kezdeményezhető, az előterjesztett személy - Dorog legszélesebb értelemben vett értékei gazdagítása, Dorog megbecsültsége, elismertsége szolgálatában végzett - köztisztviselői munkássága hiteles bemutatására alkalmas dokumentáció polgármester elé terjesztésével, év november 1-től november 30-ig.”



A rendelet 19. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(2) Az Év Köztisztviselője díj adományozására Dorog Város Polgármesteri Hivatalának köztisztviselői tehetnek javaslatot. A beérkezett javaslatokat a polgármester haladéktalanul visszaküldi a köztisztviselők közösségéhez, akik titkos szavazással döntenek a javasolt személyről. A szavazás lebonyolítása és eredményének megállapítása a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete Dorog Városi Polgármesteri Hivatal Munkahelyi Szervezetének titkára feladata.

Dorog Város Önkormányzata képviselőtestülete elé az a köztisztviselő kerülhet előterjesztésre, aki az Év Köztisztviselője díj adományozása döntés előkészítése során a Polgármesteri Hivatalban dolgozó köztisztviselők legalább 50%+1 arányú támogatását élvezi.”



A rendelet 19. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(4) A képviselő-testület az Év Köztisztviselője díj adományozásáról a decemberi testületi ülésen minősített többséggel dönt. A díj átadására a Köztisztviselők Napján kerül sor. A hozzá tartozó oklevelet és pénzjutalmat a polgármester adja át.”



9. §


A rendelet 22. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) Az Év Egészségügyi Dolgozója díj adományozására javaslatot tehetnek az egészségügyi intézmények és szolgáltatók szakdolgozói az előterjesztett személy – Dorog legszélesebb értelemben vett értékei gazdagítása, Dorog megbecsültsége, elismertsége szolgálatában végzett – munkássága hiteles bemutatására alkalmas dokumentáció polgármester elé terjesztésével, november 1-től november 30-ig”.


A rendelet 22. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(3) Az Emberi erőforrás Bizottság előterjesztése alapján a képviselő-testület dönt a díj adományozásáról.”



A rendelet 22. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A képviselő-testület az Év Egészségügyi Dolgozója díj adományozásáról a decemberi testületi ülésen minősített többséggel dönt. A díj átadására a Semmelweis Napi ünnepségen kerül sor. A hozzá tartozó oklevelet és pénzjutalmat a polgármester adja át.”



10. §


A rendelet 25. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) Az Év Szociális Dolgozója díj adományozását a szociális intézményekben dolgozó szakalkalmazottak kezdeményezhetik az előterjesztett személy – Dorog legszélesebb értelemben vett értékei gazdagítása, Dorog megbecsültsége, elismertsége szolgálatában végzett – munkássága hiteles bemutatására alkalmas dokumentáció polgármester elé terjesztésével, november 1-től november 30-ig.”


A rendelet 25. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


(2)  A javaslattételre és szavazásra jogosultak köre:

  1. A Dr. Mosonyi Albert Gondozási Központ szakszolgáltatást nyújtó alkalmazottai,
  2. A Dr. Magyar Károly Városi Bölcsőde szakszolgáltatást nyújtó alkalmazottai és
  3. A Térségi Alapellátó Szolgálat dorogi intézményének szakszolgáltatást nyújtó alkalmazottai.
  4. A Dorog és Térsége Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat szakszolgáltatást nyújtó alkalmazottai.


A rendelet 25. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(4) A képviselő-testület az Év Szociális Dolgozója díj adományozásáról a decemberi testületi ülésen minősített többséggel dönt. A díj átadására a Szociális Gondozók Napja ünnepségen kerül sor. A hozzá tartozó oklevelet és pénzjutalmat a polgármester adja át.”



11. §


A rendelet 28. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1)Dorog Város jó tanulója - jó sportolója” díj adományozására Dorogon állandó bejelentett lakcímmel rendelkező, nappali jogviszonyban álló tanuló javasolható. Kezdeményezés korlátozás nélkül benyújtható az előterjesztett tanuló tanulmányi és sport eredményeinek pályázati adatlapon való hiteles bemutatása polgármester elé terjesztésével, november 1-től november 30-ig.”



A rendelet 28. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(3) A képviselő-testület a Dorog Város jó tanulója - jó sportolója díj adományozásáról a decemberi testületi ülésen minősített többséggel dönt. Ugyanezen határozatában dönt a képviselőtestület a  Dorog Város jó tanulója - jó sportolója díj átadásának időpontjáról és helyszínéről. A Dorog Város jó tanulója - jó sportolója díjat, a hozzá tartozó oklevelet és pénzjutalmat a polgármester adja át.”



12. §


Záró rendelkezések


Ez a rendelet 2012. október 29-én lép hatályba és 2012. november 5-én hatályát veszti.






          Dr. Tittmann János                                                Kecskésné Patos Szilvia

              polgármester                                                             jegyző